Dhr. J.C.M. Knuppe

Opstelling GOZ 1

Vandaag de 1ste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021.

De bekerwedstrijd tegen AGE-GGK, op Sportpark “AGE-Zestienhoven” Rotterdam.

Met een (bijna) complete selectie, alleen de geschorste Mike in ‘t Veld & reserve-keeper Thijs Brienen ontbraken, moest het vandaag gebeuren.

Nieuw dit seizoen is dat er (maar liefst) 5x gewisseld mag worden per wedstrijd dus alle (aanwezige) spelers zouden vandaag in actie komen.

Na de warming up kwamen de spelers drijfnat in de kleedkamer. Niet van het zweet maar van een kleine wolkbreuk die over het (prachtige) complex heen was getrokken. Ook de weersverwachtingen voor de wedstrijd waren niet best maar, achteraf, bleek dit reuze mee te vallen (gelukkig). Heel de wedstrijd bleef het droog.

De wedstrijd:

GOZ opende redelijk sterk. Er werden wat speldenprikjes uitgedeeld en in de 8ste minuut was daar de eerste enorme kans voor GOZ. Een vrije trap, een meter of 25-30 van het doel van AGE-GGK, werd door aanvoerder Ferry “vol” ingeschoten. Helaas op de paal. Ook de rebound leverde geen goal op.

Er waren nog enkele kansjes maar, zoals het cliché is; het vizier stond niet op scherp.....

AGE-GKK stelde hier weinig tegenover qua kansen. Wel een echt team. Achterin stond het bij de thuisploeg best goed (met als uitblinker de aanvoerder). Voorin stond de “broer van Lukaku”, een grote sterke donkere en balvaste jongen, waar Bjarne mooie (en soms pittige) duels mee uitvocht en op de flanken een paar snelle jongens.

Rond de 33ste minuut een hoofdrol voor de scheidsrechter van dienst.

Een diepe bal, een vol op snelheid gaande Rick Jeanson, een uitkomende keeper......... Contact.

Iedereen op het sportcomplex zag het....... behalve de scheidsrechter.

2 minuten later.

AGE-GGK in de aanval. Een duel.

Niemand op het sportcomplex ziet een overtreding......... behalve de scheidsrechter.

Vrije trap AGE-GGK. En terwijl de spelers van GOZ nog lopen te mokken, scoort AGE-GGK uit deze vrije trap. 1-0 voor AGE-GGK.

Doelman Wemmers vraagt aan de scheids waarom hij NU wel voor een overtreding floot en even daarvoor niet. Als antwoord toont de scheids hem de gele kaart. (Is ook een antwoord natuurlijk....)

GOZ probeert het daarna nog wel maar de ruststand is 1-0 voor de thuisploeg.

In de 2e helft voert het trainersduo, Pascal en Olaf, enkele wijzigingen door.

2 verse krachten erin en (nog meer) risico nemen achterin. Het lijkt effect te hebben. GOZ is voornamelijk actief op de helft van AGE-GGK, zet meer druk maar echt gevaarlijk is het maar een enkele keer. AGE-GGK probeert het met snelle counters en is ook een enkele keer gevaarlijk. Doelman Ryan redt een keer, 1 op 1, prima.

Na een uur wisselt GOZ nog een keer 2 man en de druk wordt nog verder opgevoerd. In minuut 66 krijgt Niels de Visser de bal aangespeeld in de 16.

Hij maakt een schijnbeweging en wordt hierbij aangetikt door een verdediger van AGE-GGK. Het hele sportcomplex en (gelukkig) nu ook de scheids ziet het gebeuren en ........... PENALTY GOZ.

Oud-gediende, Gerben, neemt de taak op zich. Ook al omdat de “vaste penaltynemer”, aanvoerder Ferry, reeds gewisseld is.

Gerben schiet de bal, hard en zuiver, in de rechterhoek en zo is de stand 1-1.

GOZ wil er nu op en erover. Nog meer wordt de aanval gezocht maar, eerlijk is eerlijk, de beste kansen zijn hierna voor de thuisploeg. De counters zijn levensgevaarlijk. Doelman Ryan redt diverse keren GOZ.

GOZ krijgt nog een enorme kans op de 1-2 maar Arnold Coppens raakt de bal helemaal verkeerd (en schiet bijna een opstijgend vliegtuig van de naastgelegen startbaan van vliegveld Zestienhoven aan gruzelementen)

Een minuut of 10 voor tijd gaat het dan toch fout (voor GOZ). In eerste instantie kan Ryan nog redden maar toch verdwijnt de bal in de goal van GOZ. De thuisploeg neemt een 2-1 voorsprong.

GOZ probeert nog de gelijkmaker te forceren maar AGE-GGK houdt stand.

Na ca. 5 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Knuppe voor het einde.