Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

12 maart 2016 14:30

Durgunsu, Y.

Opstelling

In een wedstrijd met 2 gezichten heeft GOZ opnieuw een punt aan haar conto toe kunnen voegen en kruipt het steeds dichter naar de ploegen die net boven de nacompetitie streep staan. De eerste helft was opnieuw niet best van de Oranje Zwarten maar in de 2e helft liep het veel beter en wist men een 0-2 achterstand recht te zetten.

GOZ werd vanaf de aftrap direct vastgezet door het op de 3e plaatst staande VVOR en wist zich ook de rest van de eerste helft slechts sporadisch onder deze druk uit te spelen. Al in de 7e minuut kwam het elftal van Marcel Langeveld goed weg toen een knappe uithaal van een VVOR aanvaller op de lat uiteen spatte. Ook daarna bleef het één richtingverkeer en het was wachten op de openingstreffer van VVOR. In de 23e minuut moest de GOZ verdediging zich gewonnen geven toen de VVOR aanvoerder Rhandy Rademakers na een slimme boogbal alleen voor keeper Ryan Wemmers geen fout maakt en binnen schoot. In de 25e minuut kreeg GOZ nog wel een goede mogelijkheid op de gelijkmaker toen Gerben de Winter bij een counter de vrijstaand Robin Vollebregt bediende maar zijn schot ging hard over. Zoals gezegd GOZ beperkte zich tot de counter tegen het in die fase sterk spelende VVOR. Het duurde nog tot de 39e minuut voordat de ploeg uit Rotterdam de verdiende 2e goal kon maken. Deze ontstond bij een scrimmage in het doelgebied waarbij Farouk Djemili de bal plots voor zijn voeten kreeg en de bal hoog in het GOZ doel kon plaatsen, 0-2. De wedstrijd leek gelopen zeker gezien de krachtverhoudingen de eerste helft.

Na de rust was het of VVOR wat gas terug te nam maarzette de Mijnsheerenlanders een tandje bij. Er was daardoor sprake van een totaal ander spelbeeld waarbij GOZ veel meer balbezit had als in de eerste helft en ook een aantal kansen wist te creëren. In de 52e minuut was Robin Vollebregt dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging net naast. Kort daarna was daar een prima aanval waarbij Ferry de Heer Gerben de Winter wist te bereiken, deze legde af op de opkomende Mike in t’ Veld die vanaf rechts snoeihard uithaalde en de verrassende 1-2 aantekende. GOZ ging gesterkt door deze goal brutaler spelen en geloofde er weer in. Ook VVOR kwam echter nog een aantal keren goed door maar vond de GOZ verdediging- of de opnieuw sterk keepende Ryan Wemmers op haar pad. In de 77e minuut was het toch weer GOZ dat wist te scoren. Na een verre uittrap van Ryan Wemmers werd de bal voorin goed aangenomen door Gerben de Winter die afspeelde op de net ingevallen Bradley van Driel. Deze ging brutaal op avontuur en soleerde langs 2 VVOR verdedigers en schoot knap de 2-2 binnen. In de fase daarna waren de beste mogelijkheden nog voor GOZ, een vrije trap van Ferry de Heer b.v. in de 84e minuut kon ternauwernood op de lijn worden gekeerd. Er ontstond nog een spannende eindfase maar in de 93e minuut blies de uitstekend fluitende scheidsrechter Durgunsu voor het eindsignaal.

Een punt voor GOZ waar niemand na de eerste helft rekening mee had gehouden. Met deze punt staat GOZ nu op 19 uit 19, s’Gravendeel en EBOH hebben 20 punten maar EBOH heeft een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen spelen volgende week tegen elkaar. GOZ speelt volgende week uit tegen SSS, een op papier lastige wedstrijd maar dat was het deze middag tegen VVOR ook en kijk het resultaat!

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Olaf Sap, Leo de Jongh, Tim de Ridder, Mike in t’Veld, Ferry de Heer, Erwin Roquas (Bradley van Driel 66e), Martin Herlaar, Gerben de Winter (Julian van Es 82e), Robin Vollebregt.