12 september 2015

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Ondanks het feit dat het eerste punt binnen is zullen de meeste GOZ spelers met gemengde gevoelens het veld hebben verlaten. Met name de 1e helft liet het team van Marcel Langeveld een hele reeks kansen onbenut en had er zeker meer in gezeten dan het uiteindelijk gelijke spel. Toch had Swift Boys de 2e helft ook nog de mogelijkheden op de overwinning en moeten we maar tevreden zijn dat de uiteindelijke gelijkmaker toch nog viel voor de oranje zwarten.

GOZ begon voortvarend aan de wedstrijd en had de eerste fase het betere van het spel. De 0-1 viel echter aan de andere kant vanuit een discutabele vrije trap. Arnold Coppens werd onreglementair tegen de grond gewerkt en pakte de bal alvast om de vrije trap te nemen, scheidsrechter van Eersel had hier andere gedachten over en gaf Swift Boys een vrije trap voor hands. Uit deze vrije trap kopte Mitchel Burggraaf van Swift Boys in de lange hoek binnen, 0-1. Een goal uit het niets want GOZ domineerde tot dan toe de wedstrijd. In de fase daarna was dat niet anders, keer op keer kwam GOZ goed door en had het de wedstrijd al in het slot moeten gooien. In de 15e minuut was het eerst Olaf Sap die na een voorzet van Koen v.d. Ende in kansrijke positie net naast schoot. In dezelfde minuut had Koen v.d. Ende een goeie mogelijkheid maar zijn kopbal trof geen doel. Even later weer 2 mooie aanvalen met Gerben de Winter en Koen v.d. Ende die spits Olaf Sap in stelling brachten. Tot 2 maal werd in kansrijke positie het doel gemist. Ook Ferry de Heer had nog een goed mogelijkheid na aangeven van Gerben de Winter maar zijn inzet ging hoog over. Swift Boys deed in de 31e minuut nog iets terug met een schot uit de 2e lijn dat door Ryan Wemmers goed werd gepareerd. Ook net voor rust liet GOZ nog weer een goeie mogelijkheid liggen op de gelijkmaker. Een aanval met Koen v.d. Ende als aangever kwam bij Olaf Sap maar zijn inzet ging snoeihard naast.

De tweede helft ging GOZ met wat meer risico spelen om toch de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kreeg Swift Boys meer ruimte voor de counter en ontstond een boeiend kijkspel. De beste mogelijkheden waren voor GOZ maar ook Swift Boys had enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Het duurde tot de 80e minuut voordat de meer dan terecht gelijkmaker viel. Ferry de Heer bekroonde een sterk gespeelde wedstrijd met een prachtige goal. Uit een afgeslagen aanval schoot hij rand strafschopgebied knap binnen, 1-1. GOZ rook op dat moment de winst maar wist geen uitgespeelde kansen meer te creëren. Ook Swift Boys kwam nog een aantal keren goed door maar trof keeper Ryan Wemmers en scheidsrechter van Eersel op haar pad die een coal uit een corner afkeurde wegens duwen.

GOZ heeft in deze wedstrijd laten zien het 3e klasse niveau aan te kunnen. Het veldspel, de inzet en strijd die geleverd werd was veel beter als in de eerste wedstrijd tegen SVS. Volgende week wordt er door GOZ niet voor de competitie gespeeld vanwege de feestelijke opening van de nieuwe accommodatie. De week daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta AV, een team waar GOZ in de voorbereiding nog van verloor maar dat na 2 competitiewedstrijden nog geen punten heeft verzameld.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Bas den Hartogh, Leo de Jongh, Tim de Ridder, Martin Herlaar, Ferry de Heer, Erwin Roquas (Wesley van Gijsen), Gerben de Winter (Bradley van Driel), Olaf Sap, Koen v.d. Ende.