JO19 start de HWB met een klinkende overwinning op SSS

KLAASWAAL
tel. 0186-571500

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Woensdag, 13 april 2022

Op een zonnig Sportpark in Klaaswaal stond vanavond de 1ste wedstrijd voor de Hoekse Waard Bokaal 2021-2022 op het programma voor de mannen van Lars, Arie & Raoul.

Voorbeschouwing:
In een poule met SSS, Heinenoord & Strijen gaat het erom om bij de 1ste 2 te eindigen. De nrs 1 & 2 spelen namelijk (weer) tegen elkaar op de finaledag, 18 juni 2022, bij NSVV voor de (grote) Hoekse Waard Bokaal (cat. B)

Voorafgaand werd SSS gezien als de “zwakke broeder” in deze poule. Een zekere “3-punten wedstrijd” dus….. Maar in de praktijk gaat het altijd net even anders, toch?

De wedstrijd:
Vanaf het eerste fluitsignaal wordt al duidelijk dat SSS zich niet zomaar naar de “slachtbank” zal laten leiden. Er wordt fel verdedigd en geprobeerd op de counter gevaar te stichten. Binnen 5 minuten moet Lennart Piek al het veld verlaten met een op het oog pittige enkel-blessure.
Tegenvaller voor de trainers maar gelukkig is de bank goed gevuld.

A-categorie scheidsrechter
SSS heeft nog een “wapen” ingezet om een resultaat te halen. De scheidsrechter. Een gespierde jongeman, keurig in KNVB tenue.
Aan alles zie je……. Dit is een scheids die “normaal” alleen maar A-categorie wedstrijden fluit.
NB. Gelukkig weet hij het zelf ook….. Hij komt het zelfs, persoonlijk, vertellen aan de leiders en bank van GOZπŸ˜‰πŸ˜‚wanneer zij commentaar leveren op een beslissing van hemπŸ˜‰

GOZ is wel (veel) sterker dan SSS en krijgt ook een aantal mogelijkheden om de score te openen.
Aanvoerder Mels, Sjoerd, Joris en Thijs krijgen 100% kansen maar het vizier staat niet op scherp of de keeper krijgt er nog net een handje tegen (en zelfs op de doellijn wordt er nog een keer gered).

In minuut 35 krijgt aanvoerder Mels de gele kaart gepresenteerd. Ook in de B-categorie wordt “commentaar op de leiding” bestraft (Mels) met een kaart. Wel even wennen voor de scheids: in de B-categorie is geel een tijdstraf van 10 minuten.

Maar ook met 10 man zijn de beste kansen voor GOZ. Gescoord wordt er niet waardoor de ruststand 0-0 is (en blijft).

De 2e helft:
In de rust zal er door Lars, Arie en Raoul wel het een en ander zijn gezegd want in de 2e helft staat er een totaal ander GOZ. Het “gas gaat er direct op”.

Binnen 2 minuten valt de 0-1. Het is Thijs den Toom die goed doorgaat, de bal terug legt op Sjoerd de Wijn. Voor Sjoerd is het een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Je verwacht dat GOZ doorzet. Het zogenaamde: erop en erover principe. Helaas……

Het duurt tot de 60ste minuut voordat de vele meegereisde supporters weer kunnen juichen. Nu is het Sjoerd die de aangever is en Thijs de afmaker. De 0-2 op het scorebord.

In de 68ste minuut maakt een speler van SSS een overtreding op Joris Seip. De scheids geeft “de dader” geel. De vrije trap wordt door William hard ingeschoten echter op de paal. De bal springt het veld weer in, recht voor de voeten van Niels Huizer. Die weet hier wel raad mee……. 0-3.
Dezelfde Niels Huizer heeft even later mazzel als de scheidsrechter zijn, bikkelharde, overtreding afdoet met een standje. Hier had een donkergele kaart niet misstaan…….

In minuut 77 wordt de wedstrijd definitief beslist als (invaller) spits Ronald van Triet verwoestend uithaald en de 0-4 aantekent. Mooi doelpunt maar……

Het lekkerst tot het laatst bewaard:
Het mooiste doelpunt wordt tot het laatst bewaard. Rik Brienen geeft een geweldige diepe bal richting de supersnelle Daan Laarman. De keeper komt uit maar Daan lobt hem geweldig over de keeper heen. Prachtig doelpunt en de 0-5 op het scorebord.

Hierna gelooft GOZ het wel….. Er wordt onzorgvuldig met de kansen omgesprongen.
Maxim moet zelfs nog een keer helemaal gestrekt om zijn “clean sheet” te behouden.

Na precies 90 minuten fluit de (A-categorie)scheidsrechter voor het einde.  Een keurige 0-5 is de uitslag. Een goed begin van dit toernooi voor de oranje-zwarte mannen.

Heinenoo(i)(r)d
Zaterdag de derby tegen Heinenoord voor de competitie.
Altijd garantie voor een spannende, pittige pot voetbal. De 1ste van een serie van 3 wedstrijden tegen “De Noord” binnen een paar weken tijd. 2x competitie & 1x HWB (minimaal).