Groep 2 33

5 september 2020 14:30

E. (Eric) Schaay

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 5 september, de 1ste bekerwedstrijd voor de “mannen” van Arie & Lars in het nieuwe seizoen 2020-2021.

Officieel de 2e wedstrijd maar de wedstrijd van vorige week (RVVH uit) is verzet naar woensdag 16 september.

Met (slechts) een paar trainingen in de benen, moest het vandaag gaan gebeuren. Tegen 1ste klasser, CVV Zwervers, uit Capelle a/d IJssel.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De gasten stormden direct naar voren, vastbesloten om zo snel mogelijk te scoren. GOZ handelden hier zeer goed op. Geen paniek en (gewoon) opbouwen van achteren uit. Het stond gewoon prima.

Net toen GOZ dacht de wedstrijd een beetje onder controle te hebben, sloegen de gasten echter toe. In de 19e minuut om precies te zijn. Even wat miscommunicatie en “boem”, de 0-1 was een feit.

Toch gaf GOZ zich niet gewonnen. Het probeerde nu af en toe door middel van de snelle Daan Laarman uit te breken. Er waren enkele kansjes maar helaas zonder succes. Eerlijk is eerlijk, de tegenstander was beter, kreeg meer en grotere kansen maar op zich stond het bij GOZ best goed.

Ook stond er vandaag een keeper in de goal. Gekscherend wel eens “prutser” genoemd, maar vandaag....... Een geweldige pot (Maxim). Vlak voor rust ging het echter mis. Op snelheid ging de linksbuiten van CVV Zwerver erdoor en moest er aan de “noodrem” worden getrokken. Penalty.

Keeper Maxim was kansloos. 0-2.

Na de rust ging het even (te) snel. In de 43ste minuut 0-3 en 3 minuten later viel ook de 0-4. De wedstrijd was gespeeld. Complimenten voor GOZ dat ze toch bleven proberen een goal te maken maar het zat er, gewoon, niet in.

De gasten uit Capelle bleven sterker, waren fysiek en conditioneel sterker en af en toe ook een stukje “geraffineerder” dan GOZ. Een enkele keer zelfs “iets te geraffineerd”, maar de scheids wist het met waarschuwen op te lossen (in deze verder sportieve wedstrijd met kaarten “strooien” zou onnodig zijn geweest).

Met name dankzij keeper Maxim bleef het 0-4. Een nederlaag voor de JO17 maar genoeg positieve dingen gezien waar de trainers mee aan de slag kunnen. Alle vertrouwen dus.

Volgende week zaterdag (weer) een thuiswedstrijd tegen Rhoon JO17 om 12.15 uur. Rhoon is ook een 1ste klasser.  Hun 1ste (beker)wedstrijd (tegen CVV Zwervers) ging verloren met 3-1 en afgelopen zaterdag werd er (nipt) met 3-2 gewonnen van RVVH. Dat beloofd dus een spannnend potje te worden.