3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag, 05 november 2022, is GOZ haar ongeslagen positie kwijt geraakt.Koploper Stellendam diende GOZ haar eerste nederlaag dit seizoen in de 4e klasse F toe.  De 1-3 eindstand was (zeker) terecht.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams speelden behouden, loerden op counters en het aantal kansen was op 1 hand te tellen. Vlak voor het rustsignaal (42ste minuut) viel (onverwachts) het eerste doelpunt. De uitstekend leidende scheidsrechter, v.d. Kerkhof, beoordeelde een struikelpartij binnen de 16 van GOZ als een overtreding en wees naar de stip.
NB. Gelet op het weinige protest van GOZ-kant moet deze beslissing dan ook wel juist zijn geweest.

Spits Bravenboer van Stellendam bleef koel en stuurde keeper Bakker van GOZ naar de verkeerde hoek. De 0-1 was een feit en tevens ook de ruststand.

Na rust een fel(er) GOZ. Geprobeerd werd om zsm de gelijkmaker te forceren. Dit leverde binnen 5 minuten een enorme kans op voor de thuisploeg. Een scrimmage voor de goal van Stellendam werd maar net naast geschoten. Toch zou het GOZ lukken om de snelle gelijkmaker te maken.

In de 54ste minuut een geweldige voorzet van Julian van Es. Victor Boere werd niet gedekt en kon de bal vrij inkoppen. De keeper van Stellendam kansloos latend.

Lang kon GOZ niet van de gelijkmaker genieten want 3 minuten later stond de ploeg uit Mijnsheerenland weer achter. Een vloeiende combinatie van Stellendam leek op niets uit te draaien maar het was (weer) spits Bravenboer die (met wat geluk?) de bal (met zijn punt) van richting veranderde en keeper Bakker op het verkeerde been zette. 1-2.

GOZ moest weer “opnieuw” beginnen. Vol goede moed trokken de Oranje-Zwarten ten aanval.

Bjarne Hagendoorn werd vanuit de verdediging naar voren gestuurd om als een extra (kop)spits bij met name hoge ballen voor extra gevaar te zorgen. Door de aanvallende intentie’s van GOZ kreeg Stellendam meer ruimte om te counteren. Dit leidde omstreeks de 70ste minuut tot een grote kans voor Stellendam. De paal redde echter GOZ voor de 1-3.

De 1-3 viel echter toch in de 78ste minuut. Wederom een vloeiende (mooie) combinatie van Stellendam. En ook de afronding was perfect. De 1-3 was dan ook de beslissing in deze wedstrijd. GOZ probeerde het nog wel daarna maar de echte overtuiging was verdwenen. Stellendam speelde de wedstrijd rustig uit. De 3 gele kaarten in de slotfase voor GOZ waren terecht maar onnodig (kassa KNVB).

Na iets meer dan 90 minuten floot scheidsrechter v.d. Kerkhof voor de laatste maal.

Een terechte nederlaag voor GOZ tegen een degelijk (en opmerkelijk fit) Stellendam.
Volgende week speelt GOZ weer een derby. De reis gaat naar Nieuw-Beijerland, tegen NBSVV.