(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op een zonnig sportpark De Erve stond zaterdag de kraker, GOZ - Hekelingen, op het programma.
En een “kraker” werd het voor GOZ, maar dan met een negatief tintje.

Als de rook om je hoofd is verdwenen...
Terwijl de rook van de sfeeractie van de “harde kern” nog niet was opgetrokken stond het al 0-1. Sem Bijvoets (GOZ) maakte een overtreding binnen de 16 en binnen 30 seconden lag de bal (dus) al op de stip. Wesley Sturrus (Hekelingen) was koel en stuurde doelman Ryan Wemmers (GOZ) de verkeerde hoek in.

Nog geen minuut later viel ook al de 0-2. Wederom was het Wesley Sturrus die doelman Ryan Wemmers het nakijken gaf.
0-2 binnen 3 minuten. Tja, dan kun je wel spreken over een “kraker”😉

Toen na 10 minuten spits Nick Koopal (Hekelingen) met een slimme loopactie Bjarne Hagendoorn (GOZ) het “bos” in stuurde (NB. een plaats waar Bjarne normaal gesproken zich thuis voelt…😉) en de 0-3 aantekende, was de wedstrijd, zoals dat zo mooi heet, gespeeld.

Prullenbak
GOZ “gekraakt” en aangeslagen……
Alle mooie bedoelingen, tactieken, screnario’s, konden de prullenbak in.
Het was nu zaak om de “schade” beperkt te houden.

Hekelingen nam nu wat gas terug en GOZ probeerde zich te herpakken. Het is wellicht veelzeggend dat de eerste (echte) kans voor GOZ pas te noteren viel in minuut 41. Julian van Es (GOZ) strandde op de keeper.

Het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter, Dhr. Moen Parmassar (in zonnig paars tenue😉) was meer dan welkom voor GOZ.

Censuur
Er zullen in de kleedkamer van GOZ de nodige woorden zijn gezegd tijdens de rust. Omdat dit verslag ook gelezen wordt door “minderjarige, jeugdige” lezers, zullen we deze woorden hier niet herhalen….
😉

De 2e helft (heel kort)
Met 3 wissels ging GOZ er in de 2e helft direct “vol” in.
Wellicht zou een snelle treffer Hekelingen aan het wankelen krijgen……

Helaas, eerlijk is eerlijk, het moet gezegd worden, dit Hekelingen is een prima ploeg. Het speelt heel “volwassen”, doet geen “gekke dingen” en weet elkaar goed te vinden. Geen moment kwam de ploeg in de 2e helft in gevaar. Sterker nog: In de 61ste minuut maakte de ploeg de 0-4.
Wederom was het spits Nick Koopal die gebruik maakte van een misverstand(je) in de GOZ verdediging en zijn inzet verdween in de goal.

De rest van de wedstrijd zullen wij U “besparen”.
Hooguit nog te noemen, de gele kaart voor Luc Orgers (Hekelingen) die (2e) aanvoerder, Jelle Swier (GOZ), neerhaalde.

Toen scheidsrechter Parmassar, precies, na 90 minuten affloot was er (vooral) berusting. Een wedstrijd die geen wedstrijd was…..(of beter gezegd: binnen 3 minuten geen wedstrijd meer was…).

To-do-list deze week
GOZ heeft een week om deze tegenslag te verwerken, te bespreken en om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd.