MELISSANT
tel. 0187-601346

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 03 februari 2024.
Vandaag de 1ste wedstrijd van 2024 voor de Gemengd Oranje-Zwarten uit het “Zuid-Hollandse” Mijnsheerenland. De return van de 1ste wedstrijd uit de competitie in de 5e klasse D. Tegenstander (wederom) het “Zeeuwse” Melissant. NB. Grapje, dit ligt zeer gevoelig op Flakkee.

De thuiswedstrijd, 23 september 2023, werd door GOZ gewonnen met 2-0. Doelpuntenmakers: Stijn van der Linden & Niels Wijntje.

Geschiedenis wedstrijden GOZ vs Melissant:
Vandaag voor de 8ste keer tegen elkaar. De 1ste wedstrijd gewonnen door Melissant, daarna gelijk en vervolgens 5x gewonnen door GOZ. Vandaag voor de 6e keer winst???

Voorafgaand aan deze wedstrijd:
Melissant op plaats 6 met 16 punten uit 11 wedstrijden & GOZ, de trotse koploper, met 25 punten uit 10 wedstrijden. Voor Melissant een belangrijke wedstrijd, immers met 9 uit 3 bovenaan in de 2e periode, voor GOZ natuurlijk belangrijk om de koppositie te handhaven/uit te lopen op de concurrentie.

De wedstrijd:
Onder luid applaus en met een geweldige “stadionspeaker” (eerlijk is eerlijk) betreden beide teams het veld. Ook de weer in grote getalen meegereisde GOZ-supporters laten zich horen door in “estafette” het “G.O.Z.” over het veld te laten galmen.

De Pupil van de Week laat het thuispubliek juichen wanneer zij doelman Youri Bakker “kansloos” laat. NB. Ook slap ingegrepen door de verdediging van GOZ, moet ik eerlijk bekennen….

Iets na half 3 fluit de scheidsrechter, Dhr. Spaans, voor de start van de wedstrijd.

GOZ vliegt direct uit de startblokken op het zware (echte) grasveld.
Binnen 2 minuten staat het al 0-1 voor GOZ. Een flitsende counter van GOZ. Verdediger Hagendoorn opent op Wouter Ridderbos die op avontuur gaat. Een speler van Melissant glijft uit waardoor de weg richting de goal open ligt. Ridderbos is niet zelfzuchtig en ziet spits, Julian van Es, vrij staan op de penalty-stip. Voor Van Es is het uitzoeken en hij schiet de bal, onhoudbaar, in de hoek. Een droomstart voor GOZ .(een dejavu-gevoel naar vorige week toen tegen SCO’63 ook de bal binnen no-time in de goal lag…..)

Het wordt nog mooier als na een minuut of 13 ook de 0-2 valt. Wederom slaat GOZ in de omschakeling toe. Stijn van der Linden krijgt de bal aangespeeld en “start de brommer”. Hij haalt de achterlijn en zet de bal voor. Julian van Es duikt op bij de 1ste paal maar is te laat. Een verdediger van Melissant is hem voor en passeert zijn eigen doelman.

GOZ is op dat moment, heer en meester. Melissant vindt geen “gaatjes” in het “blok” van GOZ. GOZ staat prima, vindt elkaar makkelijk en komt er steeds goed voetballend uit. Het wachten is dan ook op het volgende doelpunt van GOZ.

Wedstrijd beslist?
Dat doelpunt zou ook vallen echter pas in de 40ste minuut. Wederom is het Stijn van der Linden die de assist geeft, nu op de vrijstaande aanvoerder van GOZ, Mike in ’t Veld. Mike plaatst de bal, onhoudbaar, in de hoek. Wedstrijd beslist?

Het doelpunt zorgt voor een beetje frustratie bij Melissant. Net op het moment dat Melissant het gevoel heeft dat het weer “meedoet” in de wedstrijd. Een paar kleine kansjes heeft gekregen……Net op dat moment scoort GOZ de 0-3. Een mokerslag.
De frustratie uit zich door een aantal overtredingen achter elkaar. De scheidsrechter fluit prima, houdt kaarten op zak, echter “mist” een natrappende beweging van een speler van Melissant.

Trainer Melissant is (parttime) Aardrijkskunde of Biologie-leraar?
Hierop reageert de bank van GOZ. Deze reactie zorgt weer voor een tegenreactie van de bank van Mellissant. Helaas worden hier woorden bij gebruikt die niet op een voetbalveld thuis horen (naar mijn mening). NB. Natuurlijk kan het ook zijn dat de trainer van Melissant leraar Aardrijkskunde is of leraar Biologie……… Hij maakt de bank van GOZ namelijk uit voor inwoners van Mongolie en stelt dat “wij” Lange Urine Leiders zijn…… Anders zou ik zijn “teksten” niet kunnen verklaren.

De scheidsrechter kon in ieder geval het “hoor-college” van deze “leraar” niet waarderen (op zijn vrije zaterdag) en stuurde de man naar de kleedkamer (of naar de concierge om een “wegstuur-briefje” te halen, dat wordt minimaal 2 uur terug komen……). NB. Het siert de trainer van Melissant dat hij, later, wel zijn excuses kwam aanbieden voor zijn taalgebruik. Prima. Zand erover.

De 2e helft:
In de 2e helft besliste GOZ de wedstrijd helemaal door de 0-4 te maken. Een corner werd door Wouter Ridderbos ingekopt. De kopbal werd geblokt echter de rebound was voor Jeroen Verschoor (ingevallen voor Tim de Ridder). Zijn schot, tegendraads, verdween in de goal van Melissant. Dit alles in de 53ste minuut.

Nog te vermelden waard:
Gele kaart voor #10 van Melissant na hard doorgaan op keeper Youri Bakker. Gele kaart voor # 12 van Melissant na overtreding op Wouter Ridderbos. Gele kaart voor GOZ-er, Rick Jeanson na een domme overtreding (bij een 0-4 voorsprong) en ………… een afgekeurd doelpunt van Bjarne Hagendoorn (buitenspel?)

Ere-treffer Melissant
Dat het in de laatste minuut nog 1-4 werd, mag natuurlijk niet ontbreken in dit verslag. Een ongelukkige handsbal van Bjarne, net buiten de 16, leverde Melissant een vrije trap op. De “gespierde” nummer 4 van Melissant ontfermde zich over de bal. Knetterhard schoot hij op het doel.
Via de paal plofte de bal in het net. De ere-treffer was gemaakt.

Niet lang daarna floot de (uitstekende) scheidsrechter Spaans voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten mee naar Mijnsheerenland.

Concurrentie laat punten liggen:
Extra blijdschap was er bij GOZ na het binnenkomen van de overige uitslagen in de 5e klasse D. “Concurenten” NBSVV & TransvaliaZW verloren punten, alleen Pernis blijft een (taaie) achtervolger.

Volgende week:
Volgende week het restant van de gestaakte wedstrijd (uit) tegen NBSVV. Nog 78 minuten te voetballen. Te starten met een penalty voor GOZ.
NB. Ik weet waar er deze week op getraind gaat worden……..