(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek en met -heel veel- dank aan onze Haagse correspondent Jan Kâppûbûrgh)

Vandaag, 3 oktober, de (altijd) lastige uitwedstrijd voor de mannen van “Jurgen Klopp” (op wielen) tegen Zinkwegse Boys.

Als trotse koploper in de 8ste klasse, met 6 uit 2, een doelsaldo van (maar liefst) +12, werd de reis naar het (donderse) Oud-Beijerland vol vertrouwen aangevangen. Helaas zonder de, vorige week met veel bombarie gepresenteerde, “aankopen” Koen van de Ende & Martin Herlaar.  NB. GOZ 3 deed hun, alsnog, een “offer they couldn’t refused”.... jammer!

Maar met een (bijna) complete en fitte(?) selectie, aangevuld met Mischa en Sjors, genoeg kwaliteit en keuzemogelijkheden voor Dennis “Klopp” aanwezig.

Ook in de Beijerse Polder waart het CORONA-virus dus ook daar waren de aangescherpte maatregelen van toepassing. Geen publiek welkom. NB. Op zich geen nieuws, want welk weldenkend mens wil er nou überhaupt naar Oud Beijerland??? (Grapje he)

Het begin van de wedstrijd was direct spectaculair te noemen. In de 1ste minuut al een bal op de lat bij een corner van ZWB. In de 2e minuut al een doelpunt voor ZWB. GOZ 4 was direct “wakker”. In de 6e minuut de gelijkmaker. Een serie van een stuk of 3 corners voor GOZ en met een prachtige kopbal was Daan succesvol.

1-1 binnen 6 minuten, 2 doelpunten al. Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd.

Nog geen 2 minuten later een schitterende pass van Tim, hij ziet Daan diep gaan en speelt hem perfect aan. Daan wordt echter (genadeloos) neergelegd binnen de “16”. Penalty GOZ. Onze specialist, Mels, ramt de bal onhoudbaar binnen. 1-2 (na 8 minuten!)

En nog is de koek niet op, want nog geen 3 minuten later ligt de gelijkmaker achter doelman Max. Een afstandsschot (onhoudbaar, bedankt Max de Haan lol) valt in het doel.

4 doelpunten binnen 12 minuten. De snelle rekenaars onder ons weten het al. Elke 3 minuten gemiddeld een doelpunt betekent 30(!) doelpunten deze wedstrijd. Het telraam kan erbij gepakt worden........

Helaas verloopt de wedstrijd hierna heel anders. In plaats van “lekker” door te spelen (en te scoren) begint de wedstrijd te ontsporen. Er worden pittige overtredingen gemaakt en de sfeer slaat om. De scheidsrechter verliest de controle over de wedstrijd. In de 24ste minuut het dieptepunt. De keeper van ZWB “torpedeert” Daan buiten zijn strafschopgebied. Zelfs in de 8ste klasse zou dit een rode kaart moeten zijn echter de scheids toont “slechts” een gele kaart. Het gevolg is dat het nu nog verder ontspoord. Er zijn geen grenzen meer. Over en weer wordt er nu uitgedeeld. In de 34ste minuut leidt dit tot een opstootje waarbij een slaande beweging wordt gemaakt.

Dit is het moment waarop GOZ 4 besluit dat het genoeg is. Hier hebben “we” geen zin in. Besloten wordt om van het veld te gaan. Na een “afkoelingsperiode” en (goede) gesprekken tussen spelers, begeleiding en scheidsrechter is de lucht, enigszins, geklaard.

We gaan weer voetballen.....

De afkoelingsperiode heeft gewerkt want hierna zijn er geen problemen meer. Natuurlijk zijn er nog wel eens overtredingen maar het escaleert (gelukkig) niet meer. GOZ 4 krijgt een paar behoorlijke kansen maar het vizier staat niet (meer) op scherp. Ook ZWB krijgt wat kansen maar doelman Max keept een prima wedstrijd. Het lijkt erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zal gaan eindigen echter in de 75ste minuut scoort ZWB de 3-2. Nog een kwartier heeft GOZ 4 om de stand gelijk te trekken.

In de 83ste minuut heeft GOZ 4 echt pech. Een geweldig schot van Max de Haan spat uiteen op de kruising. Dit had de gelijkmaker moeten zijn.

En dan klinkt het eindsignaal. GOZ 4 verliest met 3-2.  Weg is de ongeslagen status. En het ergste nog...... dit verlies kan niet worden weggespoeld in de 3e helft.

Volgende week een herkansing. Thuis tegen COAL 4. Om 11.00 uur ‘s-ochtends (poehee, dat is vroeg.....)