Kraak, S.C.

Accommodatie

Onbekend

Na het goede resultaat tegen OSV twee weken geleden moest GOZ ook vandaag de punten pakken tegen naaste concurrent s’Gravendeel. Bij winst zou men over deze ploeg heen gaan en was er een goede uitgangspositie geweest voor lijfsbehoud. Dit pakte anders uit, s’Gravendeel hield de 3 punten in eigenhuis en voor GOZ lijkt de mogelijkheid om nacompetitie te ontlopen erg klein geworden.

De wedstrijd begon nog redelijk gelijkopgaand maar na zo’n 20 minuten leek s’Gravendeel toch een licht overwicht op te bouwen. In de 23e minuut moest doelman Ryan Wemmers met een knappe redding de 1-0 voorkomen toen Maurits Kuiper van s’Gravendeel na een fout in de GOZ verdediging alleen voor hem opdook. S’Gravendeel voerde de druk daarna op en creëerde een aantal mogelijkheden maar doelman Ryan Wemmers hield zijn doel leeg. In de 29e minuut moest hij capituleren toen eerst een schot van Colin Reening op de paal belande en weer het veld in stuiterde. De voorzet die daarna volgde werd ongelukkig door een GOZ speler in eigen doel gelopen en de 1-0 was een feit. Kort daarna viel ook de 2-0 toen dezelfde Colin Reening uithaalde en zijn schot, na door Ton Youri met het hoofd te zijn aangeraakt, binnen viel. GOZ probeerde nog wel wat terug te doen in deze eerste helft maar pogingen van Robin Vollebregt (rakelings over) en Arnold Coppens (redding keeper) troffen geen doel.

De tweede helft opnieuw een sterker s’Gravendeel en een GOZ dat niet goed in de wedstrijd zat. GOZ speelde een matige pot was onvoldoende scherp in de duels en slordig in de passing en had geluk dat bij de s’Gravendeel de aanvallers het vizier ook niet op scherp hadden staan. In de 70e minuut had s’Gravendeel een 100% kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar invaller Jessy Lopes Baretto faalde alleen voor Ryan Wemmers. Dit was het moment dat GOZ alles of niets ging spelen Martin Herlaar werd ingebracht en er werd door trainer Marcel Langeveld een omzettingen gedaan. Vanaf dat moment kwam het team wat beter in het spel en dat werd in de 77e minuut beloond met een mooie goal. Een corner van Robin Vollebregt werd keurig binnengekopt door invaller Martin Herlaar. Ineens leek het weer een wedstrijd en vocht GOZ voor haar laatste kansen en kreeg het rond de 85e minuut nog 3 corners op rij te nemen. Het lukte echter niet om nog iets aan de stand op het scorebord te doen.

S’Gravandeel was deze middag de bovenliggende partij tegen een GOZ dat duidelijk onder haar niveau acteerde. De komende wedstrijden tegen Schoonhoven en SVS zal het lastig worden om nog punten te pakken, zeker ook gezien de vele geblesseerde basisspelers. Niets is echter onmogelijk in het voetbal en GOZ heeft deze competitie wel vaker matige- met goede wedstrijden afgewisseld, moed houden dus maar.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Leo de Jongh, Bas den Hartogh, Tim de Ridder (Martin Herlaar 72e), Erwin Roquas, Ferry de Heer, Mike in t’Veld, Julian van Es, Bradley van Driel, Robin Vollebregt.

Geel voor: Tim de Ridder (64e)