GOZ JO17-1

Valentijn Verweij (afstandschot)

2e klasse 9*

27 maart 2019 19:30

Woensdagavond. Rotterdam-Zuid. ZBC Zuiderpark uit. Ga dr maar aanstaan.. Na het welverdiende punt tegen Strijen afgelopen zaterdag, waren de mannen er wel klaar voor. Voor wie niet weet hoe dat ging: een slechte eerste helft met 3 tegengoals. Een donderspeech was noodzakelijk om een fantastische 2e helft op de mat te leggen: 3-3. Let goed op dit scenario;)

Afijn, vandaag Zuiderpark uit dus. Thijs Brienen begon weer bij ons in de goal, de verdediging bestond uit Morris, Tom, Tim en Rik Brienen. Het vaste middenveld Mels, Fin en Koen zoals vertrouwd. Valentijn vanaf links, Thijs den Toom van rechts en Rick de Wit in de punt. KNALLEN, REVANCHEREN!!

Maarja, toen begon de wedstrijd. Traditiegetrouw begonnen we enorm ruk. Alles ging fout. Geen coaching, geen druk, niet genoeg inzet en we lieten alles maar gebeuren. Dat resulteerde in een 1-0 ruststand voor Zuiderpark. Desondanks hadden we minstens 2x moeten scoren. Waar eerst Thijs den Toom (die overigens een hele goede wedstrijd speelde) prima uitverdedigd voor de tegenstander, schoot Vaal hem even later rakelings voorlangs. Het lichtpunt van de eerste helft was toch dat we ondanks het belabberde veldspel toch kansen creëren.

Een donderspeech volgt. Kom het al bekend voor? ;) We begonnen dan ook weer erg goed aan de 2e helft. Er werd gevoetbald, rust bewaard en voor elkaar gestreden. Waarom alleen de 2e helft, mannen?! Een lekkere volley van Niels werd knap gered door de keeper. De corner die daarop volgde werd echter vakkundig afgestraft met een counter uit het boekje: 2-0.

Tekenend voor dit elftal gingen de koppen niet naar beneden, maar juist omhoog. Het ging nog beter en vlak daarna kwam de zo verdiende beloning. Met een beetje hulp van hun keeper weliswaar, die hem in de voeten van de oplettende Valentijn schuift zodat hij hem 1 op 1 koelbloedig af kan maken. Die Anschluss!!

De gelijkmaker daarna was in 1 aanval hét verschil tussen de eerste en tweede helft. Waar eerst de bal onrustig weggeschoten zou worden, kapt Lennart hun beste man keurig (NEE FANTASTISCH) uit tegen de zijlijn. Bewaart de rust en vindt Koen. Koen die op zijn beurt heel simpel Vaal wegstuurt. Nou dan weet je het wel. Op snelheid naar binnen, ruimte maken voor het schot en genadeloos uithalen: 2-2!!

Op zoek naar de 3 punten kwam er voor beide teams iets meer ruimte, maar op wat afstandsschoten van Zuiderpark na, was het niet meer echt echt gevaarlijk. Wij raakten de lat via Mels uit een corner. Mocht er een VAR zijn geweest, had ik het nog wel willen zien of hij wel of niet zat!

Diep in de blessuretijd kwam de uiteindelijk toch wel verdiende 2-3. Felix stoomt vanaf de rechtsback op tot de achterlijn en bereikt met een puntgave voorzet onze topscorer die met een kopbal de winst binnensleept!!!

Wederom een klote eerste helft met een lekkere achterstand, een donderspeech in de rust en een meer dan uitstekende 2e waarin we de punten pakken.

Ik zei toch dat het bekend voor zou komen ;)