Het was een hectische zomer met een hoop transfers en geruchten. Het gerucht ging dat onze sluitpost de vervroegde overstap naar de selectie deze zomer al zou maken.. Daan werd eind vorig seizoen na een korte, snelle onderhandeling al vastgelegd. Julian heeft na een buitenlands avontuur toch weer voor zijn cluppie op ‘De Erve’ (is het altijd feest..) gekozen!

Maar de meeste bizarre transfersoap in het Hoeksche Waardse amateurvoetbal bleef toch wel de overgang van Rick ‘3’ van NSVV naar GOZ. Wel, niet, wel niet, niet, niet, niet, wel, wel, niet, wel, wel, niet, WEL!
Alle onderhandeling zijn niet voor niets geweest. Hij is GOZ-er!

Vincent Laats werd toegevoegd aan de technische staf en maakt zo het gouden trio compleet.
Niels Minderman is aangetrokken als ‘reserve’-doelman wanneer Thijs zijn minuten bij 1 of 2 moet maken.

De selectie van O19-1 dit seizoen bestaat uit 17 gelijkwaardige spelers:
Keepers                              Verdediging                      Middenveld                       Aanval
Thijs Brienen                     (Brom)Mart Spierings       Mels ’t Hoen                      Rick ‘3’ Oosterom
Niels Minderman              Rick ‘Dingo’ de Wit             Julian de Swart                 Niels van Kampen
                                           Felix Bouman                      Koen Poortvliet                Thijs ‘Pablow’ den Toom
                                           Tom Feelders                      Valentijn Verweij              Thomas Kambeel©
                                           Fin Bouter                                                                       Daan Koppenaal
                                           Morris Koppenaal

31-08-2019         GOZ – Stellendam                          2-3
De voorbereiding begon op zaterdag 17 augustus. De vakanties waren dit seizoen ellendig lang bij driekwart van het elftal waardoor we pas heel laat compleet waren. De eerste wedstrijd was logischerwijs dan ook een oefenpotje. Thuis tegen Stellendam, met 34 graden, op het kunstgras. Een mooie krachtmeting. De jongens uit Stellendam hadden zich weliswaar een klasse lager ingeschreven dan wij, maar waren enorm fysiek, veelal 2e jaars ‘A-junior’. Toch voetbalden we ons er goed onderuit, kregen zelfs enkele grote kansen, maar de openingstreffer van onze kant bleef helaas uit. Stellendam, voetballend minder, was in tegenstelling tot ons, dodelijk effectief. Twee counters verder was de ruststand dan ook 0-2 voor de bezoekers. Na de rust een beter GOZ, ondanks de enorme hitte. De aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Een goede bal van Thomas werd afgerond door Fin. Even later waren de rollen omgedraaid waardoor de 2-2 op het scorebord kwam.
Waar het vorig jaar vaak de 2e helft in ons voordeel uitviel, was het vandaag helaas Stellendam die hun 4e kans benutte. 2-3. Afgelopen. Eerste pot verloren, maar veel goede dingen gezien, ondanks de hitte.

’61         1-2         Fin Bouter                          (Thomas Kambeel)
’67         2-2         Thomas Kambeel             (Fin Bouter)

04-09-2019         GOZ – s-‘Gravendeel                    11-0
De eerste bekerwedstrijd was meteen een kolkende avondwedstrijd op ‘de Erve’. We moesten het namelijk opnemen tegen de Seuters, altijd leuk. Echter, spannend werd het nooit. Sterker nog, het werd een walk-over van onze mannen. Binnen 10 minuten opende Mels de score al na een goede aanval en na 15 minuten schoof Valentijn een penalty keurig in de hoek: 2-0. Ook daarna werd er goed gevoetbald, maar bleven goals uit. Pas vlak voor rust werd het ‘Jantje’ een feit. Wederom een penalty, nu Thomas achter de bal. Mis! Rebound? Raak! 3-0. Na rust een omzetting en werd aankoop Rick 3 in de spits geposteerd. Geflankeerd door Thijs en Niels leverde dit vele aanvallen en goals op. Rick 3 maakt 3 (haha!) goals en luisterde zijn officiële debuut zo op met een HattRICK (hahaha!). Ook goalgetter Valentijn maakte er 3 in de 2e helft en zette zijn totaal op 4 goals. Fin en Niels zorgden er voor dat de eindstand op 11-0 bleef hangen. ‘Wat’ minder tegenstand dan vorige week, maar desalniettemin een prima wedstrijd met bij vlagen redelijk tot goed voetbal.

