3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag, 30 oktober, de 1ste wedstrijd in de 2e fase voor “onze JO19”. En direct een “kraker” tegen LMO uit Rotterdam Zuid.

In de 1ste fase van de 2e klasse (ook wel de bekerfase genoemd) begonnen de mannen van Lars, Arie &  Raoul in eerste instantie nogal onwennig (dat klinkt een stuk “positiever” dan “Kwalitatief Uitermate Teleurstellend😉) met (dikke) nederlagen tegen ZWB, Strijen & Smitshoek.
Vanaf de 4e wedstrijd begon het team (pas) echt te draaien met klinkende overwinningen op NSVV, Brielle & (hoogtepunt tegen angstgegner) Heinenoord. Zo werd de 1ste fase afgerond op een keurig nette 3e plaats.

Vandaag dus de start in de 2e fase, een halve competitie met 9 wedstrijden tegen sterke(re) tegenstanders zoals oa. LMO, VVOR, Barendrecht & Rhoon.

Op een mooi glad, kort gemaaid, kunstgrasveld wilde de scheids om 12 uur af laten trappen. Wilde…….. want het werd dus iets later. LMO, normaal spelend in blauw-witte tenue’s had speciaal voor deze topper andere shirts aangetrokken. Mooi paars!!!
Helaas had de scheids ook bedacht om een paars tenue aan te doen dus…….. de keuze was: of alle spelers van LMO andere shirts aan of de scheids……  Het werd dus de scheids😉

In de beginfase werd al duidelijk dat het een mooie pot zou kunnen gaan worden. Beide teams schoten uit de startblokken en creërden een aantal mogelijkheden.
In de 9e minuut werd er een overtreding, net buiten de 16, gemaakt door GOZ.
De “Reus” van LMO zette zich achter de bal en met een geweldige (geplaatst) knal passeerde hij doelman Maxim in de kruising.
Lang hoefde GOZ niet te treuren want nog geen minuut later lag de gelijkmaker al aan de andere kant in het doel. Een geweldige steekbal van Vincent Snijders(?) bereikte de supersonisch snelle Daan Laarman. Die haalde verwoestend uit en de gelijkmaker was een feit. GOZ wilde hierna “erop en erover” maar LMO hield knap stand.

In de 26ste minuut een situatie waarover nog lang zal worden nagepraat. Het “VAR-moment van de week”. Een scrimmage voor het doel van GOZ. De bal gaat omhoog. Binnen het 5-meter gebied springen doelman Maxim en een speler van LMO omhoog. De speler van LMO komt iets hoger en de bal verdwijnt in het doel.
De “VAR-vraag”: Is hier nu sprake van “aanvallen van de keeper binnen de 5 meter” of “een normaal duel”? Uw antwoord kunt U insturen naar: [email protected] #wezullenhetnooitweten.
Feit is dat de scheidsrechter, Eric GOZubyuk, het doelpunt goedkeurt. De stand is 1-2.

Op het juiste moment fluit de scheidsrechter voor de rust, het juiste moment inderdaad: want direct hierna gaan de hemelpoorten open en komt het met bakken uit de lucht zetten….

In de 2e helft is het GOZ dat vol gas gaat. LMO moet terug. LMO blijkt het “Vitesse van Rotterdam Zuid” te zijn want werkelijk alles halen zij uit de kast om het spel van GOZ te ontregelen. Tijd rekken blijkt een ware kunst op zich. En toch? Geef LMO eens ongelijk. Het werkt want GOZ blijft zich “stuk lopen” op de (goede) verdediging van LMO. LMO krijgt zelfs een aantal kansen op “meer” via snelle counters. Met name een donkere jongen met kleine dreadlocks (niet negatief bedoeld overigens) voorin bij LMO is super gevaarlijk. Echt de beste voetballer van het veld m.i.. Hij houdt constant 3 man van GOZ bezig.

Het spel wordt harder, er komen wat frustraties los. Ook vanaf de kant wordt het feller.
In de 60ste minuut moet de scheidsrechter ingrijpen. De aanvoerder van LMO tikt (of schopt?) een speler van GOZ van achteren tegen de benen bij een sprint. De aanvoerder van LMO “ontsnapt” aan een rode kaart, de scheids is mild voor hem met (slechts) geel. Zijn straf is 10 minuten aan de kant “afkoelen”. NB. Zijn straf zal uiteindelijk ruim 13 minuten duren vanwege het (vele) tijdrekken, tot frustratie van de leider van LMO😉Mooie discussie met de scheids😂Beide hebben duidelijk een ander soort horloge😉

Wanneer LMO weer compleet is, volgt de volgende kaart voor een LMO-speler al snel.
Net over de middenlijn geeft Sem Renirie(?) een steekbal op Daan Laarman. De speler van LMO start te laat en kan Daan alleen maar stoppen door aan zijn schouders te gaan hangen…… De gele kaart is dan ook 100% terecht (en wordt ook zonder commentaar geaccepteerd).
Met 11 tegen 10 geeft GOZ nog wat extra gas richting het doel van LMO. Maar LMO houdt stand.

Dan in de 81ste minuut valt dan toch de (verdiende) gelijkmaker. Een geweldige voorzet komt om de kruin van Sem Renirie die de bal (onhoudbaar) binnen kopt.Een luid gejuich galmt over Sportpark De Erve. Is er nog tijd voor “meer”?

Het spel golft nu op en neer. Beide teams gaan voor de overwinning. In de 89ste minuut laat Joris Seip (GOZ) zich “gaan”. Hij maakt een “natrappende beweging” (mis, gelukkig). Ook nu is de scheids mild met geel. Voor Joris zit de wedstrijd erop. LMO heeft nu een overtal (11-10) maar niet voor lang. Om precies te zijn, 30 seconden. Dan maakt ook een speler van LMO een “natrappende beweging” en mag ook hij gaan douchen (met geel). Zo eindigt het duel met 10 tegen 10.

Diep in blessuretijd krijgt GOZ nog een geweldige kans. Een diepe bal, rechts van het strafschopgebied van LMO. De keeper van LMO komt razendsnel uit zijn goal, hij glijdt naar de bal en komt hierbij buiten de 16. Hands! Ook nu weer een “VAR-momentje”…..
Is dit nu een kaart of niet? En zo ja, welke kleur? De scheids lost het op met een “kan gebeuren, het is glad en er is niet gestrooid”.
Vrije trap GOZ. De vrije trap levert (overigens) niets op.

Zo eindigde deze “topper” in een 2-2 gelijk spel. Terechte eindstand. Mooi duel. Ondanks de gele kaarten (verder) een sportieve pot voetbal waarbij de scheids “lekker” door heeft laten voetballen.

Tot slot:

Complimenten aan de leiders van beide teams. Zij leefden (positief) fanatiek mee met hun teams. Af en toe duidelijk hoorbaar met hun commentaar op de leiding 😉(he Lars😂) maar toch wel met respect naar de scheids toe (ook na afloop).

Volgende week gaat de JO19 op bezoek bij VVOR. Zij verloren vandaag hun 1ste wedstrijd van Spartaan'20 met 5-3.
Kunnen de mannen van Lars, Arie & Raoul de 3 punten meenemen naar Mijnsheerenland? We gaan het zien.