Dolle Dwaze 5 minuten op woensdagavond op De Erve

7 oktober 2020 20:00

Eric Schaay

Opstelling

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vanavond de inhaalwedstrijd voor de mannen van Lars, Arie & Raoul. Tegenstander RVVH JO17-2 uit Ridderkerk.

Met de thriller tegen RVVH JO17-1 (0-1 winst) nog in het achterhoofd, wisten we dat RVVH tot op het bot gemotiveerd zou komen naar De Erve. Zij wilden natuurlijk “hun” JO17-1 laten zien dat de JO17-2 wel zou winnen van die “boeren uit de Hoeksche Waard”........

Donkere wolken in de lucht, zou het droog blijven? Volgens buienradar wel. De verlichting was al aan, het veld nog bezet met trainende jeugdteams, beginnen maar aan de warming up.

Een behoorlijke selectie vanavond. Xander, Vincent & Tim ontbraken nog vanwege blessures. Nieuwe aanwinsten, Justin en Ronald, hadden na hun debuut afgelopen zaterdag wat kleine pijntjes. Gelukkig was Jesse wel weer van de partij en ook Sjors had eens een keertje geen honkbalverplichtingen doordeweeks. Aangevuld met Fin Bouter dus 15 man beschikbaar voor de trainers.

Een (kleine) tegenslag vlak voor de wedstrijd. Aanvoerder Rik was te laat. En dat betekent dus: starten als wissel.

Om 20.00 uur blies de scheids voor het beginsignaal.

RVVH begon direct fel, GOZ was nog niet bij de les. Binnen 1 minuut al een grote kans voor RVVH maar gelukkig stond het vizier nog niet op scherp bij de gasten. Het was wel een “wake-up-call” voor GOZ.

De 1ste helft werd een soort “schaakspel”. Beide teams combineerden er lustig op los, kregen beide wat mogelijkheden maar echt grote kansen waren er niet. Zo bleef het spannend tot aan de rust. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat (optisch) RVVH iets beter leek. GOZ werd een enkele keer gevaarlijk dankzij de snelle Daan op rechts maar RVVH had dit al snel in de smiezen en zette hier (al snel) een snelle, grote en sterke verdediger op waardoor het “gevaar Daan” werd beteugeld.

De 2e helft was nog geen 5 minuten oud toen Jesse in de fout ging. De scheids had al gefloten voor een overtreding en Jesse bleef zijn tegenstander “irriteren” (door oa de bal weg te schieten). Hij werd hiervoor “beloond” met geel. Niet zo’n handige actie want nu stond “zijn team” met 10 man. RVVH profiteerde dan ook snel van het overtal.

In de 51ste minuut een corner voor RVVH. Miscommunicatie tussen keeper Maxim en Fin. Maxim wil de bal wegslaan maar slaat de bal in zijn eigen doel. Pech, maar wel 0-1 voor RVVH.

In de 62ste minuut fluit de scheids, plotseling, af terwijl GOZ in de aanval is. Verbaasde blikken....... Er is toch geen overtreding gemaakt?

De scheids steekt zijn hand in zijn broekzak en “tovert” een gele kaart tevoorschijn. Deze is voor de Nr. 7 van RVVH wegens “commentaar op de leiding”. De wedstrijd wordt hervat met een vrije trap voor GOZ.

Met een man minder is het toch RVVH dat weet te scoren. In de 64ste minuut schiet de Nr. 10 de 0-2 op het scorebord.  Is de wedstrijd nu gespeeld? Het antwoord is; NEE.

In de 70ste minuut schiet Sem de (zoals de Engelsen zo mooi zeggen) “AnschlussTor” binnen. De keeper is kansloos. 1-2.

