(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

He, he, we zijn weer begonnen!!!
Na een (veels te) lange periode van GEEN voetbal, rolt de bal weer voor het “echie”.

Leuk hoor, trainen. Altijd lachen zo’n trainingskamp. Oefenwedstrijdje spelen? Pffff.
Nee, allemaal leuk en aardig maar er gaat toch niets boven een wedstrijd waarbij er iets op het spel staat. Een beker bijvoorbeeld.

Vandaag de 1ste bekerwedstrijd in “ons” jubileumjaar. En gelijk tegen een tegenstander van niveau. Helaas een niveau hoger dan GOZ. 4e-klasse. Een tegenstander ook waar “we” nog een “appeltje mee te schillen hebben/hadden”. ‘S-Gravendeel alias “De Seuters”.

Weet U het nog? Vorig seizoen? Uitwedstrijd? Tegen 9 man met 3-1 verliezen?
Volgens de “deskundigen” was deze wedstrijd destijds het “breekpunt” voor GOZ.
Resultaat: degradatie naar de 5e klasse. Nieuwe hoofdtrainer en een domper voor aanvang van het jubileum-jaar.

Maar zei een wijze filosoof niet ooit eens? HET IS ZOALS HET IS….. Terugkijken heeft geen zin, we moeten vooruit……
(Daarom zetten we nu een “punt”)

Seizoen 2023-2024 is begonnen.

Op een zonovergoten, warm en vol Sportpark De Erve stonden beide teams rond half 3 klaar om af te trappen, onder leiding van scheidsrechter Van Diest.

Binnen 3 minuten was het al “raak”. Aanwinst, Stijn van de Linden, werd door Rick Wijntje (prima steekpass) een vrije doortocht gegeven richting de keeper van ‘s-Gravendeel. En Stijn maakte het koelbloedig af met een schuiver in de hoek. Wat een bliksemstart voor GOZ.

Helaas konden we niet heel lang van de voorsprong genieten want 5 minuten later lag de gelijkmaker al achter Maxim Kamp. Een flitsende counter van ‘s-Gravendeel kon door Levi Vugts worden afgemaakt. Dompertje.

GOZ bleef het proberen, het spel golfde op en neer. GOZ moest wel oppassen voor de counter van ‘s-Gravendeel. Levensgevaarlijke counters. In de 19e minuut werd zo’n counter GOZ fataal. Ryan Aarnoudse, snelle rechtsbuiten van ‘s-Gravendeel, kon ongehinderd binnen tikken bij de 2e paal. GOZ op achterstand.

Gelukkig bleef GOZ hierna doorgaan met voetballen. De “koppies” bleven omhoog. Kleine en grote kansen volgden. Toch duurde het tot de 42ste minuut voordat Sportpark De Erve (weer) kon juichen. Spitsenduo, Rick & Rick (Wijntje & Jeanson) kregen het op hun heupen. Dolden de verdediging van ‘s-Gravendeel en het was Wijntje die de bal knap binnenschoot. 2-2.

Een “tik” voor de Seuters. Deze “tik” werd een “dreun” toen een minuut later Wouter Ridderbos met een droge knal zelfs de 3-2 achter de doelman van ‘s-Gravendeel schoot.

Met een 3-2 voorsprong de rust in. Heerlijk.

Je zou verwachten dat ‘s-Gravendeel de 2e helft, scherp en fanatiek, zou beginnen echter het tegendeel is waar. Het was GOZ dat furieus begon aan de 2e helft. Rick Jeanson soleerde door de verdediging heen en scoorde binnen 2 minuten de 4-2. Dit bleek (achteraf) de “genadeklap”.

De ploeg uit ‘s-Gravendeel probeerde nu vol voor de aansluitingstreffer te gaan maar het team van GOZ stond prima. Met z’n allen werd er gestreden voor elke bal en elke meter. De frustratie bij ‘s-Gravendeel groeide per minuut. Het kostte veel kracht en “bloed, zweet en tranen”. Helaas ook blessures……. Jeroen de Ruiter & Sem Renirie moesten per rolstoel het veld verlaten met, op het oog, vervelende blessures aan enkel en knie. Krampgevallen over en weer en pijntjes. 5 gele kaarten (3x ‘s-Gravendeel, 2x GOZ).

Toen scheidsrechter Van Diest na 95 (slopende) minuten affloot was iedereen versleten. Maar……. Versleten met een 4-2 overwinning is makkelijker te verwerken dan met een 4-2 nederlaag. Op het terras werd het “vocht-gebrek” heel snel weer “aangevuld”😉.

Tot slot.
Deze overwinning smaakte “heerlijk”. Ook al is het “pas” de eerste wedstrijd…….
De supporters hebben een “goed” GOZ gezien. Gretig, knokkend & leuk voetballend team.

Complimenten aan de (nieuwe) staf. Hoofdtrainer, Dirk Quik & assistenten Oscar Blankenstein en Nikki Korpel hebben (nu al) uitstekend werk verricht in de voorbereiding. Hier kunnen “we” mee vooruit. Volgende week SPV’81 (Polsbroek) uit. Benieuwd of GOZ een passend vervolg kan geven aan deze 1ste overwinning.