MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Mijnsheerenland, 16 maart 2024

Na de overtuigend gewonnen topper tegen Pernis vorige week (5-2 winst) stond vandaag de wedstrijd tegen de Oost Flakkeese Boys (OFB) op het programma.

Vol vertrouwen stonden de mannen van Dirk, Oscar & Nikki rond 14.30 uur op het strakke kunstgrasveld op Sportpark De Erve. Vol vertrouwen maar wel “gewaarschuwd”.

De aankomende 7 wedstrijden worden “finale’s”, er zijn geen “makkelijke tegenstanders” meer. Was het niet OFB dat in december “ons” op 0-0 had gehouden in Ooltgensplaat? Mede dankzij uitstekend keeperswerk van doelman, Youri Bakker? Concurrenten NBSVV & FBQ speelden vandaag tegen elkaar. Winst voor GOZ was dan ook zeer belangrijk.

Kortom: de spanning was behoorlijk opgevoerd voorafgaande de wedstrijd.

GOZ begon goed aan de wedstrijd. Geconcentreerd. Misschien zelfs een beetje “te geconcentreerd” want bij de 1ste de beste aanval van OFB (na 6 minuten) stond het direct 0-1 voor OFB. Goed doorgaan van Joas van Veen (OFB) die vanaf de achterlijn doelman Youri Bakker door de benen wist te passeren. Een enorme dreun voor GOZ.

Gelukkig herstelde GOZ zich vrij snel van deze klap. In de 16e minuut viel de gelijkmaker.

Een vrije trap van Rick Jeanson werd door de keeper van OFB niet goed verwerkt. Hij liet de bal door zijn handen glippen. Bij GOZ maalde hier niemand om. Dit kadootje werd gretig uitgepakt. Hierna wilde GOZ doordrukken en snel de voorsprong pakken. OFB moest gedwongen terug en verdedigen. OFB loerde op de counter. GOZ kreeg wel wat kansen maar scoren lukte niet.

Ook in de 2e helft was het speelbeeld hetzelfde. GOZ probeerde OFB te omsingelen, kreeg ook voldoende kansen maar OFB gaf geen kick. OFB counterde er af en toe gevaarlijk uit waardoor het spannend bleef. De keeper van OFB bleek ook “hersteld” te zijn van zijn blunder in de 1ste helft. Zo haalde hij een zeker doelpunt op katachtige wijze uit de kruising en in de slotminuten van de wedstrijd hield hij ook, met kunst en vliegwerk, zijn doel schoon.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Teleurstellend voor GOZ, OFB zeer tevreden.

De resultaten op de overige velden maakten het puntverlies voor GOZ nog een beetje dragelijker. Nr 2, FBQ, verloor met 3-1 van NBSVV. TransvaliaZW was met 3-1 onderuitgegaan tegen NTVV. Alleen “concurrent” Pernis had gewonnen met 2-1 van Vlotbrug. Pernis is nu weer de nr. 2, op 7 punten van GOZ.

Met nog 6 wedstrijden te gaan…… De spanning stijgt.

Volgende week speelt GOZ de lastige uitwedstrijd in en tegen Flakkee.