Accommodatie

Onbekend

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Sportpark “De Erve”, zaterdag, 14 september 2019

Op een zonovergoten sportpark “De Erve” stond vandaag de 2e bekerwedstrijd van “onze JO17-1” op het programma. Tegenstander RVVH JO17-3 uit Ridderkerk.

De bekerpoule bestond, in eerste instantie, uit 4 ploegen: Barendrecht JO17–6, Slikkerveer JO17-3, RVVH JO17-3 & GOZ JO17-1
Maar na de 1ste wedstrijd heeft Barendrecht JO17-6 zich teruggetrokken.
Dus: een poule met 3 teams!!!

De 1ste bekerwedstrijd van “onze JO17-1” tegen Slikkerveer JO17-3 (31 augustus j.l.) werd met 6-1 gewonnen door “onze mannen”. De tegenstander van vandaag speelde tegen Slikkerveer 4-4 gelijk. Samengevat: Winst vandaag betekent Winnaar van de poule en ronde verder in de beker. Er stond dus (wel) wat op het spel vandaag.

Om een lang verhaal, kort te maken.......
Na een ruststand van 3-2 stond er na afloop een uitslag van 12-4 op het scorebord. Ik zie U denken? 12-4? Is dat geen type-fout? Het antwoord is; NEE.

16 doelpunten in 1 wedstrijd, waarvan 11 (!) in 1 helft. Hebben we het hier over een VOETBALwedstrijd of over KORFbal (of handbal of waterpolo)? Was hier een wedstrijd van de JO8/JO9 ofzo? Hoe is dit mogelijk?

Verslag:
De eerste minuten van de wedstrijd was het over en weer “aftasten”.

GOZ combineerde er vrolijk op los, vond steeds de “vrije man” en RVVH kon alleen maar toekijken. Bij balverlies van GOZ werd de bal naar voren geschoten door RVVH en hoopte men dat de snelle voorhoedespelers gevaar zouden stichten. De eerste grote kans was dan ook voor RVVH maar onze keeper tikte de bal (net) naast.

In de 9e minuut een vrije trap voor GOZ (zijkant strafschopgebied). Niels neemt hem. De bal werd door alles en iedereen gemist maar bij de 2e paal stond (gelukkig) nog Tim die de bal de goal in werkte. 1-0.

Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde. GOZ combineerde, RVVH counterde.
In de 24ste minuut een vrije trap voor RVVH, net buiten de 16 van GOZ. Een muurtje van 2 (?) moest het doen. Helaas. Deze muur was van “Berlijnse kwaliteit”....... (of gewoon goed ingeschoten door de nr. 9 van RVVH). Sjors zat er nog net met zijn vingertoppen aan maar de bal verdween in de kruising. 1-1

Heel lang kon RVVH niet genieten van de gelijkmaker want vanaf de aftrap een flitsende actie van Daan. Op snelheid er langs en “BAM” de 2-1 lag er al in. In de 34ste minuut viel de gelijkmaker. Weer de nr. 9 van RVVH die de bal onhoudbaar langs Sjors tikte. Foutje van onze verdediging die even niet oplette.

In de blessuretijd was het weer Daan die GOZ op voorsprong schoot. Een mooie steekpass en Daan kon het mooi afrondden. Met een 3-2 voorsprong gingen we dus rusten.

Wat er naast siroop nog meer in het water zat (in de rust) zal altijd wel geheim blijven maar....... Wat een start van de 2e helft (voor GOZ). Binnen 7 minuten was de stand van 3-2 verandert in 7-2.....

Na 30 seconden schoot Sem, prachtig, de 4-2 binnen. 2 minuten later Daan de 5-2. Weer 1 minuut later schoot Sem de 6-2 binnen om vervolgens weer 3 minuten later ook de 7-2 binnen te schieten. Geen “perfecte hattrick” maar wel een hele snelle!!!! (41ste, 44ste & 47ste minuut). NB. Wel de bal weer inleveren, Sem!!!

De wedstrijd was gespeeld (natuurlijk). Althans; dat dacht iedereen....... Maar RVVH gaf niet op. De “slapte” bij GOZ werd keihard afgestraft want in de 52ste en 53ste minuut scoorde RVVH 2x (waarbij 1x eigen doelpunt.... Mo wilde ook zo graag op het formulier.....) 7-4.

Zou het dan toch nog spannend worden? Het antwoord is: NEE

In de 62ste minuut maakte Sjoerd een einde aan de “droom” van RVVH door de 8-4 te scoren. In de resterende 18 minuten werd er nog 4x gescoord waardoor de eindstand op 12-4 uit kwam.

Een duidelijke uitslag. Geflatteerd? Zou je wel denken als je de ruststand bekijkt.
Toch denk ik dat dat wel meevalt. GOZ was duidelijk de betere ploeg. Veel beter in de combinatie, een beter “team” alleen voor rust niet goed in de afwerking. Na rust waren ze “dodelijk”, kansen werden nu wel afgemaakt. Vandaar ook de grote uitslag.

We gaan ons nu opmaken voor de competitie. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Min.    52.                   7-3

Min.    53.                   7-4       (eigen doelpunt Mo)

Min.    62.                   8-4       Sjoerd

Min.    64.                   9-4       Victor

Min.    72.                   10-4     Daan

Min.    74.                   11-4     Sjoerd

Min.     78.                   12-4     Sem

Min.    80.                               Gele kaart Daan (opstootje)

Min.    80.                               Gele kaart RVVH (opstootje)

Einde

“Man of the match”:
Na (lang) wikken en wegen is besloten om Mo te kiezen als “Man of the match”.Mo speelde een prima wedstrijd en bekroonde dit met een doelpunt. Helaas wel in “eigen doel” maar toch !!! (Grapje Mo)