Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

30 april 2016 14:30

Winter, A.E. de

Opstelling

Het is GOZ niet gelukt om potten te breken tegen de ploeg uit Capelle die met deze overwinning de 3e plaats steviger in handen krijgt. Punten pakken was deze wedstrijd al niet ingecalculeerd door GOZ maar de hoop en verwachting was dat concurrent EBOH ook zou verliezen tegen koploper ZBC ’97. Dit pakte anders uit EBOH pakte verrassend de winst en is nu vrijwel onbereikbaar voor de oranje zwarten. In theorie kan de nacompetitie nog worden ontlopen maar de kans daarop is zo klein dat niemand daar nog echt in gelooft bij GOZ.

Trainer Marcel Langeveld kon deze middag slechts over 6 fitte basisspelers beschikken, door blessures en schorsingen ontbraken deze middag naast alle andere geblesseerden ook nog eens Leo de Jongh, Robin Vollebregt, Tim de Ridder en Erwin Roquas. Het moet gezegd dat de invallers uit de A junioren en het 2e elftal zeker de eerste helft SVS goed partij boden. In de 2e helft was dat geheel anders en kwamen de mannen van Marcel Langeveld er niet meer aan te pas.

De eerste 10 minuten waren voor SVS dat in deze fase verschillende kleine mogelijkheden had maar onzuiver was in de afronding of de sterk keepende Ryan Wemmers op hun pad vond. In de 12e minuut de eerste mogelijkheid voor GOZ, een goed genomen vrije trap van Ferry de Heer werd even zo goed gekeerd door de SVS keeper. Even daarna raakte spits Antony Schoenmaker van SVS de lat toen hij uit de draai verrassend uithaalde. In de 27e minuut was slecht uitverdedigen van GOZ de reden dat vanaf rechts een voorzet kon worden gegeven die uiteindelijk voor de voeten van Serdar Kolay kwam waarna deze simpel binnen kon tikken, 0-1. In de fase daarna werd GOZ sterker en had het ook enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst een gevaarlijk afstandschot van Arnold Coppens en kort daarna opnieuw een mooie genomen vrije trap van Ferry de Heer die het de goalie van SVS moeilijk maakte. GOZ had in deze fase een doelpunt verdient maar had het geluk niet aan haar zijde.

Zoals gezegd kwam GOZ er de tweede helft niet meer aan te pas, vanaf de aftrap pakte SVS het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Het was aan goed keeperswerk van Ryan Wemmers te danken dat de 0-2 pas in de 69e minuut viel. Tegen een uitstekend genomen vrije trap van Roy Rijsdijk was de GOZ keeper niet opgewassen, 0-2. GOZ wist zich nog maar sporadisch onder de SVS druk uit te voelballen en kon het niveau van de eerste helft niet meer evenaren. In de 74e minuut was het Dennis Melander die wat gelukkig de bal uit de kluts mee kreeg en alleen voor keeper Ryan Wemmers geen fout maakte, 0-3. Dezelfde speler was in de 80e minuut ook verantwoordelijk voor de 0-4.

Voor GOZ is het zaak dat er de komende weken niet nog meer blessures worden opgelopen en dat de licht geblesseerden straks weer fit aan de na competitie duels kunnen beginnen. Volgende week wacht nog de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven en de week daarna in de laatste competitieronde het uitduel tegen YVV de Zwervers.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Koen Vink, Bas den Hartogh, Ferry de Heer, Elroi Rietveld, Martin Herlaar, Arnold Coppens (Thomas Oosterveld), Christiaan van Beusichem, Mike in t’Veld, Julian van Es, Bradley van Driel (Ricardo Helderop).