Groep 2 39

12 september 2020 14:30

R.S. (Robby) Hornes

Opstelling

Het bekeravontuur zit erop voor GOZ.... 2 nederlagen & 1 overwinning. Snel vergeten, focus op de competitie.

Vandaag, zaterdag 12 september, de wedstrijd tegen Stellendam. Thuis op het eigen sportpark “De Erve”. Heerlijk zonnetje, uitgebreid terras, bierpomp standby  BBQ opgewarmd, strak (kunst)grasveld.... alles klaar voor een lekker potje voetbal.

Het begin beloofde ook veel. Binnen 7 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Mike in ‘t Veld stond precies op de juiste plaats om het laatste tikje te geven na een mooie aanval. Het publiek ging er eens goed voor zitten..........

Hoe anders liep het daarna? Stellendam was duidelijk niet gekomen om (weer) een (grote) nederlaag op te lopen. Afgelopen week hadden zij immers (al) verloren met 5-1 van Botlek SC. Stellendam gooide er een tandje bij en zette GOZ behoorlijk onder druk. De gelijkmaker in de 27ste minuut was verdiend, hoewel onnodig. Niet voor de eerste keer (deze voorbereiding) als gevolg van miscommunicatie in de verdediging.

Met deze stand werd de rust gehaald.

In het begin van de 2e helft kreeg GOZ een enorme kans op de 2-1. Niels de Visser werd aangetikt in de “16” en de prima leidende scheidsrechter Homes, wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Ferry de Heer zette zich achter de bal maar schoot de bal recht op de keeper van Stellendam. Ook de rebound kon niet worden benut door Jomar Duchain. Zo bleef het 1-1.

Achteraf (kijkt men een koe in de kont) leek dit het “breekpunt” voor GOZ.

Het niveau zakte naar een minder niveau, actie’s mislukte, men kon elkaar steeds minder goed vinden. En Stellendam? Ook geen wonderploeg, maar lijkt steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen. In de 57ste en 62ste minuut ontvingen de gasten uit Stellendam een gele kaart. Beide keren was Niels de Visser het “slachtoffer”. Het spel golfde op en neer, zonder echt bijzonder te worden.

In minuut 82 een enorme kans voor GOZ. Een vlammend schot van Jomar Duchain op de paal  En hoe luidt het cliché? Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander wel.Ook nu weer waarheid.

In de tegenaanval moet Rick in ‘t Veld aan de “noodrem” trekken. Terecht een gele kaart. Vrije trap voor Stellendam. De organisatie blij GOZ even niet op orde en Stellendam scoort de 1-2.

GOZ moet nu vol gas om nog een (gunstig) resultaat te halen. Stellendam leunt achterover en probeert het duel met counters te beslissen. In minuut 86 incasseert de nr. 8 nog even een gele kaart (de 4e kaart in deze toch redelijke sportieve wedstrijd). Vlak voor tijd heeft een van de counters van Stellendam succes.

De nr. 12 (Emilio Haesenbos) maakt bij een snelle uitval een schitterend doelpunt met buitenkant voet. Doelman Ryan Wemmers is kansloos.

Vrij snel daarna fluit scheidsrechter, Robby Homes, voor het einde van de wedstrijd. GOZ verliest met 1-3 deze wedstrijd. Bekeravontuur is klaar.

Uithuilen (nachtje slapen) en vanaf nu is de focus gericht op de competitie.

Zaterdag, 19 september, gelijk een pittig potje. Uit tegen WCR.