(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Mijnsheerenland, 9 maart 2024

Op een zonnig en vol sportpark De Erve stond vandaag DE topper in de 5e klasse D op het programma. Nummer 1 (GOZ) tegen de nummer 2 (Pernis). Het verschil tussen beide teams is/was 6 punten (in het voordeel van GOZ).

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Beide teams hadden vorige week gevoelige nederlagen geleden. GOZ ging onderuit in en tegen Simonshaven met 3-1 en Pernis ging op eigen veld met 0-2 de boot in tegen Fortuna Be Quick. Opsteker voor Pernis deze week was wel dat zij (dinsdagavond)  in het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Vlotbrug (dd. 28-10-2023) een extra doelpunt wisten te maken. Hierdoor “pakte” zij de 1ste periode-titel “af” van GOZ op doelsaldo.

Genoeg “redenen/motivatie” dus bij beide ploegen om er vandaag een mooie partij van te maken.

Game on
Onder leiding van de (jonge) scheidsrechter Bos werd er rond 14.30 uur afgetrapt (nadat de oranje/zwarte rookwolken vanaf De PLUS waren opgetrokken). Het gas ging er direct op. GOZ wilde namelijk direct in het begin het verschil maken. Zo kreeg spits, Rick Wijntje, in de 1ste minuut al een dot van een kans. Via de kluts kwam de bal in de handen van de keeper van Pernis.

Bjarny-Army
Na 6 minuten kwam GOZ op voorsprong. Centrale verdediger, Bjarne Hagendoorn, kopte de bal vanuit een corner, via de grond, over de keeper van Pernis heen. Een droomstart voor GOZ.

Ook hierna bleef GOZ de gevaarlijkste ploeg hoewel Pernis zich wel enigszins herstelde. Over en weer waren er wat grote en kleine kansjes. In de 22ste minuut moest GOZ een “gedwongen wissel” doorvoeren. Verdediger, Vincent Verschoor, moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Fin Bouter.

Rick Wijntje wereldgoal & “broertjes” In ’t Veld pakken geel
In de 27ste minuut een geweldig doelpunt van GOZ. Verdediger, Bjarne Hagendoorn, met een diepe bal. De bal wordt verlengt door Rik Brienen belandt voor de voeten van spits, Rick Wijntje, die met een geweldige lob de keeper van Pernis verrast. De 2-0 is een feit.

Met deze tussenstand gaat GOZ iets anders spelen. Meer controlerend. In het restant van de 1ste helft zijn er nog wel wat kleine kansjes maar gescoord wordt er niet meer. Nou ja, wel nog 3 gele kaarten. 1x voor Pernis en 2x voor GOZ (beide broertjes In ’t Veld verdwijnen in het boekje van scheidsrechter Bos, Rick in ’t Veld omdat hij te vroeg het veld betreedt na een blessure-behandeling en Mike in in ’t Veld vanwege een pittig overtreding).

Tim & Jeroen maken het verschil in 2e helft
In de 2e helft begint GOZ weer sterk. In de 51ste minuut lijkt de beslissing (echt) te vallen als Tim de Ridder de 3-0 binnentikt. Een counter van GOZ die via een mooie cross-pass bij rechtsbuiten, Julian van Es, terecht komt. Zijn voorzet kan simpel worden binnengetikt door genoemde Tim de Ridder.

In de 64ste minuut doet Pernis iets terug. Uit het niets scoort Pernis de 3-1. Wordt het dan toch nog spannend? Het antwoord is: Nee.
Het doelpunt van Pernis is het signaal voor een dubbele wissel bij GOZ.

Rick Wijntje & Rik Brienen worden vervangen door Rick Jeanson & Stijn van der Linden. Het inbrengen van deze 2 verse krachten heeft direct effect.

Het lijkt er namelijk op dat Pernis het even niet meer weet. De wisselingen zorgen voor “chaos”. Het is Jeroen Verschoor die hier optimaal gebruik van maakt. In de 66ste minuut schiet hij vanaf de zijlijn richting de goal van Pernis. De bal “dwarrelt” over de verbouwereerde doelman van Pernis heen in de kruising. En nog geen 2 minuten later is het wederom Jeroen Verschoor die scoort. Nu is het Rick Jeanson die de assist geeft en  Jeroen Verschoor de bal laat binnen tikken. Het is nu 5-1 en daarmee is de wedstrijd wel beslist. Dat Pernis in de 89ste minuut nog de 5-2 scoort is louter voor de statistieken.

Rentree Victor & Mike met rood eraf
In de 82ste minuut is er nog een mooi en minder mooi moment. Het “minder mooie moment” is dat aanvoerder Mike in ’t Veld zijn 2e gele (dus rode) kaart krijgt. Een “domme kaart” ook vanwege “mekkeren”. NB. En dat bij een 5-1 voorsprong(?).

Het “mooie moment”is dat na hele lange tijd Victor Boere zijn rentree in GOZ 1 maakt. Victor is het hele seizoen al geplaagd door blessures, ziekte en tegenslagen. In de minuten die hij nu weer mag meedoen laat hij zien het “nog niet verleerd te zijn”. Complimenten.

Altijd feest op De Erve
Wanneer scheidsrechter Bos na een minuut of 93 voor de laatste maal vandaag fluit, klinkt er gejuich vanaf het overvolle terras. Ook gaat er vanaf de parkeerplaats het een en ander de lucht in (niet alleen bier)……

GOZ verslaat de nummer 2 met duidelijke cijfers en zet weer een mooie stap richting het ultieme doel aan het einde van het seizoen.
Pernis zakt door dit resultaat naar de 4e plaats. Fortuna Be Quick is nu de nieuwe nummer 2 en TransvaliaZW is nummer 3.