Vandaag, 10 oktober 2020, stond de topper tegen COAL 4 op het programma voor de mannen van “Jurgen ‘Dennis’ Klopp op wielen”.

Jurgen Klopp op wielen” krijgt de boel op de rit.

In een paar weken tijd heeft trainerT Dennis de individuele sterren van GOZ 4 omgeturnd tot een sterrenTEAM. Van “los zand” tot een “stuk beton”.Werd er eerst een beetje lacherig over (hem) gedaan, zijn gerichte trainingen en uitgedokterde tactieken blijken te werken. NB. Zijn contract is weer met een week verlengd (hij krijgt weer 2 bar lucht voor zijn banden en een paar nieuwe schoenveters..... met dank aan de gulle sponsors). Dennis is in korte tijd echt een onderdeel van het team geworden, door de mannen “opgenomen” in de groep en wordt, af en toe letterlijk, op handen gedragen😂. Dat het werkt, blijkt ook uit de behaalde resultaten. GOZ 4 draait “gewoon” bovenin mee in de 8ste klasse.

De keuze is reuze. Iedereen wil meedoen met GOZ 4

Voorafgaande aan dit seizoen was er onzekerheid of GOZ 4 wel voldoende spelers zou hebben om, überhaupt, te kunnen voetballen dit seizoen. Op papier een selectie van 12-13 man maar met veel vraagtekens en voorbehouden. Diverse gesprekken werden er gevoerd met Technische Zaken van GOZ om oplossingen te vinden voor het (mogelijke) spelerstekort. En die zijn er gelukkig ook gevonden. In de praktijk echter hebben we tot nu toe (afkloppen) nog geen “probleem” ondervonden qua spelerstekort. Spelers van de JO17, JO19, GOZ 3 en zelfs GOZ 2 hebben ons geholpen wanneer dat (echt) nodig was. (Bedankt).

Maar vandaag was er helemaal een ongekende luxe. De JO19 afgelast, De 35+ afgelast en gisterenavond laat ook nog GOZ 3 afgelast. Van alle kanten werden er spelers (waarschijnlijk aangemoedigd door hun makelaars) aangeboden bij Dennis voor vandaag.

Na loting (en hier en daar wat steekpenningen) werd de selectie van GOZ 4 aangevuld met: Tom Feelders, Niels van Kampen, Dennis Terlouw en “Good Old” Dirk Boere. Wat een selectie! 15 man....

Danny Makkelie of Jan Kappenburg?

Voor de topper van vandaag moest er natuurlijk ook een “echte scheids” worden geregeld. Een man met overwicht (overwicht he, geen overGEwicht😉). We hadden natuurlijk Danny Makkelie of Bas Nijhuis kunnen vragen maar waarom zou je dat doen als je Jan Kappenburg kunt krijgen? En met Jan als scheidsrechter weet je in ieder geval 1 ding zeker.... je krijgt een Haags Kwartiertje tijdens de wedstrijd (daarover later meer).

De 1ste helft....... Rûstaâgh aan

Klokslag 11 uur begon de wedstrijd in een onwerkelijke atmosfeer. Geen andere wedstrijden op het complex, geen supporters langs de lijn, kantine dicht en ook nog een donker luchtje op komst. Tja, en als je gewend bent om “normaal” te spelen in bomvolle stadions, voor een kolkende mensenmassa met een orkaan van gejuich, gezang en vuurwerk...... Uh, dan ben je dus geen speler van GOZ 4 (grapje)

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang. Het was duidelijk een beetje aftasten van de tegenstander, elkaar vinden in de combinatie en voor sommige ook even wennen aan hun positie in het team en op het veld.

Toch schoot Enzo al in de 1ste minuut in het zijnet van het doel van COAL en  kreeg COAL na 5 minuten al een grote kans toen zij een vrije trap net buiten de “16” op het doel ramde. Keeper Max had de bal (in 2x) klemvast.

