85'

3e klasse 8

24 november 2018 13:15

Waar vorige week nog de drie punten bij Barendrecht werden opgehaald, was nu buurman Smitshoek aan de beurt om zoek gespeeld te worden. Wederom uit, wederom zonder Thomas. Een medische update vertelt ons dat we hem medio februari weer kunnen bewonderen op de velden van ‘De Erve’. Met 14 man (waaronder gastspeler Rik Brienen), onder leiding van Jilles en Dirk, reizen we dus af naar Smitshoek.

Het was koud en guur bij aankomst op hun sportcomplex. De wedstrijd zou plaatsvinden op een afgelegen veld dat niet eens eigendom is van Smitshoek en een soort Johan Cruijff veldje was het decor voor de warming-up. Ideale omstandigheden!

De wedstrijd kon uiteindelijk keurig op tijd beginnen.

Rust: 0-0.

In de kleedkamer zijn ‘harde woorden’ gevallen en het is de groep nogmaals duidelijk gemaakt dat overwinningen niet vanzelf komen. Er zal in de 2e helft meer beleving, enthousiasme, voetbal  en bovenal plezier aanwezig moeten zijn, wilden we nog wat van deze wedstrijd (en de competitie) gaan maken.

Wie pas in de rust aankwam, kon niet geloven wat de andere ouders zeiden over de eerste helft. Vanaf het eerste fluitsignaal in de 2e helft zaten de mannen er kort op, er werd weer gevoetbald en het plezier spatte er vanaf. Een blik in de spiegel heeft duidelijk geholpen in de rust. Flitsende combinaties resulteerde in een dot van kansen voor de aanvallers. Uiteindelijk was het centrale verdediger Felix, bekend van zijn rushes, die na een goede actie van Vaal de bal knap over de keeper lepelde vanaf randje 16. Hèhè 0-1, 50e minuut. Nu doorpakken was het devies. En dat werd goed opgevolgd en kansen werden gecreëerd. Toch moest een dood spelmoment de ver dubbelaar inleiden. Zoals vaker dit seizoen uit een corner van Rick. Dit keer was het Tom die boven iedereen uitkwam en de 0-2 binnenkopte, 61e minuut.

De eerste helft was rechtgezet, de punten waren zo goed als binnen. Zo goed als inderdaad. Waar Smitshoek niet meer over de middellijn was gekomen na rust en voor geen enkele dreiging zorgde was daar toch ineens de 1-2. Een klein moment van onoplettendheid achterin, doordat het aanvallen weer lekker ging en iedereen daar zijn steentje aan wilde bijdragen.. kan gebeuren.

Met nog 5 minuten te spelen leek er wederom nog niets aan de hand. Echter had de scheids er zoveel zin in, dat we lekker doorgingen op het gemakje. Inmiddels 5 minuten na de officiële speeltijd. Een onnodige (terecht of onterecht) overtreding werd bestraft met een vrije trap voor de thuisploeg. Randje 16. Dan weten jullie het wel. Een verwoestende, schitterende knal leverden een punt op voor de thuisploeg. Onhoudbaar, weergaloze goal. Eerlijk is eerlijk.

Aftrap. Afgelopen. 2-2.

Niet verloren van de scheids, maar verloren door de eerste helft. Hoewel het in de tweede helft knap werd hersteld, was het over de hele wedstrijd gezien niet voldoende. Toch is het kampioenschap nog niet uit zicht. Als er gewonnen wordt van Spijkenisse, Charlois en Zuiderpark is de schaal gewoon van ons. Maar lastig wordt het zeker..!