OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-620335

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op een kletsnat (maar prachtig mooi nieuw) kunstgrasveld op Sportpark De Beijerse Polder in Oud-Beijerland stond vandaag, 30 oktober, de volgende Hoeksche Waardse Derby in de 4e klasse H op het programma. Het verrassend goed presterende Zinkwegse Boys (2e) tegen het (eveneens verrassend presterende) GOZ uit Mijnsheerenland.

Een wedstrijd waarbij voor beide teams gold: bij winst meedoen in de top, bij verlies een stapje terug…. Onder leiding van scheidsrechter Michael Geysendorpher trapten de teams af omstreeks 15.00 uur.

In de beginfase een iets sterk(er) GOZ die een aantal (kleine) kansen produceerden.  ZWB gaf echter geen krimp. Een enkele keer kwam ZWB eruit echter ook zonder echt gevaar te stichten voor het doel van doelman Wemmers. In de 27ste minuut viel het openingsdoelpunt voor ZWB letterlijk en figuurlijk (met de regen) uit de lucht. Misschien zelfs wel een beetje onterecht gezien het spelbeeld. Maar ook deze doelpunten tellen. Een strakke voorzet vanaf links kon met een voetbeweging worden ingetikt door Simon van Rheeden (ZWB). De 1-0 was een feit.

GOZ probeerde vol overgave hierna de gelijkmaker te forceren maar ZWB bleef (redelijk simpel) op de been. Terwijl iedereen zich al had neergelegd bij een 1-0 ruststand kreeg GOZ in de slotseconden nog een mogelijkheid. Was het een corner of een vrije trap? Feit was in ieder geval dat (verdediger) Bjarne Hagendoorn (GOZ) de bal op zijn (weinige) blonde manen kreeg en de bal koppend langs de doelman van ZWB deponeerde. Zijn allereerste doelpunt in GOZ 1, op een voor GOZ geweldig moment, zo vlak voor rust.

Verder bijzonderheden in de 1ste helft:
min. 17 Gele kaart ZWB Den Outer
min. 41 Gele kaart GOZ Swier
Min. 45 Gele kaart ZWB Fiere (aanvoerder)

In de 2e helft schoten beide teams uit de startblokken. Er ontstond veel ruimte op het veld en ZWB profiteerde hier al snel van. In de 48ste minuut maakte Kevin Brasser (ZWB) een geweldig mooi doelpunt. Met een geplaatst schot verschalkte hij doelman Wemmers (GOZ). De 2-1 op het scorebord. Hierna probeerde GOZ uit alle macht de gelijkmaker te forceren maar hierdoor kon ZWB heerlijk counteren. In minuut 70 met succes. Een snelle uitbraak, doelman Wemmers (GOZ) iets te ver voor zijn goal. Een lob van Simon van Rheeden en de 3-1 was een feit. Wedstrijd beslist?

Het valt GOZ te prijzen dat ze na deze tegenslag toch bleven doorgaan. Doorgaan voor een resultaat. Ook toen in 76ste minuut Rens Burgwal (ZWB) met een schot de 4-1 aantekende, bleef GOZ voetballen voor een (beter) resultaat. De 4-2 in de 85ste minuut door Elroi Rietveld (GOZ) viel echter te laat om het nog echt spannend te maken.

Verdere bijzonderheden in de 2e helft:
Min. 64 Gele kaart ZWB Van der Zanden

Zo verloor GOZ haar 2e wedstrijd op rij. Zinkwegse Boys blijft 2e achter (het onbekende, maar blijkbaar onverslaanbare) Overmaas.
GOZ is nu “middenmoter”.

Volgende week reist GOZ naar het altijd gezellige(?) Spijkenisse, SCO’63 is dan de tegenstander. Zinkwegse Boys maakt zich op voor (wederom) een derby in en tegen Goudswaardse Boys.