Na een minuut of 10 kwam GOZ 4 een beetje “los”. Een schot naast (Enzo)  en een kopbal van Daan (uit een corner) die op de doellijn kon worden opgeruimd. Je voelde dat er, naast een bui regen, ook een doelpunt in de lucht hing.

Dat doelpunt viel ook in de 20ste minuut. COAL had zojuist een enorme kans gehad, bal op de paal, toen Enzo op karakter doorging. Alleen op de keeper maakte hij een 3-dubbele schaarbeweging (plus een beweging waar je normaal gesproken mee in het ziekenhuis beland), speelde de keeper uit en al hobbelend rolde de bal in de goal van COAL.

De bevrijdende 1-0 was gevallen. De doelpuntenmaker werd, direct, beloond met een “publieks(?)wissel”. Tim Kappenburg mocht Enzo vervangen. Een “gouden wissel” van Jurgen Klopp (zo zou later blijken).

In de 25ste minuut viel de 2-0. Eerst was het Daan die alleen op de keeper afging maar waarbij de keeper met zijn grote teen nog net kon redden. Nog geen 20 seconden daarna scoorde de Mels de 2-0. Helaas deed hij dit in buitenspelpositie. Daar had de scheids, Jan, geen VAR beelden voor nodig.Het bleef dus 1-0 (voorlopig). De 2-0 viel echter (toch) vrij snel erna.

In de 28ste minuut een geweldige steekbal van Mels. Tim helemaal vrij in het midden. Een mooie schijnbeweging (bewust of onbewust), keeper uit positie en GOAL. Doelpuntenmaker; Tim Kappenburg. Na dit doelpunt hinkte het team op 2 gedachten. Vol doorgaan voor de 3-0 of consolideren van de voorsprong tot de rust. Tja, als er twijfel is, komt het natuurlijk nooit goed he. Het werd dus geen van beiden.

Dirk Boere

In minuut 32 greep Dennis in. De grootste (en duurste) aankoop van GOZ 4 in deze transferperiode mocht zijn debuut maken. Dirk Boere.

Dirk (Pupil van de Week bij GOZ in 1933!) overgenomen van de Veteranen voor de onwaarschijnlijke transfersom van 20 blikjes Bacardi-Cola, 1,5 krat Kordaat-bier en 3 gevulde koeken, moest het middenveld van nieuw elan voorzien. NB. Speciale dank aan Jan in ‘t Veld van T & O GOZ voor het opnieuw kalken van de middencirkel zodat Dirk precies wist “waar” zijn terrein was deze wedstrijd. Het was even wennen voor Dirk, met zijn “vrije rol” op het middenveld. We hadden nu wel een (letterlijk en figuurlijk) “zware, ervaren & flitsende” as in het team. Keeper Max, Laatste man Dennis (samen goed voor een kilo of 300😉), Middenvelder Dirk (25+) en spits Tim Kappenburg (de man die sneller is dan zijn schijnbewegingen of andersom....).

Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven.......

En door......

In de 39ste minuut een corner voor COAL. Een geweldige kopbal van Niels van Kampen. Helaas voor hem kan Max nog net de kopbal keren. In de scrimmage zijn de verdedigers van GOZ net een seconde of 40 te laat en zo kan de spits van COAL de aansluitingstreffer binnen tikken. NB. Heel rustig wordt nog even aan Niels uitgelegd dat je als verdediger de bal “weg” moet koppen bij je eigen goal en dus NIET “in” je eigen goal.Ter verdediging van Niels; het was nog wel een beetje vroeg vandaag he.

Met een krappe 2-1 voorsprong gingen beide teams de rust in.

Een rust op het veld, onder het genot van een heerlijk drankje. Bij gebrek aan bier werd er nu gekozen voor een heerlijke cocktail van “Gemeente-bier met een vleugje “Sirup le frambose”. Ook lekker.

