(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op dinsdagavond stond de oefenwedstrijd GOZ - Delft op het programma.
Delft is net als GOZ een 5e klasser.

Onder prima omstandigheden (de hitte van zaterdag is “verdwenen”) trapte een flink door elkaar gehusselde selectie rond 20.00 uur af, onder leiding van Jaco “Nijhuis” HazelbagπŸ˜‰.

In de goal een basisplaats voor Jeremy Michiels. Een talentvolle keeper (vorig seizoen GOZ 3) die (nog steeds) stapjes (vooruit) maakt. Verder veel jeugdige spelers, oa. Lennart Piek, Vincent Snijders, Quinten Everaers & Ryan Fredriks aangevuld met “ervaring”. NB. Good Old Peter Quik bijvoorbeeld.

Op de bank (huidige) topscoorder, Stijn van der Linden, “Bijtertje” Tim de Ridder, Mike de Koning en (de sensatie toch wel) Wesley van der Linden. NB. Bij de “harde kern” beter bekend als: “Wousley” van der Linden of Wesley “Vanderlisme”πŸ˜‰πŸ˜‚(grapje). “Vroeguh” een supertalent die na een periode van “niks doen” enthousiast is geraakt (en gemaakt) om zijn voetbalschoenen weer aan te trekken en de selectie te versterken. πŸ’ͺπŸ‘.

Het eerste kwartier was “rustig”. Beide ploegen tastten elkaar af en bij GOZ was het met name elkaar proberen te “vinden” (onwennig misschien?).
Na 18 minuten de eerste “speldeprik” van GOZ. Julian van Es wist het net te vinden echter de goal werd (terecht( afgekeurd vanwege buitenspel. Toch was het GOZ dat even later wel een geldig doelpunt maakte. In de 22ste minuut. Goed doorzetten van Peter Quik die druk zette op de verdediging. Via een kluts nam hij de bal mee en drukte met een bekeken schot af. Keeper van Delft kansloos latend. Een leuke opsteker voor hem en voor GOZ.

In de 34ste minuut vergrootte GOZ de voorsprong. Wouter “Dumphries” RidderbosπŸ˜‰maakte een van zijn beruchte sprints langs de lijn, gaf een prima voorzet op Julian van Es. Voor laatstgenoemde was het dan ook een koud kunstje om de voorzet tot doelpunt te promoveren.

Hierna was Delft (even) rijp voor de sloop. Er volgde nog kansen voor Julian (schot net over de kruising), Wouter (net geen controle over de bal), Ryan Fredriks (schot net naast), nogmaals Wouter (schot door keeper met de voet gered) & Bjarne met een kopbal net over de goal.

Zo bleef het 2-0 hetgeen ook de ruststand werd. Na rust een 2-tal wissels. Stijn van der Linden voor Rick Jeanson & Tim de Ridder voor Vincent Verschoor.

Het was Delft dat “scherper” uit de kleedkamer was gekomen. De gasten wilden (natuurlijk) iets recht zetten. De druk nam dan ook toe op GOZ.

In de 56ste minuut een vrije trap voor Delft, randje 16 (na een vermeende handsbal).
Via de muur werd de bal van richting veranderd, keeper Jeremy hierdoor kansloos…. 2-1.

In de 64ste minuut een “publiekswissel”. Lennart Piek maakte plaats voor Wesley van der Linden. Hij gaf direct zijn “visitekaartje” af want binnen 30 seconden maakte hij zijn eerste overtredingπŸ˜‰.

In minuut 78 viel “uit het niets” de gelijkmaker. Een diepe bal achter de verdediging. De snelle nr. 8 van Delft klopte Bjarne in een sprint en rondde beheerst af. 2-2.

Delft rook “bloed” en wilde “meer”. Toch was het GOZ dat weer op voorsprong kwam toen in de 84ste minuut op het middenveld Delft de bal verloor. De rappe Julian van Es kon linea-directa richting het doel van Delft. Met een simpele lichaamsschijnbeweging omspeelde hij de keeper en tikte de bal binnen. 3-2 met nog een minuut of 10 (incl. Blessuretijd) te gaan.

Helaas (voor Gemengd Oranje Zwart) werd dit niet de eindstand. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. Eerlijk is eerlijk; een prachtig doelpunt. Vanaf rand 16 werd de bal (onhoudbaar) in de kruising geschoten.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Een nuttige oefenwedstrijd? Waarschijnlijk wel voor de technische staf.
Trainers, Dirk, Nikki & Oscar, hebben diverse spelers (weer) in actie gezien. Er zit behoorlijk wat potentie in de jeugdige spelers, de “oude garde” heeft weer minuten kunnen maken en (tot vreugde van het publiek) het “voetbal” is “leuk” om te zien……

Nu op naar de laatste bekerwedstrijd as zaterdag tegen Cabauw. Nou ja, laatste??? We gaan ervan uit; de “laatste” wedstrijd in deze poule. Daarna natuurlijk nog de volgende ronde(s). NB. En dat is al heel lang geleden dat “we” de volgende ronde in de beker hebben gehaald…..