19 september 2020 14:30

Dhr. R.(Remco) Hill

Opstelling GOZ 1

Vandaag eindelijk weer een wedstrijd voor het “echie”......

Gelijk een pittige tegenstander, WCR. De nr. 3 van afgelopen seizoen. De tegenstander ook die vorig seizoen verantwoordelijk was voor de enige nederlaag die GOZ dat seizoen leed. GOZ was dus gewaarschuwd.

Op een zonovergoten sportpark “De Omloop” in Rhoon floot scheidsrechter Hill om 14.30 uur voor de start van seizoen 2020-2021.

De eerste 20 minuten ging het allemaal gelijk op. Beide ploegen namen niet teveel risico, af en toe wat speldeprikjes uitdelend maar echt grote kansen waren er niet. En ineens...... pats boem...... in 3 minuten tijd 2 doelpunten voor WCR. De eerste uit een snelle diepe bal waarbij aanvoerder Ferry de Heer op snelheid werd geklopt en de 2e goal kon door een vrijstaande WCR-speler vanaf de 16 worden ingeschoten.

Een “linkse hoek” en een “rechtse directe”. GOZ wankelt.......

WCR kan echter de “genadeklap” niet uitdelen. Met een 2-0 stand wordt de rust bereikt. Even tijd voor de trainers, Pascal & Olaf, om de mannen van GOZ toe te spreken.

De 2e helft probeert GOZ de aansluitingstreffer te maken. Het speelt ook feller. Soms iets te fel hetgeen leidt tot een gele kaart voor Jelle Swier. Na ca. een uur wordt er een extra spits ingebracht, Gerben de Winter. GOZ probeert het maar de verdediging van WCR geeft geen krimp. In de 75ste minuut wordt er nog een aanvaller, Eddy de Heus, ingebracht. Eddy staat net in het veld als WCR het duel beslist, de 3-0.

Een “uppercut”. Het geloof is nu helemaal weg bij GOZ, zeker als dan ook nog de 4-0 valt. Wat nu? 8 tellen rust, KO, handdoek in de ring, doorknokken?

Als de scheidsrechter na 91 minuten affluit, druipt (heel) GOZ af. Een dikke nederlaag aan de broek. Een pijnlijke ook.

Terug op het eigen sportpark “De Erve” in MIjnsheerenland wordt de “dreun” nog even geëvalueerd (met de nodige hoofdpijn-drankjes oftewel biertjes). De start van dit nieuwe seizoen hadden “we” iets anders voorgesteld, maar hee....... dit is de 1ste wedstrijd. Er volgen er nog genoeg.

Volgende week al de kans op revanche. Thuis tegen NBSVV.