Pim Feelders

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op De Erve. Na drie uitwedstrijden in een week, werd dat wel weer tijd. Onder, voorafgaand, prima omstandigheden mochten we aantreden op het hoofdveld. En dat tegen de Flakkee, van het eiland beneden ons. Alleen Daan, langer geblesseerd helaas, is afwezig op het wedstrijdformulier. Dat betekent dat we vandaag een grote groep tot onze beschikking hebben. Wel moeten deze helden het doen zonder de tactische en mentale steun van Dirk en Vincent, beide afwezig… ☹

Onder leiding van ‘die Arbiter’ Pim begonnen we heel eventjes wat onwennig aan de wedstrijd. Dat duurde slechts zes minuten, want de daaropvolgende 40 minuten heeft Flakkee niets te vertellen gehad. In die zes minuten kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Een lange bal, hun enige wapenfeit, viel over onze verdediging heen. Een bal die normaliter voor onze keepert Thijs hoort te zijn, maait ditmaal over de bal heen, kan gebeuren. De spits krijgt hierdoor een niet te missen kans en maakt 0-1.

Een geluk bij een ongeluk, want na deze goal pakten we de draad meer dan uitstekend op. Er werd serieus goed voetbal op de mat gelegd, er was rust in het elftal en er werd gewacht om op het juiste moment diep te gaan. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Mede door de wind vlogen er ook wat ballen onbedoeld  zowel richting de goal als van de goal. Toch moesten de toeschouwers een klein halfuur wachten op de gelijkmaker van de Oranje-Zwarten. Een goede aanval vanuit achteren werd via een prachtige combinatie tussen Thijs en Valentijn even mooi afgerond door laatstgenoemde. Via een mooie volley vanaf randje 16 schoot hij de bal snoeihard op goal. De keeper, van 3 meter 40, zat er nog wel aan, maar de bal was te hard: 1-1!

Na deze goal was de jacht op de voorsprong ingezet. Flakkee werd bij vlagen gevaarlijk, maar dat ontstond altijd door een foute inspeelpass van onze kant. Het is ook niet gek dat er af en toe een bal fout gaat, als je als team zijnde zoveel passes geeft en continue in beweging bent. Thijs herstelde zijn ‘foutje’ dan ook meer dan prima. Vervolgens twee goede aanvallen die ‘verslagwaardig’ zijn opgezet door Morris en Fin. Morris begint aan een solo vanaf de linksback, via echte Morris-acties strandt hij helaas vlak voor de goal. Op een totaal andere manier kwam Fin voor de goal. Middels mooie en vele een-tweetjes kon Julian uiteindelijk voorgeven, maar deze kon helaas net niet worden ingetikt.

In de 38e minuut een aanval vanaf de zijkant belandt een beetje in de kluts. Een echte scrimmage! Thomas weet zich de bal te ontfutselen en weet in de drukte knap Valentijn te bereiken. Voor vrijwel open goal, binnen de vijf meter, mist onze topscoorder niet. Een meer dan terechte voorsprong is het gevolg van een goede eerste helft, op naar de ‘thee’!

In de rust was het advies dan ook om zo door te gaan en de rust te bewaren. De jongens van Flakkee moeten komen en zullen gaan stormen de eerste minuten na rust. De wedstrijd begint met enkele wijzigingen, moeten even kijken wie waar staat en zoals gezegd: ze gaan stormen. Dat doen ze goed, met al het fysiek dat ze hebben (meer dan wij) zetten ze volle bak druk. Achterin kunnen we de bal even niet kwijt, het middenveld loopt uit positie en de aanval sluit niet genoeg bij. Flakkee scoort de, op dat moment terechte, gelijkmaker. We moeten weer aan de bak..

Gelukkig kwamen we wederom na een tegengoal weer terug in ons spel, maar goed was het niet meer. Wel werd er hard gewerkt en voor elkaar gestreden. Dat komt het voetbal niet altijd ten goede, maar zorgde er wel voor dat we weer op voorsprong kwamen. Een vrije trap werd verdiend op een meter of 20 van de goal. Valentijn staat achter de bal en haalt hard uit. Een lastige stuit in de vijf meter maakte de bal onhoudbaar voor de keeper. Dit maakt zijn hattrick voor vandaag compleet.
Vanaf dat moment begon de tegenstander zich zichtbaar te irriteren en reageerde op alles wat er gebeurde. Elke tackle was een moordaanslag, elke uitbal was voor hen, corners voor ons moesten achterballen zijn. Heel vervelend. ‘Die Arbiter’ trok zich hier niets van aan, zoals we hem kennen eigenlijk. Onze taak was de voorsprong vasthouden en jezelf niet gek laten maken.

Toch werd Flakkee nog een enkele keer gevaarlijk. Zo gevaarlijk dat Thijs na een goede steekbal zich met gevaar voor eigen leven op de bal stortte en zo een goal voorkwam. Kijk, zo doet hij het normaal gesproken altijd. Zijn scheenbeen aan flarden, veel pijn bij hem. En Flakkee maar zeiken, net zo lang tot een speler van hen met geel naar de kant werd gestuurd.

Het laatste kwartier tegen 10 man was wel even lekker. We konden weer iets naar voren voetballen en kregen kansen om de wedstrijd te beslissen. De grootste was voor onze supersub Niels. Een hard afstandsschot werd losgelaten door de keeper en Niels was er als de kippen bij om in te tikken, deed eigenlijk alles goed. Behalve dat die paal in de weg stond. En die staat er al een tijdje hoor, vriend.

De stand blijft dus op 3-2 staan en onze tweede overwinning is een feit. Een gedeelde eerste plek zonder verliespunten is een mooi begin van het seizoen. Volgende week zijn we lekker vrij. Daarna de derby tegen Oud-Beijerland, altijd lekker!!