Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

13 februari 2016 14:30

Mirjavanmard, M.

Opstelling GOZ 1

De mannen van Marcel Langeveld hebben voor een stunt gezorgd door Sparta op eigen veld te verslaan. Meest opvallend was nog dat dit het zeker geen gestolen overwinning was maar een meer dan verdiende. Werd er in de thuiswedstrijd nog kansloos met 0-5 verloren, deze middag was het GOZ dat grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was en met de 0-1 nog genadig was voor de Rotterdammers.

Op het slecht bespeelbaar veld zat GOZ vanaf de aftrap beter in de wedstrijd en was men scherper in de duels en zorgvuldiger in balbezit. Een opvallende gewaarwording omdat Sparta toch gewend moet zijn aan deze omstandigheden. Ook waren er al snel wat mogelijkheden om op voorsprong te komen maar schoten van Robin Vollebregt en Olaf Sap gingen naast of werden gekeerd door de Sparta doelman. In de 22e minuut was daar een grote kans voor Olaf Sap die na een prima voorzet van Robin Vollebregt de door de verdediging geblokte bal in kansrijke positie naast plaatste. In het laatste kwartier leek Sparta wat meer grip te krijgen op de wedstrijd en kon het een aantal keren gevaarlijk worden met hun snelle voorhoede maar GOZ doelman Ryan Wemmers wist zijn doel bekwaam schoon te houden. In deze fase speelde GOZ wat meer op de counter en moest Sparta aanvoerder Jim van Oeveren geel incasseren toen hij de doorgebroken Gerben de Winter neer haalde.

In het begin van de 2e helft leek Sparta wat meer druk te zetten op de GOZ verdediging en ontstonden er ook enkele kleine kansen. Zoals in de 56e minuut toen een scherpe voorzet van Robin Benningshof rakelings voor het doel langs ging en Tim de Ridder redding bracht. Daarna nam GOZ het initiatief weer over en creëerde het verschillende mogelijkheden. In de 62e en 64e minuut waren er goeie kansen voor Gerben de Winter die zich twee keer goed vrijspeelde maar zijn lob ging net naast en zijn schot werd gekeerd door de sterk keepende Sparta goalie. In de 71e minuut was het echter wel raak voor GOZ toen Olaf Sap Gerben de Winter goed vrij zette. Met een schot vanaf rand strafschopgebied verschalkte hij de Sparta sluitpost en tekende knap de 0-1 aan. GOZ had daarna zelf nog mogelijkheden om de 0-2 te maken. Olaf Sap werd in de 74e minuut goed weggestuurd door Tim de Ridder maar de spits kreeg de bal één op één niet langs de Sparta doelman. Omdat GOZ verzuimde om verder afstand te nemen werd het de laatste 10 minuten van de wedstrijd toch nog spannend. Sparta haalde alles uit de kast maar de GOZ verdediging bleef onder aanvoering van Leo de Jongh overeind.

Een bijzonder knappe overwinning van de Oranje Zwarten uit Mijnsheerenland. Complimenten voor het hele elftal, er werd niet alleen hard gewerkt maar ondanks het slechte veld speelde het team een van zijn beste wedstrijden tot nog toe. Kijkend naar de stand kan gesteld worden dat GOZ ook daar goede zaken heeft gedaan. De naaste concurrenten verloren en met deze overwinning staat het team van Marcel Langeveld nu nog steeds op de 12e plek maar inmiddels in punten (17) gelijk met nummer 11 s’ Gravendeel. Volgende week komt en NSVV op bezoek in Mijnsheerenland en hopelijk kan de goeie serie daarbij worden voortgezet.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Tim de Ridder, Wesley van Gijzen, Leo de Jongh, Arnold Coppens, Erwin Roquas, Ferry de Heer, Mike in t’Veld (Martin Herlaar 92e), Gerben de Winter, Robin Vollebregt, Olaf Sap (Bradley van Driel 86e).

Geel voor: Tim de Ridder, Robin Vollebregt, Olaf Sap