Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

30 januari 2016 14:30

Boosten, R.

Opstelling

GOZ gaf in deze eerste wedstrijd van de 2e seizoen helft goed partij tegen de koploper uit 3C en wist de ploeg uit Zwijndrecht tot de 76e minuut op 0-1 te houden. Daarna liep ZBC ’97 door o.a. enkele missers in de GOZ verdediging snel uit naar 0-4, Mike in ’t Veld redde de eer voor GOZ door in de blessuretijd de 1-4 aan te tekenen.

GOZ dat in de winterstop in vriendschappelijke wedstrijden maar matig had gepresteerd (2x verlies en 1x gelijk) speelde vandaag zeker geen slechte wedstrijd tegen de koploper. Vanaf de aftrap zette ZBC ’97 direct de druk op het doel van GOZ maar de verdediging bleef redelijk makkelijk overeind. Met de counter probeerde GOZ het doel van ZBC’97 te zoeken waarbij Robin Vollebregt met afstandschoten enkele keren gevaarlijk was. ZBC’97 had wel de beste mogelijkheden en zag haar inzetten net over of gekeerd door keeper Ryan Wemmers. In de 25e minuut was de beste kans tot dan toe voor GOZ toen Tim de Ridder Olaf Sap alleen voor de ZBC’97 sluitpost zette, zijn inzet ging echter net naast.

In de 30e minuut was het toch ZBC’97 dat de score opende, keeper Ryan Wemmers liet gehinderd door de spits van de tegenstander een hoge bal los waarna de 0-1 simpel kon worden binnengetikt. De protesten van GOZ mochten niet baten, de goal werd door scheidsrechter Boosten goedgekeurd. GOZ zocht hierna nog wat nadrukkelijker de aanval maar kwam niet verder dan 2 afstandschoten van Ferry de Heer.

In de 2e helft was ZBC’97 opnieuw de bovenliggende partij maar kreeg ook GOZ mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. De beste kans daarop had Robin Vollebregt die in de 56e minuut uit een corner een vrije kopkans kreeg maar zijn inzet net naast zag gaan. In de 72e minuut had GOZ een penalty verdient toen Mike in t’Veld naar de grond ging in het strafschop gebied maar opnieuw was de scheidsrechter GOZ niet ter wille. In de 76e minuut viel de goal wel aan de andere kant. Na een vrije trap kwam de bal bij een volledig vrijgelaten ZBC’97 aanvaller die strak binnenschoot, 0-2. GOZ gaf zich nog niet gewonnen en zag Robin Vollebregt in de 80e minuut in kansrijke positie net naast schieten. Een te korte terugspeelbal in de GOZ verdediging beslechte even later het lot van de oranje zwarten. Een aanvaller van ZBC’97 benutte dit buitenkansje bekwaam en tekende de 0-3 aan. In de 90e minuut werd het ook nog 0-4 waarna Mike in t’Veld diep in blessuretijd een foutje van de ZBC’97 keeper afstrafte en de eindstand op 1-4 bepaalde.

Een terechte overwinning voor ZBC’97 dat een goed voetballende ploeg heeft. De mannen van Marcel Langeveld hebben deze middag echter ook zeker mogelijkheden gehad om de score een wat dragelijker aanzien te geven. Met het feit dat de wedstrijd tegen de koploper geen punten zou brengen had men in Mijnsheerenland al wel rekening gehouden. Uit dat oogpunt is de uitwedstrijd volgende week tegen Swift Boys van andere orde. In die wedstrijd moet GOZ voor de 3 punten gaan om zo de afstand met de nummer laatste uit de competitie verder uit te bouwen.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Ferry de Heer, Leo de Jongh, Tim de Ridder, Jimmy v.d. Hoeven (Gerben de Winter 45e), Erwin Roquas, Arnold Coppens, Mike in t’Veld, Robin Vollebregt, Olaf Sap (Bradley van Driel 70e).