2e klasse 07

10 oktober 2020 11:00

Opstelling GOZ JO17-1

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek, met dank aan Lars)

De 3e wedstrijd van de competitie bracht onze mannen naar het pittoreske Numansdorp. NSVV JO17-2 de tegenstander. Zoals in de voorbeschouwing op deze wedstrijd al vermeld, stond ons een pittig potje te wachten. NSVV had tegen RVVH de 1ste wedstrijd gewonnen met  4-0 terwijl wij tegen dezelfde tegenstander maar nipt met 4-3 hadden gewonnen (na een spectaculaire eindsprint......).

Bovendien, NSVV is een van de grotere verenigingen in de Hoeksche Waard en staat bekend om zijn goede jeugdopleiding. NSVV uit, altijd lastig.

De wedstrijd:

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor GOZ. We kregen van NSVV de tijd om “ons spel” te spelen. Weinig druk dus relaxed opbouwen van achteruit. Binnen 3 minuten was het dan ook al raak. Een aanval over rechts (via Daan), een voorzet...... Ronald haalt uit, ziet zijn schot geblokt maar in de rebound scoort hij alsnog. De 0-1 (binnen 3 minuten). Heerlijk is dat. Een snelle voorsprong geeft een goed gevoel (en rust).

NSVV probeert het vooral met lange ballen en inschuivende mensen.Wij kunnen naar hartelust counteren via de snelle Daan en Joris. Er zijn wat kansjes en mogelijkheden aan beide kanten echter het duurt tot enkele minuten voor het rustsignaal voor “we” weer toeslaan. Quinten stuurt Joris de diepte in, hij speelt 2 man uit en schiet de bal (hard en laag) in de korte hoek. 0-2. Dit is ook de ruststand.

In de rust waarschuwen de trainers, Lars & Arie, de mannen dat NSVV in de 2e helft uit “een ander vaatje” zal gaan tappen. Een vooruitziende blik blijkt al snel. NSVV gaat de 2e helft vol uit de startblokken. Ze “pompen” de bal naar voren. Even krijgen we het moeilijk.

Na een kwartier combineren Quinten en Sem op het middenveld, Sem ziet de ruimte en stuurt met een prachtige pass Joris de diepte in. Joris ziet Sjoerd er beter voor staan en bedient hem op maat. Het is dan een koud kunstje voor Sjoerd om de 0-3 aan te tekenen. Wat een weelde voor GOZ! NB. Hierbij nog even aangetekend dat NSVV op dat moment met 10 man speelde na een gele kaart (wegens natrappen) voor ex-GOZ-er, Wesley Hoek.

De 3-0 betekent, jammer genoeg, wel het moment dat GOZ het “gaspedaal” los laat. NSVV krijgt hierdoor wat “lucht” en profiteert al snel. In de 61ste minuut valt de 1-3. Niets aan de hand, toch?

Als in de 67ste minuut de 1-4 valt, is de wedstrijd gespeeld. Het zal de boeken ingaan als een “eigen doelpunt” van NSVV. Daan neemt namelijk een corner en een speler van NSVV tikt de bal in de (eigen) goal.  Er zijn dan nog 13, officiële, minuten te spelen. Dit gaat GOZ nooit meer weggeven natuurlijk..... of toch?

In de 72ste minuut de 2-4, in de 78ste minuut de 3-4. Het zal toch niet gaan gebeuren he? Het wordt toch nog even “billen knijpen”......

De officiële speeltijd is voorbij. Het is (nog) 3-4. Hoelang gaat de scheids er nog bij trekken? 1 minuut, 3 minuten?...... Het worden er, maar liefst, 6(!). Waar haalt hij het vandaan? GOZ gaat niet meer voor de “schoonheidsprijs”. Ballen worden naar voren of uit het veld gerost. Nog slechts af en toe wordt er rustig opgebouwd. Het resultaat is heilig nu.

Als de scheids, eindelijk, affluit is het zeker. De 3 punten zijn binnen. Met 9 uit 3 staan we bovenaan in de 2e klasse.

De (onzekere) toekomst

Volgende week de (inhaal) wedstrijd tegen Smitshoek JO17-3, tenminste daar gaan we nu nog maar even van uit........

Dinsdag wordt een spannende dag. Komen er aanvullende (strengere) CORONA-maatregelen vanuit de regering of niet? Gaat de voetbal niet weer te maken krijgen met een (tijdelijke) CORONA-stop? Ik vrees met grote vreze...... Mocht dit het geval zijn dan hebben we 1 geluk...... dan blijven we nog zeker een (langer) tijdje koploper!!!!