Een heerlijk zonnetje, een strakke grasmat (OK, kunstgras), 2 doelen, 4 hoekvlaggen, 22 spelers op het veld (plus een paar extra in de dug-outs), een bal, 2 “vlaggers”........

Wat missen we nog om een heerlijk potje te gaan voetballen?
Uh, een scheids misschien ?????? Paniek. De scheids is er nog niet. Wat nu?
Mail checken (geen bericht van de KNVB), dan maar de weekenddienst van de KNVB bellen. Voicemail. Ingesproken. Chips, we worden niet teruggebeld.

Overleg in de commissiekamer. Ook het 4e speelt thuis (zelfde tijd). Zou die scheids misschien willen invallen bij het 2e? Ja maar, het 4e dan?

Wat een geweldige club hebben we toch. Binnen 5 minuten is alles geregeld. Boaz Meijer fluit het 4e en Eric Schaay fluit het 2e. Opgelost
Nog even overleggen met alle leiders en trainers van GOZ en Barendrecht. Iedereen is akkoord (lekker voetballen willen we allemaal!!!)

En zo beginnen we, wel iets later dan gepland, toch aan de wedstrijd. En het werd een heerlijke pot. Beide teams geven direct vol gas. In de 9e minuut valt het eerste doelpunt. 1-0 voor GOZ (Elroy Rietveld).

Nog geen 5 minuten later valt de gelijkmaker. Een (terechte) penalty voor Barendrecht. Kai van Rutten haalt binnen “de 16” zijn tegenstander neer en de scheids wijst naar de stip. DE HEER Van Es is het er duidelijk niet mee eens (en blijft heel lang door zeuren.... zelfs zo lang dat de scheids zijn gele kaart pakt en deze laat zien aan hem...... “Zie je deze...... deze ga je zo krijgen.......nog even doorgaan joh”). De penalty wordt onhoudbaar binnen geschoten en zo staat het weer gelijk. 1-1.

In minuut 19 krijgt GOZ een (fel betwiste) corner. Ook nu blijft een speler (van Barendrecht) heel lang zeuren...... Ook nu dreigt de scheids de speler te “nomineren” voor een “trofee” (in de vorm van een gele kaart). Het werkt. Uit de corner kopt Pepijn Swiers (ala Bottegin) de 2-1 binnen.

In de 24ste minuut scoort Joey (alias Jomar) de (bevrijdende) 3-1. Toch geeft Barendrecht zich niet gewonnen en blijft op jacht gaan naar de (zoals de Engelsen zo mooi zeggen) “Anschluss-Tor”. Die valt ook. In de 37ste minuut scoort de aanvoerder (en beste speler) van Barendrecht (nr. 9) zijn 2e doelpunt en brengt de stand op 3-2.

Barendrecht gaat door en wil ook de gelijkmaker forceren. Hierdoor ontstaat er wel meer ruimte voor GOZ en in de omschakeling ontstaan een paar aardige kansen.

In de 42ste minuut is Ricardo Helderop te sterk voor zijn directe tegenstander en scoort de 4-2. In blessuretijd is Ricardo er weer als de kippen bij als er een goede voorzet komt. Samen met Victor Boere gaat hij met het hoofd naar de bal. Samen koppen ze de bal erin. (Helaas geen VAR-beelden dus wie nu van de 2 het beslissende tikje met het hoofd gaf??????). Het resultaat bleef hetzelfde. Doelpunt GOZ. 5-2.

Dit was ook direct de ruststand.

In de 2e helft zag het speelbeeld er anders uit. Met een 5-2 stand was de spanning er wel een beetje af. Na 7 minuten (in de 2e helft) een actie van Rick Jeanson die hij bekroonde met een doelpunt. 6-2. Het geloof in een (goed) resultaat was nu ook bij Barendrecht wel verdwenen. Zeker toen Victor Boere in minuut 69 de 7-2 op het scorebord zette. De 7-3 in de 71ste minuut was dan ook slechts voor de statistieken.

Na 90 minuten vond de scheids het dan ook prima en floot voor de laatste maal op zijn fluitje. Een ruime overwinning voor GOZ 2. Misschien een beetje geflatteerd maar zeker niet onverdiend. Een compliment voor het team van Barendrecht dat “gewoon” bleef voetballen (na een pittige 1ste helft) bij een flinke achterstand.

Zoals in het begin al gezegd. Een heerlijke pot. GOZ 2 staat nu stevig in de middenmoot. Een mooie prestatie. Gefeliciteerd mannen.