Eric Schaay

Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek

Vandaag de 2e competitiewedstrijd. Vorige week Den Bommel, nu Melissant, oftewel weer Flakkee!!!

Met Maxim als vervanger voor Sjors (wegens honkbalverplichtingen afwezig) een complete (en fitte) selectie vandaag. Trainer Lars met een goed uitgewerkt strijdplan, de lessen van vorige week in het achterhoofd. Wat kon er mis gaan?

Nou, dat bleek al na 2 minuten.......Knullig balverlies op het middenveld, een diepe bal op de rechterspits van Melissant, niet ingrijpen van de verdedigers en “bam”, daar lag de 0-1 al in de goal.

Even was er de vrees dat “we” zouden worden overlopen maar, gelukkig, herstelde de ploeg zich prima. Rond de 16e minuut een prima aanval van GOZ, lekkere combinatie en Sem besloot uit te halen. De terechte 1-1 viel.

Beide teams bleven ervoor gaan. Kansjes over en weer. Af en toe pittige duels maar “niet over de grens” (alleen de nr. 14 van Melissant kreeg een “laatste waarschuwing” van de scheids).

Na een half uur kreeg Melissant een vrije trap, randje 16. De verdediging werd neergezet en de vrije trap kon worden genomen. De vrije trap ging richting de achterlijn, gevaarloos. Toch klonk het fluitsignaal van de scheids........ Wat bleek? Niels had (zonder ook maar een bal in de buurt) zijn weglopende tegenstander “afgeschopt” bij de vrije trap. In het strafschopgebied dus..... penalty! (En geel voor Niels)

De penalty werd onhoudbaar ingeschoten. 1-2.

Met 10 man moest de rest van de 1ste helft worden uitgespeeld. Schade beperken en/of de gelijkmaker forceren. Het werd geen van beiden. Vlak voor het rustsignaal scoorde Melissant de 1-3. Zonde.

De 2e helft was GOZ weer compleet. Vol gas ging het om de aansluitingstreffer te maken. Grote kansen waren er voor Daan en ook Sem en Diaz kregen een uitgelezen kans. Helaas zonder succes. In de 52ste minuut werd GOZ “geholpen” door de scheidsrechter. Hij zag dat een speler van Melissant zijn tackle te laat in zette en Sem (?) raakte. Zonder twijfel wees hij naar de stip. Penalty! (Dat hij het juist zag, bleek wel uit het feit dat er geen enkel commentaar kwam van de kant van Melissant....).

Sem achter de bal en........ Goal. 2-3.

Hierna was het “eenrichtingsverkeer” richting het doel van Melissant. Er was immers nog tijd (genoeg?) voor meer..... . Toch bracht dit risico’s met zich mee. Een snelle counter zou zo maar de 2-4 kunnen betekenen...... Enkele keren scheelde het niet veel.

Met kunst en vliegwerk hield Melissant stand. Na 3 minuten blessuretijd blies de scheidsrechter af voor het einde en stond de eindstand van 2-3 op het scorebord.

Het 2e verlies op rij voor de JO17-1. Erg jammer want dat was dit keer niet nodig geweest. Vorige week was de tegenstander (echt) beter, vandaag was de tegenstander gelijkwaardig(er). Minimaal een gelijkspel had terecht geweest. Volgende week dan maar weer...... Nieuwe ronde, nieuwe kansen.