GOZ - Flakkee / Zwaarbevochten overwinning voor GOZ

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 4 november 2023

Vandaag was het (weer) SUPER SATURDAY bij GOZ. Een enkele malen per seizoen terugkerend evenement bij de club uit Mijnsheerenland.
Activiteiten voor de jeugd, mooie wedstrijden op het programma en na afloop een “feestje”.

Vandaag stond SUPER SATURDAY in het teken van de (officiële) ingebruikneming van het splinternieuwe (kunstgras)hoofdveld. En wat een schitterend veld is het geworden!!! NB. Complimenten aan de aannemer die werkelijk keihard heeft gewerkt om het veld, eerder dan gepland, op te leveren.

Aan Flakkee de “eer” om tegen GOZ 1 het veld “in te wijden”.

De officiële aftrap (lees: opening) werd verzorgd door (oud-voorzitter) Leen Verhoeven, de pupil van de Week en de mascotte, GOZ-ertje.

Hierna floot scheidsrechter Zhang voor de start van de wedstrijd.

Over de 1ste helft kunnen we kort zijn. Beide teams creëerden weinig tot geen kansen. Flakkee speelde zeer behouden en loerde op de counter. Uit standaardsituatie’s en met afstandschoten probeerde Flakkee gevaar te stichten. GOZ probeerde het “voetballend”, opbouwend van achter uit, echter dit gebeurde te nerveus, te gehaast en te onnauwkeurig.

Rond de 37ste minuut werd de wedstrijd (eindelijk) open gebroken. Een aanval van Flakkee werd onschadelijk gemaakt en in de counter werd GOZ zeer gevaarlijk. Ten koste van een overtreding (plus gele kaart) kon de verdediging van Flakkee de aanval stoppen, vlak voor de “16”.
Rick Jeanson posteerde zich achter de bal en schoot de bal, dwars door muur (waarbij de bal licht getoucheerd werd) achter de doelman van Flakkee. De 1-0 was een feit.

Het lukte GOZ echter niet om de voorsprong vast te houden tot aan het rustsignaal.

In de (zoals de Duitsers zeggen) “dying seconds” van de 1ste helft werd een afstandsschot van Flakkee van richting veranderd waardoor de doelman van GOZ, Youri Bakker, kansloos was.

Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de 2e helft direct een fel(ler) GOZ. De snelle Stijn van de Linden verving spits Rick Wijntje en hij zorgde direct voor enkele gevaarlijke situatie’s voor de goal van Flakkee. Er volgde nog vele kansen en mogelijkheden voor GOZ echter het vizier stond bij de voorwaartsen (helaas) niet op scherp. Flakkee bleef loeren op de counter.

Trainer Dirk Quik (GOZ) wisselde in de 2e helft nog veelvuldig om met “verse krachten” een bres te slaan in de verdediging van Flakkee. Zonder succes (vooralsnog).

Flakkee hield (knap) stand en koesterde het gelijkspel. Een “puntje” pakken zou prima zijn.
En dat lukte ook……….. bijna!!!

In de laatste minuut van de wedstrijd was het Stijn van der Linden (GOZ) die vanaf de achterlijn de bal terugtrok. Spits Julian van Es stond precies op de juiste plaats en met een combinatie van intikker/stiftje en “carambole” plofte de bal achter de verbouwereerde doelman van Flakkee.

De 2-1 werd gevierd alsof de CL zojuist was “binnengehaald” (en niet alleen door de spelers maar ook op het bomvolle terras…..)

De teleurstelling bij Flakkee was enorm en dreunde flink na (in de gangen bij de kleedkamers).

En Super Saturday??? Met de 3-punter is het natuurlijk net even een “leuker” feestje…..