Mannen beker reserve zaterdag Groep 1 34

GOZ 2 wint eerste bekerwedstrijd
(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag de eerste wedstrijd voor het “echie” voor GOZ 2 in seizoen 2023-2024.

Na een goed seizoen 2022-2023 met een mooie positie (hoog) in de middenmoot ligt de lat dit seizoen voor trainers, Lars Huizer en Arie Kamp, geassisteerd door JW Verschoor, dit seizoen iets hoger. Doelstelling: Meedoen in de top (en de “kloof” tussen GOZ 1 en GOZ 2 -nog- “kleiner” maken).

In de voorbereiding en de aanloop naar deze wedstrijd is/was de “definitieve” selectie GOZ 1 en GOZ 2 nog niet (geheel) bekend. Een zg. “Dynamische selectie” is het motto. Nu (al )was het “puzzelen” geblazen voor de trainers van 1 & 2 vanwege veel blessures en afwezigen. Maar dat kunnen we wel aan de “heren” overlaten๐Ÿ˜‰

Trainers, Lars en Arie, konden vandaag beschikken over een prima selectie. Een mooie mix van “jong en oud”. Zo is “Good Old” Arnold Coppens weer terug van weggeweest en de “jeugd” van vorig seizoen is nu meer “ervaren”. Dat biedt perspectieven voor de toekomst.

Tegenstander Binnenmaas is/was een ervaren ploeg. Enkele (oud)-1ste elftalspelers binnen de gelederen en ook een aantal veelbelovende jeugdspelers. Kortom: een tegenstander met potentie.

Onder leiding van scheidsrechter Jaco Hazelbag trapten de teams rond 12 uur af voor de wedstrijd.

Beide teams begonnen “rustig” aan. Aftasten. In de 8ste minuut nam Binnenmaas, verrassend, de leiding. Een snelle counter werd door de nr. 13 van Binnenmaas beheerst afgerond. Doelman, Youri Bakker, kansloos achterlatend.

GOZ liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Dit resulteerde in de 14e minuut in de verdiende gelijkmaker. Een mooie voorzet van Mels Jeanson kon door Daan Brienen bij de 2e paal worden binnen gekopt. 1-1.

In de 23ste minuut nam GOZ de voorsprong. De snelle Daan Laarman “promoveerde” de voorzet van Daan Brienen tot een doelpunt (intikker). Op dat moment zeker niet onverdiend al dient de eerlijkheid te zeggen dat ook Binnenmaas diverse kansen/kansjes op een doelpunt had gekregen (ment name via snelle counters).

Met een 2-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

In de 2e helft ontspon zich een leuke wedstrijd. Beide teams creëerden diverse kansen maar beide doelmannen konden zich onderscheiden met mooie reddingen. Het werd een echt “voetbalgevecht”.

In de 60ste minuut een gele kaart voor Diaz (met een rood randje) in deze, verder, supersportieve wedstrijd van beide kanten. NB. Shirts van Binnenmaas zijn van goede kwaliteit๐Ÿ˜‰.

Ook moet nog even het debuut van Alexander Kranendonk bij GOZ 2 worden vermeld. De team-manager van GOZ 1 en GOZ 2 moest “noodgedwongen” invallen. En, het moet gezegd, dit deed hij prima. NB. Nu had hij natuurlijk wel “geluk” dat de andere teammanager geblesseerd is/was anders had deze natuurlijk ingevallen…..๐Ÿ˜‰maar dit terzijde.

Zoals gezegd: het was een spannende 2e helft. Duel kon alle kanten op.

Groot was dan ook de opluchting (bij GOZ) toen Jan Seip in de 83ste minuut de beslissing aantekende. De 3-1 was er een uit het boekje. Een snelle counter welke uiteindelijk met een prima schot van Jan werd afgerond.

Vrij snel hierna floot de scheidsrechter af en kon er door de spelers en fans gejuicht worden.

De eerste overwinning van GOZ 2 in dit nieuwe seizoen. Zwaarbevochten maar zeker niet onverdiend. Volgende week wacht Strijen 3 (in Strien). Gaat ook een mooie pot worden.