Eindelijk weer eens een wedstrijd na (ruim) 5 maanden gedwongen “pauze”.

NB. Laatste wedstrijd van GOZ 1 was 29 februari, een oefenpotje tegen Maense.

Op 11 juli werd het seizoen 2019-2020 afgesloten met een BBQ en werd er afscheid genomen van enkele spelers (o.a. Jeroen de Ruiter & Kaz Kromwijk).

Een korte zomerstop volgde. Op donderdag 6 augustus de eerste training als voorbereiding op het seizoen 2020-2021, met enkele nieuwe (of beter gezegd: oude bekende) gezichten. Eddy de Heus & Mike Stok weer terug op “het oude nest”.

En dan vandaag de eerste “test’ tegen Groote Lindt (3e klasse) uit Zwijndrecht.

Een sterke tegenstander die al jaren in de 3e klasse bovenin meedoet om de prijzen.

Afgelopen seizoen (weer) keurig 5e.

Na een tropische week met 35+ temperaturen zou het (voetbal)weer vandaag een stuk “beter” worden (volgens Dhr. P. Paulusma).

Een graadje of 25........met een beetje bewolking.......

Nou, misschien in Fryslan Boppe (Piet) maar bij “ons” in de Hoeksche Waard scheen de zon volop en op het kunstgrasveld steeg de temperatuur naar (een kleine) 68 graden Celsius.

De wedstrijd.

Scheidsrechter, Dhr. Wemmers, besloot dat een toss niet nodig was.

De gasten uit Zwijndrecht mochten dus aftrappen. Dit sportieve gebaar werd snel beantwoord door Groote Lindt want binnen 1,5 minuut mocht GOZ ook aftrappen.

Een vloeiende aanval van Groote Lindt, een perfecte voorzet en een vrije kopbal en de 0-1 stond (direct) op het scorebord. Wat een start.

Bij GOZ was men wel direct “wakker” (gelukkig maar).

Zo werd de beginfase van de wedstrijd direct leuk. GOZ raakte niet in paniek en zocht gecontroleerd de aanval. En kreeg ook wat kansjes. In de 16e minuut stond Rick Jeanson precies op de juiste plaats om een afgeslagen bal met een prachtige volley, onhoudbaar voor de Groote Lindt keeper, in het doel te poeieren. 1-1.

Vervolgens kreeg GOZ nog een paar (grote) kansen op de 2-1 maar, helaas, zonder succes. En dan komt dat cliché weer uit.......... Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander wel.

In de 27ste minuut een schot van de nr. 11 van Groote Lindt, verre hoek. Net buiten het bereik van keeper, Thijs Brienen. 1-2. Thijs verving (weer prima) keeper Ryan Wemmers die ziek was.

In de 35ste minuut leek de beslissing te vallen toen (wederom) de nr. 11 van Groote Lindt zijn 3e doelpunt van vandaag maakte. 1-3. Zijn naam is mij even ontschoten maar deze speler maakte vandaag wel het verschil......... (PS. Er ligt een contract voor hem klaar bij GOZ....... 2 flippo’s, 1 consumptiebon en een broodje van Fred “Den Blijker” Versnel per wedstrijd....... wie weet?)

Na de rust werden alle(3) wissels ingezet door trainer, Pascal van den Hoek.

Victor Boere, Bjarne Hagendoorn & Gerben de Winter.

Rick Jeanson, Eddy de Heus & Maurice Zuidijk mochten op de bank plaats nemen.

Dit bleek achteraf maar tijdelijk te zijn voor genoemd trio.

Was de start van de 1ste helft een bliksemstart van Groote Lindt, de 2e helft een bliksemstart van GOZ..... Binnen 1 minuut maakte Niels de Visser met een mooie solo en bekeken schot de 2-3. De wedstrijd lag dus weer open.

In ieder geval voor een minuut of 6 want in de 52ste minuut maakte, inderdaad weer, de nr. 11 van Groote Lindt de 2-4. Een misverstand bij GOZ werd door hem genadeloos afgestraft.

Na een uurtje werd duidelijk dat beide teams er eigenlijk wel “klaar” mee waren.

De hitte, de beperkte trainingen (tot nu toe) eisten hun tol. Een enkele speler kreeg kramp, kleine pijntjes etc. De in de rust gewisselde spelers van GOZ moesten, noodgedwongen, weer invallen voor (geblesseerde) medespelers. Het tempo ging omlaag en de wedstrijd bloedde (een beetje) dood. Eerlijk is eerlijk: Groote Lindt oogde (iets) fitter dan GOZ.

Precies na 89 minuten en 58 seconden floot scheidsrechter Wemmers voor het einde van de wedstrijd.

De eerste wedstrijd van GOZ voor het nieuwe seizoen ging verloren tegen een goede (& sportieve) tegenstander. Ondanks het verlies overheerste toch het positieve gevoel.

Eindelijk weer eens een lekker wedstrijdje voetbal na een hele saaie, voetballoze, periode. En ook de vele biertjes na afloop smaakte weer als vanouds.

Volgende week de volgende oefenwedstrijd.