Accommodatie

Onbekend

Opstelling GOZ JO17-1

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vanavond, 23 september, stond de uitgestelde bekerwedstrijd tegen RVVH JO17-1 op het programma voor onze JO17. Voor de 3e keer deze beker tegen een 1ste klasser. Tegen CVV Zwerver werd met 4-0 verloren, tegen Rhoon met maar liefst 10-1. De vooruitzichten waren dan ook niet hoog gespannen. En niet alleen de vooruitzichten op voetbalgebied......

Ook de weersverwachting was vandaag niet best. Werden we vanmiddag al “getrakteerd” op een heerlijk buitje, ook voor de wedstrijd werd een beetje regen verwacht. Kortom; Er stond ons wat te wachten.

Aangekomen op het (werkelijk schitterend vernieuwde) complex van RVVH in Ridderkerk bleek “onze kleedkamer” nog bezet. Het hoofdveld (waar onze wedstrijd natuurlijk gespeeld zou worden) was ook bezet. Nou waren we ook al een uur voor aanvang van de wedstrijd daar, maar toch..... De toon was gezet...... (grapje)

Veel erger was dat de kantine gesloten was!!!!! Onder de meegereisde supporters brak paniek uit. Geen koffie voor de wedstrijd? Wat nu?       Even werd overwogen om een “overval” te gaan plegen op het locale chique restaurant in Ridderkerk “De 2 goudgele bogen” (oftewel in normale taal: De Mac Donalds) maar dit bleek, gelukkig, niet nodig.

Via www.thuisbezorgdkirsten.nl werd een kan koffie en thee besteld welke vlak voor de wedstrijd begon arriveerde.

NB. Geen fooi gegeven want het koekje ontbrak!!! Verbeterpuntje.

Terwijl de koffie en thee geserveerd werd op de (mooie overdekte) tribune, kwamen de beide teams het veld op. Een gehavend JO17, waar maar liefst 5  basisspelers ontbraken wegens blessures, maar gelukkig aangevuld met oud-JO17-spelers, Diaz en Lennart en dispensatie-speler Finn. Sjors en Gino begonnen op de bank.

Om 8 uur floot de scheidsrechter (keurig in een zwart KNVB-tenue) voor het begin van de wedstrijd. RVVH wachtte niet rustig af maar zette direct druk om GOZ. De tactiek was duidelijk. Zo snel mogelijk 1 of meerdere doelpunten maken en “klaar”. Helaas voor RVVH wilde GOZ hier niet aan meewerken. Integendeel zelfs.

Vanaf de 1ste minuut stond er een TEAM. Er werd door GOZ heel rustig opgebouwd. De bal werd prima rondgespeeld, geen “gekkigheid” maar gecontroleerd. RVVH werd van het kastje naar de muur gestuurd. Met het verstrijken van de tijd voelde je de “frustratie” bij RVVH toenemen.

Was dit het team dat met 10-1 van Rhoon had verloren? Die konden toch helemaal niet voetballen? Hoe kan dat nou?

Het was GOZ dat de wedstrijd onder controle had. Natuurlijk kreeg RVVH wel een paar kansen maar ook GOZ liet zich af en toe gevaarlijk zien bij het doel van RVVH. Het meest gevaarlijk werd RVVH uit de zogenaamde “dode-spel-momenten” zoals corners en vrije trappen maar de verdediging gaf geen krimp. En als het al gevaarlijk werd dan stond daar nog die “prutser”, Maxim, in de goal. Een enkele keer gooide hij zich ervoor of stompte de bal (zwaar gehinderd) ver weg. Ook was daar weer de “Onana-zweefduik” (totaal onnodig maar wel leuk voor het publiek....).

Met Finn in het team was het voor Rik mogelijk om door te schuiven naar het middenveld. Met Rik op het middenveld hadden we net dat mannetje extra waardoor Joris, met zijn snelheid, voor (meer) gevaar kon zorgen. De overige middenvelders, Sem, Diaz, Niels & Lennart kregen ook meer ruimte en tijd om hun actie’s te maken. Voor het publiek was het genieten.

Wat speelden de mannen van “trio Hasjee” (Lars, Arie & Raoul) een goede wedstrijd zeg. Ook complimenten aan de backs, Loe en Mo. Zij hadden misschien wel de beste spelers van RVVH tegenover zich. Handige, snelle spelers die allerlei trucjes uithaalden maar beide backs lieten zich niet gek maken..... Vol in de duels, heerlijk! (En altijd weten dat er rugdekking is als je onverhoopt wordt uitgespeeld, geeft je ook een zekerder gevoel natuurlijk)

Rond minuut 35 een uitbraak van GOZ. Diaz ziet Daan op rechts starten en geeft een geweldige diepe bal. Daan gebruikt zijn snelheid en lichaam goed, stormt richting doel en haalt verwoestend uit. 0-1.  En niet eens onterecht. De beloning van een geweldige eerste helft.

