GOZ geeft in laatste 10 minuten voorsprong weg en verliest

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

7 mei 2016 14:30

Graaf, R. de

Opstelling

Op een knappe manier wisten de mannen van Marcel Langeveld een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. In de laatste 10 minuten van wedstrijd bleek al het werk toch voor niets en wist opponent Schoonhoven uit 2 dode spelmomenten de overwinning naar zich toe te trekken.

Ook deze wedstrijd speelde GOZ met veel invallers uit de A junioren en het 2e team en dat deden ze niet onverdienstelijk tegen het veel hoger geklasseerde Schoonhoven. Jammer was dat de openingsgoal al na 2 minuten op het scorebord stond, een voorzet vanaf links werd door verdediger Marc Kruiper van Schoonhoven bij de laatste paal binnengekopt, 0-1. Even daarna had Christiaan van Beusechem een dot van een mogelijkheid, na een prima lopende aanval zette hij zichzelf vrij voor de Schoonhoven keeper maar zijn inzet werd knap gekeerd. In de fase na de eerste goal was GOZ sterker en had het ook een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker maar niemand bij de oranje zwarten haalde de trekker over. Zo was het toch weer Schoonhoven dat in de 27e minuut uitliep naar 0-2. Na een snelle counter wist doelman Ryan Wemmers in eerste instantie 1 op 1 nog in te grijpen maar Willem-Paul v.d. Heijden tikt de afgeslagen bal attent binnen. Gezien het spelbeeld een onterechte tussenstand maar gelukkig wist GOZ in de 45e minuut nog iets terug te doen. Mike in t’Veld, die vanmiddag een sterke wedstrijd speelde, soleerde over rechts door de Schoonhoven verdediging en plaatste de bal knap in de lange hoek, 1-2.

In de tweede helft gooide GOZ alle schroom van zich af en zocht het met overtuiging de aanval. In de 54e minuut kreeg het 2 corners op rij, de eerste corner werd knap ingekopt door Christiaan van Beusichem maar ging net naast. Bij de 2e corner was verdediger Bas den Hartogh meegekomen en hij was het die de bal in een keer op de pantoffel nam en de terechte 2-2 aantekende. GOZ voelde dat er meer te halen was en na een vloeiende aanval over rechts was het opnieuw Bas den Hartogh die een prima voorzet van Mike in t’Veld binnenkopte en GOZ op voorsprong zette. In de laatste fase van de wedstrijd werd GOZ wel teruggedrongen op eigen helft maar had het bij een counter ook nog uit kunnen lopen naar 4-2. Julian van Es werd goed aangespeeld door opnieuw Mike in t’Veld maar de invaller miste alleen voor doelman Stephan Dooms.

Zoals gezegd was GOZ echter onvoldoende scherp bij 2 dode spelmomenten in de laatste 10 minuten. Eerste was aanvaller Pieter Meijer van Schoonhoven die na een vrije trap en een scrimmage in het doelgebied de bal hoog in het GOZ doel joeg. Ver in blessuretijd werd ook dit gelijkspel door GOZ nog weggegeven toen dezelfde speler uit een corner vrij in kon koppen en daarmee de 3-4 op het scorebord zette.

Jammer dat GOZ het goede spel van deze middag niet in punten heeft uit kunnen drukken. Volgende week de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie uit tegen YVV de Zwerver en daarna kunnen de mouwen worden opgestroopt voor de nacompetitie duels.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens (Leo de Jongh 72e), Erwin Roquas, Bas den Hartogh, Elroi Rietveld, Ferry de Heer, Martin Herlaar (Stefan Mous 76e), Jeroen Verschoor, Christiaan van Beusichem, Mike in t’Veld, Bradley van Driel (Julian van Es 68e).