Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

5 maart 2016 14:30

Kolsteren, R.

Opstelling GOZ 1

Vandaag stond het belangrijke treffen tegen EBOH op de agenda. Wil GOZ van de onderste plaatsen wegkomen dat moet er gewonnen worden van de naaste concurrenten en de ploeg uit Dordrecht is er daar een van. Achteraf gezien mag de ploeg van Marcel Langeveld van geluk spreken dat ze nog een punt aan dit treffen hebben overgehouden. Het was met name de eerste helft ver onder de maat wat GOZ liet zien maar EBOH was genadig en zodoende kon nog één punt op het conto worden bijgeschreven.

Er lag vanaf de aftrap een onverklaarbare matheid over het spel van GOZ, onbegrijpelijk gezien de belangen deze middag. Daarnaast was het spel op het middenveld volledig in handen van EBOH en kon deze ploeg naar hartenlust aanval na aanval plaatsen. Al in de 5e minuut was er een 100% kans op een doelpunt toen een EBOH aanvaller een vrije kopkans had maar doelman Ryan Wemmers bekwaam redde. Bij één van de eerste counters die GOZ plaatste in de 7e minuut kwam Gerben de Winter alleen voor de EBOH keeper maar zijn inzet miste kracht. Kort daarna had EBOH al op 1-0 kunnen komen maar het schot van een van de voorwaartse raakte de paal. Continu bestookte EBOH het GOZ doel en de eerste treffer kon niet uitblijven. De sterk spelende linkerspits van EBOH die al een aantal keren eerder gevaarlijk was geweest slingerde zich door de verdediging en plaatste de bal in de rechterbenedenhoek, 1-0. Toch wist GOZ nog iets terug te doen toen Ferry de Heer met een prima pass Robin Vollebregt wegstuurde, hij maakte geen fout en verraste de EBOH keeper met zijn inzet, 1-1. Nog voor de rust moest trainer Marcel Langeveld een omzetting doen. Arnold Coppens verliet geblesseerd het veld en Bradley van Driel werd ingebracht waarbij spits Olaf Sap de plaats van Arnold Coppens in de verdediging overnam. Dit kon niet voorkomen dat de ploeg uit Dordrecht nog voor rust weer op voorsprong kwam. Een verdediger van de thuisploeg kon ongehinderd de hele as van het veld doorkruisen en uithalen voor de 2-1. Het mag een wonder heten dat GOZ met deze overbrugbare achterstand de rust haalde. Het was vooral ook de verdienste van keeper Ryan Wemmers want hij wist alles wat er voor hem fout ging toch nog te corrigeren.

Trainer Marcel Langeveld heeft in de rust waarschijnlijk een donder speech gehouden want in de tweede helft tapte GOZ toch wel uit een ander vaatje. Niet dat EBOH geen overwicht had maar er was meer strijd bij GOZ en dat had in de 50e minuut al resultaat. Robin Vollebregt reageerde attent op een fout in de EBOH verdediging en maakte alleen voor de keeper geen fout. Een knappe actie en een mooie afronding die GOZ en de meegereisde supporters weer moed gaf. Zoals gezegd lukte het GOZ niet om onder de druk van EBOH uit te voetballen maar de achterhoede weerde zich kranig. Tim de Ridder was na de rust rechts achterin gaan spelen om de sterke vleugelspit van EBOH op te vangen, dit ging hem prima af. Ook Leo de Jong en Olaf Sap waren in het centrum een aantal keren erg belangrijk met hun ingrepen bij mogelijkheden voor EBOH. Ondanks dat waren er tot aan het einde van de wedstrijd verschillende hachelijke momenten voor het doel van Ryan Wemmers. De sluitpost had een aantal fantastische reddingen en groeide voor GOZ uit tot de man van de wedstrijd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had hij echter ook Olaf Sap nog nodig om zijn doel schoon te houden toen een inzet van EBOH langs hem heen ging maar op de lijn gekeerd werd door interim verdediger.

Het mag duidelijk zijn dat het een zwaarbevochten punt was dat GOZ uit Dordrecht mee naar huis nam. Komende weken wachten op papier zwaardere tegenstanders zoals VVOR (thuis) en SSS (uit). Mogelijk speelde vandaag mee dat er gewonnen ‘moest’ worden, tegen de tegenstanders van de komende 2 weken is er niet het absolute ‘moeten’ en hopelijk komt dat ten goede aan het spel van de Oranje Zwarten.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens (Bradley van Driel 39e), Pepijn Zwiers, Leo de Jongh, Tim de Ridder, Mike in t’Veld, Ferry de Heer (Julian van Es 89e), Erwin Roquas (Martin Herlaar 35e) Gerben de Winter, Robin Vollebregt.