De 2e helft: Gas erop en geweldige doelpunten

De 2e helft is nog geen 5 minuten oud als Tim Kappenburg zijn 2e van de dag maakt. Het is net een schiettent voor de goal van COAL. Uiteindelijk is het Tim die vanaf de penalty-stip de bal onhoudbaar binnen schiet. 3-1.

Even later is het “debutant” Dirk die zijn debuut bekroond met een geweldig doelpunt. Als een (sluwe) vos loert hij, met de bal aan zijn voeten, naar een gaatje in de verdediging van COAL. De keeper staat iets te ver voor zijn goal. Dirk legt aan en vanaf de rand “16” krult hij de bal over de keeper van COAL heen. De 4-1 staat op het scorebord. Geweldig mooi doelpunt. Nog geen minuut later krijgt Dirk ook de kans op zijn 2e echter het lijkt net “of hij de dozen nog om zijn schoenen” heeft. De bal zwaait 50 meter naast het doel.

En dan is het weer de beurt aan onze “Hagenees”, Tim Kappenburg. In de 63ste minuut gaat hij, op kârâktûr, door en verschalkt de keeper voor de 3e keer vandaag. Een “Hêttrik” voor Tim vandaag. Zelf omschrijft hij het als een “Haags Kwartiertje”. Wat jij wilt, Tim!!!! PS. En wel die bal weer inleveren he, gekke Hagenees. 3x scoren en de bal houden, daar doen wij bij GOZ 4 niet aan....... 😂

Met een 5-1 tussenstand kunnen we wel zeggen dat de wedstrijd gespeeld is. Het tempo (toch al niet te hoog) gaat omlaag. De bal wordt lekker rondgetikt en het aantal kansen/mogelijkheden wordt ook minder.

De tegenstander, COAL, verdient een groot compliment. Het team, bestaande uit voornamelijk (of moet ik zeggen; geheel) spelers met een Turkse achtergrond, is een supersportieve ploeg. Individueel zie je dat ze echt (goed) kunnen voetballen. Onder elkaar lijkt het soms of ze elkaar “verrot” schelden. De “ollums”, “habi’s” en andere Turkse kreten vliegen over het veld. De scheids, Jan, verstaat er niks van en hoopt dat het allemaal niet tegen hem gericht is...... (hoe zeg je “hondelul” in het Turks? Oplossingen naar [email protected]). Nee zonder gekheid. Het is en blijft een fijne wedstrijd (ondanks de score), er valt geen onvertogen woord en er zijn bijna geen overtredingen gemaakt. En zo hoort het ook. Lekker voetballen met elkaar. (Dat het ook anders kan, weten we nog wel van vorige week).

In de 69ste minuut is het Enzo van Werven die zijn 2e doelpunt maakt. Een werkelijk schitterende goal, vanaf de 16 in de kruising. 6-1 op het scorebord. Nog geen 2 minuten later gevolgd door een doelpunt van Mels. Qais (die een prima wedstrijd heeft gespeeld) geeft een steekbal, Mels rondt deze koelbloedig af. 7-1.

Het slotakkoord is voor de gasten van COAL. In de 80ste minuut scoren zij uit een scrimmage de 7-2. In eerste instantie redt Max prima in de 1 op 1 situatie echter bij de rebound is hij kansloos.

“Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan”

Precies na 90 minuten fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten zijn binnen. GOZ 4 staat (weer) bovenaan in de 8ste klasse. Met een onwaarschijnlijk puntenaantal van 9 uit 4 en een doelsaldo van 23(!) voor en (slechts) 7 tegen liggen de mannen op kampioenskoers. Maar de competitie duurt nog lang, mannen (en wie weet hoe lang we nog door kunnen voetballen????). Geniet van het moment.

Volgende week zijn we “vrij” maar de week erna........ SHO 9.

Thuis op De Erve op het (ongelofelijke) tijdstip van 09.15 uur.