Een week na de “kraker” tegen Heinenoord op sportpark De Tienvoet “op De Noord”, stond vandaag, zaterdag 23 april, de return (al) op het programma.

Vorige week won GOZ met duidelijke cijfers, 2-4.
Vandaag zou het waarschijnlijk niet weer zo eenvoudig worden, althans dat was de verwachting….

Deel 2:
Om iets over half 11 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Het eerste kwartier ging mooi gelijk op. Beide teams lieten verzorgd voetbal zien, vloeiende combinaties en hier en daar wat kleine mogelijkheden. In de 18e minuut werd de supersnelle Daan Laarman gelanceerd en hij liet weer eens zien wat zijn klasse is. Als een hazewindhond raasde hij langs de zijkant, sneed naar binnen en met een hard schot trof hij het doel van Heinenoord.

Hierbij blesseerde hij zichzelf een beetje echter………. Ook de keeper van Heinenoord bleek niet ongeschonden uit het doelpunt te zijn gekomen. Buiten het zicht van de scheids (en vele anderen) bleek de keeper tegen de paal te zijn beland met zijn hoofd. Een flink bloedende wond bij zijn wenkbrauw als gevolg. Helaas moest hij hierdoor het veld verlaten en worden vervangen door een veldspeler van Heinenoord.

Penalty:
Het “ongeluk” maakte echter ook extra krachten vrij bij Heinenoord want, waar veel GOZ-ers dachten dat de wedstrijd nu heel makkelijk zou worden, gooide Heinenoord er een schepje bovenop…….. en met succes. In de 30ste minuut een domme overtreding van Diaz (met de mooie achternaam😉), binnen de 16. De scheids wees resoluut naar de stip. Penalty Heinenoord.
Keeper Maxim ging nog wel naar de goede hoek maar de penalty was te zuiver ingeschoten. De 1-1 was een feit.

Dit leek ook de ruststand te gaan worden. Leek….. want het was (wederom) Daan Laarman die 1 minuut voor de rust de 2-1 binnen schoot. Weer was hij met zijn snelheid de verdedigers van Heinenoord te snel af en bekeken rondde hij af. Zo ging GOZ met een voorsprong de rust in.

De 2e helft:
In de 2e helft wilde GOZ doordrukken maar Heinenoord gaf niets weg. Ook de “inval-keeper” stond goed zijn mannetje. Het duurde tot de 71ste minuut voor GOZ (eindelijk) een gaatje vond in de hechte defensie van Heinenoord. Wie anders dan Daan Laarman bleek (weer) “de beul” te zijn.

Geen perfecte hattrick maar toch….. we tellen hem wel als hattrick (3 doelpunten in 1 wedstrijd).

Toen aanvoerder Mels ‘t Hoen nog geen minuut later de 4-1 op het (niet aanstaande) scorebord zette was het verzet van Heinenoord wel gebroken. De wedstrijd was gespeeld.

Citaat Erik Meijer (alias Lars): “Wat een kudtkeeper hebben wij……”
Ook toen in minuut 76 Heinenoord de 4-2 maakte (enige foutje deze wedstrijd van “prutser” Maxim😉die verder een perfecte wedstrijd keepte), zorgde dit niet voor angst bij GOZ of hoop bij Heinenoord (op meer). En zo kabbelde de wedstrijd verder.

“Neusje” voor de goal:
De slotfase bracht toch nog even wat (onverwachts) “vuurwerk”. Niels Huizer, sinds kort weer helemaal hersteld van een gebroken neus, mocht weer invallen bij GOZ. Een van zijn eerste balcontacten na zijn invalbeurt was het maken van een doelpunt (minuut 84). De 5-2.

Vrij snel na zijn doelpunt werd Niels opnieuw het “middelpunt”, alleen nu in negatieve zin.

In de ogen van de scheidsrechter maakte Niels een “smerige overtreding”. In een duel zag de scheids een “elleboog” tegen het hoofd van een tegenstander. Even overwoog de scheids dit te bestraffen met een rode kaart maar besloot het af te doen met geel. Een hevig verontwaardigde Niels (en enkele ploeggenoten) protesteerde heftig tegen dit besluit. William ging hierbij “iets over de grens” en kreeg ook de gele kaart “getrakteerd”. PS. Na afloop van de wedstrijd, na bestudering van de VAR beelden😉, bleek dat de scheidsrechter de situatie misschien “verkeerd” heeft beoordeeld. “Dader” en “slachtoffer” waren het erover eens dat het allemaal niet zo “heftig” was, meer “per ongeluk”. Ahum. Nu maakt deze scheids natuurlijk nooit fouten dus……. Terechte gele kaart, Niels.😂

Overzichtelijk 9 tegen 10:
Ondertussen speelde Heinenoord al met 10 man (blessure en geen wissels meer) dus de laatste minuten was het een wedstrijd van 9 tegen 10. Dit maakte het voor de scheids wel wat overzichtelijker😉.

In de allerlaatste minuut maakte Joris de 6-2 waarna de scheidsrechter affloot voor het einde.

Op naar de volgende……
Ook de 2e wedstrijd van de cyclus Heinenoord - GOZ JO19 is dus gewonnen door GOZ.
We gaan ons nu opmaken voor (tenminste) 1 wedstrijd tussen beide “rivalen” voor de Hoekse Waard Bokaal. GOZ speelt dan (weer) uit bij Heinenoord. De wedstrijd staat gepland op dinsdag 10 mei (aanvang 19.30 uur).

En wie weet???? Daarna nog 1x op de finaledag van de HWB bij NSVV op zaterdag 18 juni…..