Vandaag, zaterdag 16 oktober 2021, (weer) een derby op het programma.
De “Horrekijkers” op bezoek bij de mannen van “De Kouwen Hitsert” op Sportpark Hercules.
Wedstrijden die altijd garantie bieden op strijd en passie.

Historie:
Eigenlijk zelden grote uitslagen, laatste 2 editie’s nl. een gelijkspel, resp. 1-1 & 0-0.
Laatste overwinning van ZBVH in 2017-2018 met 5-3.
Laatste overwinning GOZ in 2012-2013 met 0-6.
NB. Hierbij de kanttekening dat ZBVH een aantal jaren uit is gekomen in een andere competitie nl. Zuid….

Spanning vooraf:
Beide teams zijn uitstekend gestart in deze competitie, beide nl. nog ongeslagen.
Gedeelde 2e plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden. Bij winst slaat de winnaar een gaatje met de ander.
Kortom: Vandaag staat er wat op het spel.

De wedstrijd:
Na (wederom) een mooie sfeeractie, bij de opkomst van beide teams, door de Supporters Club GOZ, fluit scheidsrechter Verhoef voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft laat zich het beste omschrijven als een “schaakspel”. Beide teams houden elkaar in evenwicht. Echt grote kansen zijn er niet te noteren, ZBVH heeft (optisch) een licht overwicht en iets meer “mogelijkheden” maar GOZ heeft het verdedigend prima op orde. ZBVH probeert het met lange ballen vanuit de verdediging, echter zonder veel gevaar. En mocht er een bal “goed” vallen, heeft GOZ altijd nog een prima, attente, doelman Ryan Wemmers die redding biedt. GOZ countert een enkele maal eruit maar ook de verdediging van ZBVH staat (vandaag) als een blok.

De 0-0 ruststand is dan ook geen verrassing.

In de 2e helft kruipt GOZ wat meer uit de schulp. Enkele malen creëren zij wat mogelijkheden. Met name Victor Boere verschijnt een paar keer gevaarlijk voor het doel maar weet het doel niet te vinden. Ook ZBVH krijgt wat mogelijkheden, met name wat schoten uit de 2e lijn en eenmaal moet doelman Ryan Wemmers de bal, met een uiterste reactie, de bal naast het doel tikken. De tijd tikt verder en verder……
Even ontbrandt de wedstrijd lichtelijk. Een paar pittige overtredingen achter elkaar leiden tot wat frustratie’s bij enkele spelers.
Hier en daar wordt geroepen om “kaarten”, er is wat duw en trekwerk over en weer maar…….
De scheids lost het prima op!
In plaats van met kaarten te strooien, weet hij met “praten” de gemoederen te bedaren en de rust te laten wederkeren.

In de slotfase hinken beide teams op 2 gedachten.
Zijn we tevreden met 1 punt of gaan we voor de volle winst?
Beide teams krijgen nog een (behoorlijke) kans op een doelpunt maar beide teams missen deze kans.
Zo is en blijft het dus; 0-0. Alles overziend ; een terechte uitslag.