Zaterdag, 5 september, de 2e bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen.

Tegenstander (3e klasser) Botlek SC uit Spijkenisse.

De opdracht voor de Gemengd Oranje Zwarte "mannen":

Vorige week werd er nipt (onterecht?) verloren van AGE-GGK met 2-1.

Er moest dus vandaag gewonnen worden, wilde GOZ nog uitzicht hebben op een vervolg in de beker.

De Wedstrijd:

Met een bijna fitte selectie, alleen Elsio de Oliviera & Mike Stok ontbraken met kleine blessures, en een iets gewijzigde basis-opstelling werd de wedstrijd gestart.

GOZ schoot uit de startblokken en binnen 5 minuten kwam het op voorsprong. Een voorzet van Niels de Visser werd door Rick Jeanson in de verre hoek gekopt en de 1-0 voorsprong was een feit.

7 minuten later gaf Rick de Ruiiter een prima diepe bal en wederom was het Rick Jeanson die de doelman van Botlek kansloos liet. 2-0.

GOZ was bijzonder effectief. Het creëerde niet veel kansen maar elke kans was een doelpunt (of althans zo leek het...)

Zo ook in de 21ste minuut. Niels de Visser met een mooie steekpass en (daar istie weer) Rick Jeanson die scoorde. 3-0.

Wedstrijd gespeeld. Althans dat zou je denken.....

In de 31ste minuut een counter van Botlek. Even een verslapping van GOZ en de rechtsbuiten (nr. 8) van Botlek SC profiteert. 3-1.

Botlek zet aan om de aansluitingstreffer te maken maar GOZ houdt (zonder al te veel moeite) stand. De ruststand is dan ook 3-1.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn. Botlek wil wel, maar kan niet. GOZ hoeft niet meer en houdt (simpel) stand. Helaas (voor Botlek) moet de scheidsrechter, Dhr. Van der Ploeg, nog wel een aantal gele kaarten geven.

En dat in een toch redelijke sportieve wedstrijd. Totaal 4 spelers van Botlek SC kunnen binnenkort een acceptgiro uit Zeist verwachten. Zondegeld.

Nabeschouwing:

Met de 3-1 overwinning, eindelijk, een einde aan de rits nederlagen van GOZ in de voorbereiding. Mooi op tijd (denken wij). Hoewel de oefenwedstrijden tegen hogere klasse teams leerzaam zijn, geeft een overwinning (op ook een hogere klasse team, overigens) misschien nog wel een beter gevoel aan de spelers........ (en smaakt bovendien het bier in de 3e helft ook beter....)

Volgende week dinsdag, 15-09-2020, staat de laatste bekerwedstrijd tegen Stellendam (op Sportpark De Erve) nog op het programma.

Zaterdag 19 september de 1ste competitiewedstrijd. In Rhoon tegen WCR.