Opstelling

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Na hele lange tijd eindelijk weer eens een wedstrijd voor “het echie”.

De eerste wedstrijd voor de Regio-Cup.

En, toeval of niet?, de ‘return” van de laatste wedstrijd welke werd gespeeld voor de lockdown begon, nl. tegen NSVV JO17-2.

Die laatste wedstrijd werd gewonnen door de mannen van Arie & Lars met 4-3. Spannend potje (destijds). Hoe zou het vandaag gaan?

Om 13.00 uur floot de scheids (Eric GOZubuyuk) voor de start.

Beide ploegen hadden er duidelijk zin in, want het tempo zat er direct goed in. Een paar kleine kansjes voor beide teams maar geen goals.

In de 10e minuut een spijtende dieptepass van Sem, Ronald zag hier wel brood in en sprintte er achteraan. De keeper van NSVV, Stefan Sanderson, gooide zich echter voor de bal. Een ongelukkige botsing tussen beiden.

De keeper bleef roerloos liggen, lichte paniek. Hij bleek geraakt op zijn achterhoofd. Gelukkig was hij weer snel “bij” maar verder spelen bleek geen optie. Gevreesd werd voor een (lichte) hersenschudding. Nb. Bij het schrijven van dit verslag was de uitkomst van het bezoek aan de HAP nog niet bekend. Van deze kant wensen wij Stefan beterschap en hopen dat de schade meevalt........

Door dit alles lag de wedstrijd ca. 10 minuten stil en moest 1 van de wisselspelers van NSVV zich omkleden tot keeper. Heel sneu voor hem (en NSVV) was dat de eerste aanval na deze “onderbreking” direct een goal opleverde voor GOZ. Een solo van Sjoerd de Wijn vanaf de middenlijn werd door Sjoerd keurig afgemaakt. De 1-0 voor GOZ was een feit. Nb. Officieel dus in de 21ste minuut, maar feitelijk dus in de 11e minuut van de zuivere speeltijd. Verwarrend allemaal?

4 minuten na de 1-0 maakte GOZ ook de 2-0. De snelle Daan Laarman werd gelanceerd bij een flitsende counter. Zijn schot was onhoudbaar voor de (inval) keeper en zo leidde GOZ met 2-0.

Toch gaf NSVV niet op en door te blijven voetballen en hard te werken, maakten zij in de 34e minuut de (zoals de Fransen zeggen:) Ansluss-tor.

Met nog 6 minuten PLUS 11 minuten blessuretijd was er nog genoeg tijd voor NSVV in deze 1ste helft om de gelijkmaker te produceren. Desalniettemin hield GOZ stand en zo werd de ruststand dus 2-1.

In het begin van de 2e helft werd duidelijk dat GOZ snel de wedstrijd wilde beslissen. NSVV werd behoorlijk onder druk gezet en had moeite om onder deze druk uit te komen. In de 44ste minuut maakte (de sterk spelende) Joris Seip de 3-1 voor GOZ. Was dit de beslissing? Het antwoord; Nee!

Vanaf de aftrap een soepele aanval van NSVV en, pats boem, de 3-2 lag in de goal van GOZ. En wie anders dan de bij GOZ (nog) bekende, Wesley Hoek, was de doelpuntenmaker? Nb. Stadionverbod voor (moeder) Karina moet nu echt worden aangescherpt hoor..... grapje!.

De spanning was weer helemaal terug. GOZ wankelde en NSVV rook bloed.

In de 52ste. minuut ging Sjoerd de Wijn weer op avontuur. Hij soleerde het strafschopgebied in van NSVV. Hij maakte een kapbeweging, verdediger was te laat en Sjoerd viel over het been van de verdediger heen. Een “school-voorbeeld” van een strafschop. De scheids was resoluut en wees naar de stip. Geen commentaar. Rik Brienen ging achter de bal staan en liet de keeper kansloos. 4-2.

Dit doelpunt gaf GOZ weer even de nodige “lucht”. Het verschil was weer “2”. NSVV ging nu “vol gas” en GOZ probeerde het spel te vertragen. Beetje tijdrekken hier en daar. Op de counter spelen.......

In de 61ste minuut gebeurde het toch weer...... GOZ liet zich weer verrassen. Een overtreding of niet? (Scheids kon het niet zien....).
De nr. 5 van NSVV, Milan, profiteerde en schoot de 4-3 achter doelman Maxim.

Nog ca. 20 minuten op de klok (plus wat blessuretijd) had NSVV nog om, in ieder geval, de gelijkmaker te produceren. Voor GOZ nog (ruim) 20 minuten “billenknijpen”. Door de druk van NSVV ontstond er veel ruimte voor GOZ om te counteren. Er ontstonden ook enorme kansen voor GOZ maar, helaas voor GOZ, stond het vizier van, met name, Daan niet op scherp.

Toen in de 69ste minuut de scheids een gele kaart aan de nr. 7 van NSVV, Tim Havelaar, moest geven voor een pittige tackel (op Sjoerd de Wijn), zag je het geloof bij NSVV wegvloeien. Ook begon de conditie (bij beide teams) behoorlijk af te nemen. Hier en daar een krampgevalletje en het tempo ging omlaag. De beste kansen waren voor GOZ maar gescoord werd er niet meer.

Na 83 minuten vond de scheids het genoeg geweest en floot hij voor het einde.

Een leuke pot voetbal. Eindelijk weer eens voor het “echie”. Lekker spannend maar ook sportief. Een wedstrijd met alles erop en eraan.

Gefeliciteerd mannen en op naar volgende week.