Het leek wel een zaterdagmiddag ipv een (doordeweekse)dinsdagavond op Sportpark De Erve. Een volle kantine, een vol terras & een meute mensen rondom het hoofdveld. Ook de “SupportersGroep GOZ” was aanwezig en verzorgde weer een spectaculaire sfeeractie.

De belangen zijn groot:
Op het programma de inhaal-wedstrijd GOZ  - SCO’63.
NB. Oorspronkelijk gepland op 26 maart echter vanwege corona-gevallen bij SCO’63 uitgesteld naar 5 april.

Een wedstrijd met een belang. Bij winst van GOZ zou namelijk de 1ste plaats in de 2e periode in bezit komen van de Mijnsheerenlanders. Voor SCO’63 ook een belangrijke wedstrijd met het oog op de laaggeklasseerde plaats van dit team (degradatie-gevaar).

De wedstrijd:
Onder leiding van scheidsrechter Kleinkramer werd er rond 20.00 uur afgetrapt. Een nerveus GOZ en een voorzichtig SCO’63 in de beginfase.
Gaandeweg de 1ste helft nam GOZ het heft in handen en creëerden een aantal mogelijkheden. In de 27ste minuut werd dit beloond met een doelpunt. Een vloeiende aanval van GOZ, met een 1 op 1 actie op de keeper door Rick Jeanson (GOZ), kon door genoemde keeper net tot corner worden verwerkt. Uit deze corner kon aanvoerder, Mike in ‘t Veld, de bal vrij inkoppen en zo GOZ op de (verdiende) 1-0 voorsprong zetten.

GOZ bleef hierna het beste van het spel houden maar verzuimde de score uit te bouwen. SCO’63 zette hier maar weinig tegenover. Men probeerde met snelle counters gevaar te stichten maar de verdediging van GOZ gaf hierbij geen krimp.

Ook in de 2e helft was het GOZ dat de wedstrijd onder controle had. Echter naarmate de tijd verstreek, sloop er iets van slordigheid in het spel (of was het wellicht; angst?). De 1-0 tussenstand was natuurlijk ook een “gevaarlijke” tussenstand. SCO’63 bleef hoop houden op een resultaat.

De min of meer gedwongen wissels, Victor Boere & Mike in ‘t Veld (beide niet geheel fris aan de wedstrijd begonnen), zorgden ook voor omzettingen bij GOZ hetgeen het spel niet ten goede kwamen.

Valk voor tijd ontsnapte GOZ aan de gelijkmaker van SCO’63 (tot 2x toe). Eerst werd een bal net naast de paal “gefrommeld” en even later net over het doel van Ryan Wemmers gekopt.

Blessuretijd? Horloge kapot, scheidsie?
In de blessuretijd (min. 93), terwijl een groot deel van de supporters al aan het feestvieren was (en al plannen aan het maken was voor de “finale” as zaterdag tegen NBSVV voor de 2e periode) gebeurde het onverwachte (en onverhoopte). De gelijkmaker van SCO’63.

Natuurlijk was scheidsrechter Kleinkramer op dat moment de “gebeten hond”. Waar haalde hij zoveel blessuretijd vandaan? Buiten wat wissels was er nauwelijks oponthoud geweest? De angst bestond dat de scheidsrechter direct hierna zou affluiten.

Weg droom, weg kans op de 2e periode.

Maar gelukkig gaf het horloge van de scheidsrechter nog extra, extra tijd aan.

Doelman Ryan Wemmers peerde de bal naar voren, vond het hoofd van verdediger, Bjarne Hagendoorn, die de bal bij Rick Jeanson bezorgde.
Rick Jeanson bedacht zich geen moment en tikte de bal achter de doelman van SCO’63. 2-1 voor GOZ.

Binnen 60 seconden van de hemel in de hel en weer terug.

Toen scheidsrechter Kleinkramer na ca. 95(!) minuten affloot, klonk er een hard gejuich op zowel “op” als “naast” het veld (en bleef het nog lang gezellig op Sportpark De Erve).