JO17-1 met bloed, zweet en tranen voorbij Heinenoord JO17-1

3e klasse 12

7 maart 2020 9:00

E. (Eric) Schaay

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op het afschuwelijke(?) tijdstip, 09.00 uur, stond vandaag (7 maart 2020) de altijd beladen derby GOZ (JO17-1) - Heinenoord (JO17-1) op het programma.
NB. Waarom staan de leeftijden tussen haakjes?

Heel simpel. Vanaf de F-jes spelen de “mannen” al tegen elkaar. Elk jaar komen “ze” elkaar wel een paar keer tegen. In de beker, in de competitie en in de Hoekse Waard Bokaal. En elke wedstrijd is mooi, spannend en onvoorspelbaar. Tel daarbij ook dat de meesten elkaar ook op school tegenkomen. HET recept dus voor een “beladen derby”.

Zo ook weer vandaag.
In het “voortraject” waren de “messen (al)weer geslepen”. Wedstrijd al een keer verzet, GOZ wilde nu verzetten hetgeen “geweigerd” werd door Heinenoord. (De) Spanning was er dus al, nu nog de sensatie......

Om de wedstrijd in goede banen te leiden, had GOZ een “zwaargewicht” als scheidsrechter ingezet. NB. Zowel letterlijk als figuurlijk😂. Ook Heinenoord had hierop geanticipeerd door TOP(of is het met een B😉?)scheidsrechter, Jacques Kleinkramer, als leider mee te sturen. Qua arbitrage zat het dus wel snor deze wedstrijd........

Maar goed..... genoeg over alle randzaken...... DE WEDSTRIJD (want daar gaat het tenslotte om.....)
Na het beginsignaal gaat het gas er direct op. Het spel gaat dan ook snel heen en weer. Er zijn wat kleine kansjes maar gescoord wordt er niet. Al binnen 5 minuten moet de scheids al een speler van Heinenoord waarschuwen. De eerste beslissing van de scheids wordt nl “becommentarieerd” (door deze speler) met de woorden; “Nou het is alweer gelijk duidelijk hoe het hier gaat.....”. Hoe bedoel je, er zit spanning op deze wedstrijd????

Het “strijdplan” van GOZ wordt al snel duidelijk. De supersnelle rechtsbuiten, Daan Laarman, wordt steeds gezocht door de bal “diep” te sturen. Heinenoord heeft dit (ook) snel door en neemt maatregelen. Toch is de eerste grote kans voor GOZ. Het vizier staat echter (nog) niet op scherp.

In minuut 17 is Heinenoord gevaarlijk. Er is ruimte voor een schot (uit de 2e lijn). Keeper, Sjors, gaat gestrekt en lijkt de bal te stoppen. Hij stopt de bal ook maar krijgt hem niet onder controle. De nr. 10 van Heinenoord is (wel) attent en tikt de bal binnen. 0-1.

Dit is het sein voor GOZ om er (nog) een schepje bovenop te gooien. GOZ krijgt ook een aantal kansen maar de keeper van Heinenoord keept een prima wedstrijd en houdt zijn doel “schoon”.

Zo is de ruststand 0-1 voor Heinenoord.

In de 2e helft een nog feller GOZ op jacht naar de gelijkmaker. Op het middenveld wint Quinten een duel, ziet Daan de diepte in gaan en steekt de bal prima naar hem toe. Daan gaat op volle vaart richting het doel en scoort. De 1-1. We zijn dan net 4 minuten bezig in de 2e helft. Er is dus nog voldoende tijd voor meer doelpunten.

Nu GOZ vol in de aanval is, ontstaat er veel ruimte op het veld. Diverse keren probeert Rik Brienen er een solo uit te gooien. Helaas niet altijd met succes. Door het opkomen van Rik ontstaat er ook ruimte voor Heinenoord. Een paar keer zijn ze dan ook levensgevaarlijk maar er zit dan net een voetje tussen of Sjors is alert.

In minuut 66 een rare situatie voor de goal van Heinenoord. Een voorzet, Maxim raakt de bal half waardoor de bal met een boog richting de goal gaat. Een eenvoudige prooi voor de keeper, zou je denken. Het lijkt echter wel of de bal een “vuurbal” is want de keeper laat hem door zijn handen gaan (hij lijkt wel “bang” om hem te pakken). De 2-1 staat op het scorebord. De keeper baalt. Zoals reeds gezegd; hij keept een prima wedstrijd maar 1 foutje en dat wordt hem fataal.

Nog 14 minuten te spelen. Een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Gaan zij het redden? Nu is het Heinenoord dat alles op alles zet. GOZ moet terug. Tegenhouden.

Een hachelijke situatie voor het doel van GOZ. Een hoge bal richting de goal. Sjors moet zich uitstrekken. Met zijn vingertoppen duwt hij de bal op de lat, valt hierbij in de goal. De bal springt terug het veld in. Op 30 cm van de goal staat een speler van Heinenoord. Hij krijgt de bal bovenop zijn hoofd en de bal gaat net over de lat.
NB. Had hij gewoon blijven staan en de bal tegen zich aan laten komen, was het een zeker doelpunt geweest.

Heel GOZ haalt opgelucht adem. Dit had de gelijkmaker kunnen, nee, moeten zijn. Met bloed, zweet en tranen blijft het 2-1 voor GOZ.
Als de Scheids voor de laatste keer fluit, gebalde vuisten. Yes. Maar ook een hoop “gepuf”. Wat een spannend potje. Poehee.

Mannen, een paar wijze woorden van Uw verslaggever:
Deze slag hebben jullie gewonnen maar de “oorlog” nog niet. We komen Heinenoord dit jaar zeker nog minimaal 1x tegen. Ik voorspel jullie nu al: dat gaat weer een spannende (en hopelijk leuke) pot worden.

Gefeliciteerd met deze overwinning (en een welgemeend compliment richting de tegenstander: geweldig team!)