‘9            1-0         Mels ’t Hoen                     (Valentijn Verweij)
’14          2-0         Valentijn Verweij             (penalty)
’41          3-0         Thomas Kambeel            (rebound penalty)
’46          4-0         Rick Oosterom                 (Thijs den Toom)
’49          5-0         Valentijn Verweij             (Niels van Kampen)
’58          6-0         Rick Oosterom                 (Niels van Kampen)
’64          7-0         Niels van Kampen           (Rick Oosterom)
’72          8-0         Rick Oosterom                (Thijs den Toom)
’79          9-0         Fin Bouter                        (Valentijn Verweij)
’83          10-0       Valentijn Verweij            (Niels van Kampen)
’87          11-0       Valentijn Verweij            (Rick Oosterom)

14-09-2019         Alexandria’66 – GOZ                     4-0
De tweede wedstrijd in de beker zou meteen de lastigste zijn. Wij waren namelijk de 3e klassers, terwijl Capelle en ’s-Gravendeel in de 4e klasse waren ingeschreven. Ook vandaag was het weer behoorlijk warm en met een gehavend elftal vertrokken we om 15:00 (3 UUR!!!) om de middag(?)wedstrijd te spelen om 16:15 (=KUT). Afijn, de wedstrijd. We begonnen sterk. Een goede mogelijkheid van Valentijn had de score moeten doen openen in ons voordeel. We hadden lef, zetten druk op de bal, wonnen duels. Tot een minuut of 12/13. Uit het niets scoort Alexandria uit een counter. Komt bekend voor… Echter, waren we vandaag niet bij machten om deze tegenslag te boven te komen. Er was niets meer van het elftal over en er werd een verloren wedstrijd uitgespeeld zonder echte kansen voor ons. Complimenten gaan overigens wel uit naar de thuisploeg dat een vriendenteam is, zonder trainer, hun wissels zelf regelen en gewoon heel goed combinatievoetbal op de mat legde. We verloren kansloos: 4-0.

18-09-2019         Capelle – GOZ                                  0-8
Deze wedstrijd had al eens eerder gespeeld moeten worden en dus was het al bekend dat Alexandria driemaal had gewonnen en dus al eerste was in de poule. Alleen de eer stond deze avond nog op het spel. Maar veel belangrijker: weer een lekker potje voetballen. De automatismen moeten er ingeslepen worden en daar zijn wedstrijden voor nodig. En dat was echt zo’n wedstrijd. Binnen één minuut was het van Kampen die op links goed doorging en zijn voorzet werd door een verdediger van Capelle binnen gewerkt. Na een kleine 20 minuten mocht Rick ‘Dingo’ aanleggen voor een vrije trap randje 16. Een ideale plek en dus een wonderschone treffer. Een mooie krul in de linkerbovenhoek verdubbelde de score. Vlak daarna was van Kampen wederom het eindstation van een vlot lopende aanval om het Jantje compleet te maken. Alsof dat nog niet alles was…!! Na ruim een halfuur komt de bal wederom voor zijn voeten gelegd en tikt die in de scrimmage de 4e binnen. Na de wedstrijd zijn we als elftal nog even verhaal gaan halen bij de tegenstander waarom ze de 0-1 er zelf intikte.. Anders had er een mooie hattrick op het formulier gestaan. Rick ‘3’ zorgde met zijn goal voor de ruststand: 0-5. Na rust nog 2 goals van, jaja daar issie weer: HattRICK 3. Zijn 2e hattrick in dienst van GOZ. Bij een 0-7 stand gaat aanvoerder Fin op avontuur van achteruit. Zijn schot wordt helaas goed gered, maar in de rebound wordt hij omvergeduwd: PINGOLLL! Fin mag zelf achter de bal gaan staan, hij is immers jarig over een paar uur. Dit was mijn cadeautje voor hem, zijn we daar ook weer vanaf. Dat ie hem vervolgens niet maakt, kan ik niets aan doen ๐Ÿ˜Š ๐Ÿ˜Š Gelukkig kon Julian de stand op 0-8 brengen door een mooie volley van afstand. Een 2e plek in de poule, op naar de competitie!

‘1            0-1         Eigen doelpunt                 (Niels van Kampen)
’20          0-2         Rick de Wit                       (Vrije trap)
’23          0-3         Niels van Kampen           (Valentijn Verweij)
’35          0-4         Niels van Kampen           (Rick Oosterom)
’37          0-5         Rick Oosterom                 (Scrimmage)
’66          0-6         Rick Oosterom                 (Thomas Kambeel)
’69          0-7         Rick Oosterom                 (Corner)
’90          0-8         Julian de Swart                (Volley)