GOZ verliest ook laatste wedstrijd reguliere competitie

2 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

14 mei 2016 14:30

Lingen (Gouda), A.

Er stond deze middag niets meer op het spel voor GOZ. Het was alleen van belang om deze laatste wedstrijd zonder kleerscheuren (blessures en kaarten) door te komen zodat over 2 weken met een zo sterk mogelijke selectie aan de nacompetitie kan worden begonnen. Om die reden had trainer Marcel Langeveld een aantal van de beschikbare basisspelers op de bank of de tribune gehouden en werd het team aangevuld met A junioren en 2e elftal spelers.

Dat er voor YVV De Zwerver nog wel iets op het spel stond bleek wel bij aanvang van de wedstrijd, de mannen uit Rotterdam Zuid waren veel feller en scherper dan GOZ. Bij verlies tegen GOZ en winst op de andere velden kon het team namelijk nog op een nacompetitie plek belanden, er moest dus gewonnen worden. Zoals gezegd een scherper en sterker De Zwerver in de eerste fase van de wedstrijd dat in de 9e minuut een 100% kans kreeg toen aanvoerder Yannick Esajas de bal vanuit een kluts meekreeg en alleen voor keper Ryan Wemmers over schoot. In de 15e minuut kwam De Zwerver echter wel op voorsprong toen na een vrije trap de bal terug gekopt werd in het doelgebied en de vrijstaande Jay Falix binnen kon koppen. Kort daarna kreeg deze zelfde speler nog een dot van een kans maar zijn harde schot belande in het zijnet. De eerste doelpoging van GOZ kwam pas in de 33e minuut toen Erwin Roquas met een afstandschot De Zwerver keeper Justin Vonk testte. Het pleit voor GOZ leek al in de 34e minuut te worden beslecht toen scheidsrechter Lingen de bal op de stip legde na een ongelukkige botsing tussen Arnold Coppens en een aanvaller van De Zwerver. Yannick Asajas schoot deze penalty echter hoog over en hield GOZ in de wedstrijd.

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen de 2-0 wel op het scorebord verscheen. Ronnie Pfeffer van De Zwerver kwam na een afgeslagen aanval in balbezit en verschalkte met een mooie lob de uitgelopen Ryan Wemmers. In de fase daarna leek GOZ wel meer balbezit te hebben dan haar opponent maar tot echte mogelijkheden kwam het maar zelden. De Zwerver daarentegen was met haar snelle uitvallen vaak veel gevaarlijker maar was slordig in de afronding. De beste mogelijkheid voor GOZ was een goed schot van gelegenheidspits Jeroen Verschoor in de 65e minuut maar deze ging net naast. Verder kwam het team van Marcel Langeveld deze middag niet. Kort voor het einde leek keeper Ryan Wemmers nog een flinke blessure op te lopen in een botsing met een De Zwerver aanvaller maar gelukkig kon hij na behandeling de wedstrijd voortzetten.

Waar GOZ in de thuiswedstrijd deze ploeg nog met 2-1 de baas bleef was het nu een meer dan verdiende overwinning voor de mannen uit Rotterdam Zuid. Hierbij aangetekend dat GOZ zeker niet in haar sterkste samenstelling aantrad met het oog op de komende nacompetitie.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Ferry de Heer, Stefan Mous (Thomas Oosterveld 45e), Elroi Rietveld, Erwin Roquas, Peter Quik, Mike in t’ Veld, Martin Herlaar, Jeroen Verschoor, Julian van Es (Mark van Santen 65e).