GOZ geeft nu vol gas om de gelijkmaker te forceren. Maar, mannen, dan moet je wel je hoofd erbij houden.......  Als keeper Maxim de bal heeft, geeft de scheids een seintje naar de bank van RVVH dat de speler (met de gele kaart) weer het veld in mag komen. Maxim speelt Rik aan die op zijn gemak naar voren wil dribbelen. Hij speelt de bal iets te ver voor zich uit en ziet, te laat, de speler van RVVH op zich afkomen. Rik verliest de bal en binnen 5 seconden ligt de bal achter Maxim. 1-3. Wat een domper!

Maar dan...... dan breken er 5 dolle, dwaze minuten aan.......

In plaats van dat “de koppies gaan hangen”, worden de “ruggen gerecht”, de “messen geslepen” en “slaat de vlam in de pan”. (Wat een mooie cliche’s he?).

In minuut 76 een ingooi van Sjors. Fin pikt de bal op, speelt 2 man uit en haalt verwoestend uit. De keeper is kansloos. 2-3.

Minuut 80 ziet Sjors Fin vrijstaan, geeft een (geweldige) pass. Fin ziet de keeper iets voor zijn goal staan en vanaf rand “16” plaatst hij de bal richting de goal. De keeper probeert het nog maar is iets te kort. De bal verdwijnt over hem heen in de goal. 3-3.

Een gelijkspel. Geweldig resultaat na een 0-2 en 1-3 achterstand.

Maar GOZ wil meer...... Snel wordt de bal uit het doel gehaald en neergelegd op de middenstip. Hoeveel tijd is er nog? De officiële speeltijd moet er bijna opzitten. Blessuretijd? Hooguit een minuut of 2-3. Kan het nog?

Direct na de aftrap wil RVVH naar voren. Ook zij willen de overwinning (nog) halen. Net op de helft van GOZ, balverlies (aan Rik). Rik speelt de bal direct middendoor de ruimte in. Daan gooit er een “Ursain Boltje” uit en loopt iedereen eruit, alleen op de keeper af. Hij schiet en........... GOAL. 4-3. De sensatie is compleet.

Nu is het RVVH dat aangeslagen is maar niet opgeeft. Nog 1 keer geven ze alles. Alles gaat naar voren. GOZ countert. In de 83ste minuut verliest Sem de bal rond het strafschopgebied van RVVH. Een counter dreigt. Sem “herstelt” zijn fout door de speler vast te pakken. Tja, dat kost hem dus een gele kaart. NB. Ja, zelfs in blessuretijd kun je nog een kaart krijgen, Sem.

De vrije trap wordt naar voren geschoten door RVVH. Halverwege de helft van GOZ weer een overtreding. Nog een vrije trap voor RVVH. De extra tijd is nu voorbij maar toch laat de scheids deze vrije trap nog nemen. Helaas voor RVVH (en gelukkig voor GOZ) levert de vrije trap geen doelpunt op. Als de bal de achterlijn passeert (voor een doelschop) fluit de scheids voor de laatste maal op zijn fluitje. Afgelopen.

GOZ wint deze super-spannende pot met 4-3.  Een geweldige prestatie van de mannen van Lars, Arie & Raoul. Blijven knokken voor een resultaat. 0-2 achter, 1-3 achter en dan toch blijven gaan. Zo jammer dat er geen publiek bij mocht zijn vanavond. Wat zouden die hebben genoten van deze wedstrijd.

Een groot compliment ook aan de tegenstander RVVH. Een goed spelend, sportief en sterk team. Goede begeleiding ook. Dit team gaat zeker hoog eindigen in deze competitie (want dit gebeurt ze natuurlijk geen 2e keer meer.......).

GOZ JO17-1 staat (gedeeld) bovenaan in de 2e klasse. 6 uit 2. Nog een lange weg te gaan, mannen, maar voorlopig zijn deze punten al binnen.

Zaterdag wacht de (altijd) lastige uitwedstrijd tegen NSVV.

Gefliciteerd en succes (zaterdag) mannen.... 3 punten mee naar De Erve he?