Oud-Beijerland 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

9 april 2016 14:30

Hartog, J.P. den

Na de forse nederlaag vorige week tegen Perkouw en de onverwachte winst van Oud-Beijerland tegen VVOR moest GOZ vandaag af zien te rekenen met de degradatiekandidaat.

Met de herstelde Bas den Hartog weer in het hart van de defensie moest GOZ het gemis van Olaf Sap compenseren en dat lukte prima. Aanvankelijk leken beide ploegen wat angstig het initiatief te nemen maar al spoedig kwam GOZ meer en meer in balbezit en dat leidde tot enkele gevaarlijke aanvallen. Zo ontkwam Oud-Beijerland aan een achterstand toen scheidsrechter Den Hartog uit Den Haag GOZ een strafschop toekende na een handsbal, maar de vlaggende grensrechter trok zijn aandacht en om vermeend buitenspel werd dit buitenkansje ontnomen. In de 26e min. kwam GOZ toch op voorsprong toen Robin Vollebregt de bal inspeelde op de al op snelheid liggende Gerben de Winter en zijn inzet via binnenkant paal voor de 1-0 zorgde.

Daarna een periode met veel ongenoegen aan de kant van Oud-Beijerland over het optreden van de scheidsrechter maar daarmee haalden zij zichzelf uit de wedstrijd. Fysiek liet men zich niet onbetuigd en na een charge van achteren ingezet op het been van Gerben de Winter betekende de zoveelste blessure aan GOZ kant en moest Gerben de Winter het veld verlaten met een forse blessure. Invaller Julian van Es (A-speler) maakte zijn opwachting en nog geen minuut later was hij het middelpunt van de feestvreugde toen hij met een strakke bal onhoudbaar voor de 2-0 zorgde. Tot aan de rust veranderde er weinig meer aan het spelbeeld en liet GOZ zien over meer kwaliteit en een veel betere instelling te beschikken dan de Oud-Beijerlanders.

Na rust moest Oud-Beijerland de aanval zoeken en na een afgeslagen vrije trap kreeg men zelfs een goede mogelijkheid maar de bal ging voorlangs het doel van de weer prima keepende Ryan Wemmers. Nadat Robin Vollebregt snoeihard de paal raakte was het even later Mike in 't Veld die op aangeven van Vollebregt beheerst voor de 3-0 zorgde en daarmee was de wedstrijd gespeeld zeker toen Oud-Beijerland met 10 man verder moest. Patrick Schilperoord kreeg direct rood na een grove overtreding op Arnold Coppens die gelukkig wel verder kon spelen. Door een benutte strafschop van Robin Vollebregt en opnieuw een treffer van Julian van Es (hij werd uitgeroepen tot man of the match) werd het uiteindelijk 5-0 en behoud GOZ kans op het ontlopen van de p/d plaatsen terwijl voor Oud-Beijerland rechtstreekse degradatie nagenoeg een feit is. A.s. zaterdag is GOZ vrij en kan men zich de week daarna opmaken voor de kraker tegen 's Gravendeel.

Een smet op deze overwinning is het bericht dat Gerben de Winter een gecompliceerde beenbreuk (kuitbeen) heeft opgelopen. Vanaf deze plaats wensen wij hem heel veel sterkte en een spoedig herstel.