Met deze stand gaan we ook de rust in.

In het begin van de 2e helft, 2 wissels. Beide backs, Loe en Mo, worden gewisseld voor Gino en Sjors. Sjors gaat linksback spelen en Gino rechtshalf. Lennart zakt naar de rechtsback positie. Of het komt door de wissels weet ik niet maar het begint keihard te regenen.....         Keihard? Ja, keihard. Binnen een paar minuten is er geen droog stukje stof meer te vinden bij Uw verslaggever. Sterker nog: er stroomt een straaltje water via de nek naar een plek waar je dat normaal gesproken nooit tegen komt (of tegen wilt komen). Brrrr.

Het veld verandert ook in een soort zwembad, het is ook spekglad. Wel ideaal om slidings te maken. Na 3 minuten in de 2e helft maakt Sjors bij de zijlijn een perfecte sliding op de bal. Het water spat op, maar ook de tegenstander "spat" op. Met een sierlijke koprol valt hij over Sjors heen. De scheids fluit en tot ieders verbazing pakt hij zijn mapje en tovert daar een gele kaart uit. Sjors, koud 3 minuten in het veld, “mag” er alweer uit om 10 minuten vanaf de (droge) bank de wedstrijd te bekijken. GOZ moet dus met 10 man verder. RVVH gooit er nog een schepje bovenop. Ze willen snel de gelijkmaker maken om daarna door te drukken. Het lijkt echter wel of GOZ in plaats van met 10 man nu met een man extra op het veld loopt. Alle spelers zetten net dat stapje extra, geven net dat beetje meer. Koste wat kost zullen zij de voorsprong verdedigen. En dan ook nog in de stromende regen (je ziet de stoom eraf komen.....).

Natuurlijk krijgt RVVH een aantal kansen op de gelijkmaker maar zoals al gezegd, de verdediging staat als een huis en Maxim keept een wereld-wedstrijd. Omdat RVVH alles op de aanval gooit, ontstaat er ook veel ruimte voor GOZ. De snelheid van Daan en Joris wordt regelmatig gezocht en zij zijn ook een aantal keren dichtbij de (verlossende) 0-2 maar helaas..... Iedere keer net niet. Ook Gino krijgt nog een behoorlijke kans maar ook bij hem lukt het net niet.

De spanning stijgt. Nog 15 minuten, nog 10 minuten, nog 5 minuten.....

Hier en daar druipt de frustratie bij de RVVH spelers eraf. Niels moet geblesseerd het veld verlaten (kramp), Loe moet weer aan de slag.

Het is allang tijd maar de scheids fluit maar niet af. Wat blijkt? Hij heeft zijn telefoon (of horloge) afgegeven aan de bank van RVVH ivm de regen. Hoe weet hij nu of het tijd is? Gelukkig hebben wij een aantal supporters bij JO17 die wel “bij de tijd zijn”.

Vanaf de tribune wijzen zij, op vriendelijke doch dringende toon, de scheidsrechter erop dat er al 47 (!) minuten gespeeld zijn.                            NB. Wedstrijd bij de JO17 duurt 2x 40 minuten.

Of hij heeft geluisterd, weet ik niet maar niet veel later blaast de scheids voor de laatste maal deze avond. De handen gaan omhoog, van de tribune klinkt applaus. GOZ wint met 0-1. Een geweldige prestatie.

De coach van RVVH feliciteert ons en complimenteert de staf. Hij heeft van ons team genoten. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen?Respect hoor.

Hoewel het bekeravontuur na 2 wedstrijden al voorbij was, heeft deze overwinning toch nog een beetje (veel) glans gegeven aan deze serie.    Het heeft aangetoond dat als “we” vanaf het begin van de wedstrijd er “staan”, rustig opbouwen, ons niet gek laten maken, ons eigen spel blijven spelen, “we” gewoon een lekker voetballend team zijn. Een team dat niet zo maar makkelijk te verslaan is. Dit geeft genoeg zelfvertrouwen om de competitie mee in te gaan..... In de 2e klasse.

Ik verwacht dat we een leuk seizoen gaan beleven, zeker als we op deze voet door blijven gaan......

Succes mannen........Namens de supporters; We hebben van jullie genoten!!!