Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 14

MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

GOZ; Cup-fighters?
(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op (wederom) een zonnig en warm Sportpark De Erve in Mijnsheerenland stond vandaag de laatste(?) bekerwedstrijd voor de Oranje-Zwarte brigade van trainer, Dirk Quick, en assistenten Nikki Korpel & Oscar Blankenstein, op het programma. Tegenstander Cabauw.

Laatste wedstrijd? Nou, dat was nog de vraag vandaag…….
Met 2 overwinningen op zak; 4-2 tegen ‘s-Gravendeel & 2-3 tegen SPV’81, zou het zomaar kunnen dat GOZ voor het eerst sinds hele lange tijd de volgende ronde van de beker zou kunnen gaan halen. Een gelijkspel (of meer) vandaag zou voldoende zijn.

Rond half 3 floot scheidsrechter Vijverberg voor het begin van de wedstrijd.

De eerste 10 minuten was het spel nerveus, aftastend van beide kanten. Beide teams kregen een kans(je) maar daar bleef het dan ook wel bij. De grootste kans was voor Cabauw nadat (slordig) balverlies van GOZ een counter inleidde. Doelman Youri Bakker (GOZ) was echter alert.

Toch was het de thuisploeg die in de 12e minuut de voorsprong pakte. Een afstandsschot van Mike de Koning werd nog wel getoucheerd door de doelman van Cabauw maar verdween toch in de kruising. De gewenste voorsprong was daar.

Heel lang kon GOZ niet genieten van deze voorsprong want in de 19e minuut lag de gelijkmaker al in de goal. Miscommunicatie in de verdediging waardoor de nr. 9 van Cabauw vrij kon inkoppen uit een voorzet.  Na een korte drinkpauze kreeg GOZ een unieke kans op (weer) een voorsprong. Julian van Es werd binnen de (beruchte) 16-meterlijnen aangetikt en scheidsrechter Vijverberg wees resoluut naar de stip. Penalty GOZ. NB. Het gezegde in het voetbal luidt: Nooit laten nemen door degene die de penalty heeft “gekregen”.

En dit gezegde werd vandaag dan ook weer eens bekrachtigd. Julian van Es ging zelf achter de bal staan en ………… schoot de bal huizenhoog over (volgens insiders drijft de bal nu nog ergens in de BinnenmaasπŸ˜‰).

Hierna golfde het spel redelijk op en neer. GOZ de iets beter voetballende ploeg, Cabauw in de omschakeling (counter) af en toe gevaarlijk.

Het zag ernaar uit dat de ruststand 1-1 zou worden echter aanvoerder, Mike in ‘t Veld, van GOZ besloot anders. Na goed doorzetten van spits, Rick Jeanson, kwam de bal (in de 3e minuut van blessuretijd) voor de voeten van In ‘t Veld. Hij haalde uit en de bal verdween in de linkerhoek achter de doelman van Cabauw. Zo werd de ruststand dus 2-1.

Net als in de wedstrijd tegen ‘s-Gravendeel kwam GOZ heel scherp uit de kleedkamer. Direct na de start van de 2e helft was het Julian van Es die een perfecte voorzet gaf op Wouter Ridderbos. Wouter nam de bal op zijn slof en schoot de bal binnen. 3-1 voorsprong voor GOZ.

Cabauw gooide er hierna een schepje bovenop. Vast besloten om niet 2x op rij met grote cijfers te worden afgedroogd door een Hoekse Waardse club (vorige week 6-1 nederlaag tegen ‘s-Gravendeel).  Na een uur werd hun inzet beloond. Voor de 2e maal vandaag wees scheidsrechter Vijverberg naar de stip. Nu een penalty voor Cabauw. Doelman Bakker ging nog wel naar de goede hoek maar was kansloos. 3-2 tussenstand.

Cabauw wilde nu ook de gelijkmaker forceren maar hierdoor ontstond er ook veel ruimte voor GOZ.

In de 67ste minuut werd de wedstrijd beslist door Stijn van der Linden (hij weer…). In eerste instantie stichtte hij al zelf gevaar door zijn directe tegenstander te “dollen”. Zijn voorzet werd echter door iedereen gemist. In de herkansing was het echter wel raak. De bal werd opnieuw voorgezet en helemaal vrijstaand bij de 2e paal kon Stijn de bal binnen tikken. De 4-2 was de beslissing.

In de slotfase kregen beide teams nog wat kansen en vielen er nog wat gele kaarten te “bewonderen” (voor Cabauw). Totaal onnodig gelet op het sportieve karakter van de wedstrijd.

Na een minuut of 3 blessuretijd vond de scheids het wel voldoende en kon er een klein feestje worden gevierd door de “harde kern” en de spelers van GOZ. De volgende ronde van de beker was behaald. NB. De “harde kern” was ook vandaag weer massaal aanwezig. In plaats van rookpotten en fakkels zorgden zij nu voor “vocaal vuurwerk” (op een positieve manier). Zelfs tegenstander Cabauw was onder de indruk van de “zangkunsten” van onze supportersπŸ˜‰.

Tot slot. De mooiste quote (en reactie) vandaag was van hoofdtrainer Dirk Quik en aanvoerder Mike in ‘t Veld, na afloop in de kleedkamer.
PS. Voor 1x onthult Uw verslaggever een “kleedkamergeheim”😎

Dirk Quik: “Mannen, gefeliciteerd, voor het eerst in 100 jaar hebben we met GOZ weer de volgende ronde bereikt”
Mike in ‘t Veld: “Inderdaad trainer….. en ook fijn dat we dat doen in het 75-jarige jubileum jaar van GOZ”

Biertje????πŸ˜‰πŸ˜‚

Volgende week de 1ste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander op Sportpark De Erve is dan Melissant, aanvang 14.30 uur.