3 - 0

1 september 2020 20:00

Dhr. Cees Brouwer

Opstelling GOZ 1

Na de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen AGE-GGK stond op dinsdagavond de (voorlopig) laatste oefenwedstrijd voor GOZ 1 in de voorbereiding op het programma. Uit tegen Rhoon.

Na Groote Lindt & Kogelvangers wederom een ploeg uit een hogere klasse.

Rhoon speelt in de 3e klasse (in een competitie met o.a. komende beker-tegenstander, Botlek SC).

Op het laatste moment werd de wedstrijd echter “omgedraaid”.

Dit in verband met aangepaste (lees: strengere) corona-regels bij Rhoon.

Zodoende werd er dus aangetreden op Sportpark “De Erve” in Mijnsheerenland.

Rond 20.15 uur floot scheidsrechter, Dhr. Cees Brouwer, voor het begin van de wedstrijd. Rhoon vloog direct uit de startblokken. Niet aftasten maar direct volle druk. Hier had GOZ duidelijk niet op gerekend.

Na 3 minuten een vrije trap voor Rhoon, net buiten de “16”.

Een gebrekkige communicatie bij GOZ en de bal kon worden ingekopt door Vincent Kroon (Rhoon). De 0-1 stond op het scorebord.

Hierna herpakte GOZ zich goed en werd het een wedstrijd. Een enkele keer combineerde de Oranje-Zwarte ploeg zich knap tussen de linies van Rhoon door. Dit leverde een paar aardige kansen op. Helaas bleek ook nu het vizier (nog) niet op scherp te staan.

Rhoon bleef wel de betere ploeg. Ze vonden elkaar makkelijk en waren ook gevaarlijker. Doelman, Ryan Wemmers, hield GOZ prima op de been.

In de 24ste minuut maakte verdediger, Maurice Zuidijk (GOZ), een iets te opzichtige overtreding binnen de “16”. Een duwtje in de rug van zijn tegenstander. Deze voelde het contact en ging dan ook gretig liggen.

Scheidsrechter, Cees Brouwer, kon dan ook niet anders dan de penalty aan Rhoon toekennen. Deze werd door Ricardo Merrelaar (Rhoon) onberispelijk binnen geschoten. 0-2 derhalve.

Met deze stand werd ook de rust bereikt. GOZ probeerde het wel maar kon de doelman van Rhoon niet echt in gevaar brengen.

Na de rust werden er 5(!) nieuwe spelers ingebracht bij GOZ. Ook werd het spelsysteem een beetje aangepast. Dit bleek een juiste keuze.

GOZ kreeg (iets) meer controle over de wedstrijd. Het stond beter en er werd ook meer gecoacht. Helaas leidde dit niet tot doelpunten of hele grote kansen (buiten een grote kans net na rust....).

Rond de 70ste minuut een aanval van Rhoon. Een voorzet.

Miscommunicatie tussen doelman, Ryan, en aanvoerder, Ferry, bij GOZ en laatstgenoemde passeerde op, ongelukkige wijze, zijn eigen doelman.

De 0-3 was een feit.

Hierna was de wedstrijd wel gespeeld. Het tempo ging aan beide kanten omlaag en de wedstrijd bloedde dood. Hoe vervelend is het dan (met name voor Rhoon) dat enkele minuten voor het einde van de wedstrijd er nog een heel vervelend (en vooral) pijnlijk incident plaats vindt?

Rein van der Poll (Rhoon) maakte een (verkeerde) beweging bij een duel. Greep naar zijn lies en stortte op het veld. Met een pijn verwrongen gezicht bleef hij minutenlang liggen en moest eerst ondersteund en vervolgens met een brancard (en een auto) het sportpark verlaten.

NB. Vanaf deze kant hopen wij dat de blessure bij Rein van der Poll meevalt en wensen wij hem van harte beterschap!

Niet veel later floot scheidsrechter, Cees Brouwer, voor het einde van de wedstrijd.

Na 3 oefenwedstrijden tegen “hogere” teams sluit GOZ de voorbereiding af.

3 nederlagen. Dat klinkt “niet best”. Toch is de technische staf tevreden.