4e klasse G

16 februari 2019 14:30

Dhr. G.T.A. Verhoeve

GOZ – Simonshaven.

GOZ moest vandaag aantreden met een nog meer verjongd elftal, gezien het feit dat een groot deel van de selectie had afgesproken om dit weekend de sneeuw op te gaan zoeken. GOZ ging na de aftrap voortvarend van start, het was in de 2e minuut dat Romano Liefveld een diepe bal geeft op Rick Jeanson en deze scoort hier de 1-0.Goz komt al heel snel in balbezit, het is Niels de Visser die met een snellen solo vanaf eigen helft de 2-0 scoort in de 3e minuut. Simonshaven schrikt maar recht de rug en probeert de weg naar het doel van GOZ te vinden, snelle uitvallen over de vleugels waar enkele mogelijkheden uit komen. Het is dan in de 16e minuut dat Simonshaven een vrije schop krijgt op de rand van de 16, Doelman Niels Minderman stopt wel het schot maar in de rebound is het Suwendley Eugenia die scoort 2-1. Bij deze actie om de bal wordt Niels daar geraakt waar geen enkele voetballer geraakt wilt worden. Niels moet het veld verlaten en wordt afgevoerd per ambulance naar het Ziekenhuis. ( Gelukkig voor Niels werd er geen inwendig letsel geconstateerd)

Zijn vervanger is de jeugdige (16) Thijs Brienen. GOZ blijft de bovenliggende partij in de 30e minuut scoort Jeremy Hensen uit een vrijeschop op de rand van de 16, met een geplaatst schot langs de muur in de korte hoek 3-1. Vier minuten later is het Mike i “t Veld die zich in het doelgebied knap vrij speelt tussen de verdedigers en koel de 4-1 binnen schiet. In de 44e minuut gaat Rick Jeanson met een solo als een mes in de boter door de verdediging van Simonshaven, Doelman Juan Bekmy grijpt in door Rick neer te leggen, de bal rolt voor de voeten van Jeremy en deze mag de 5-1 scoren, door het goed toepassen van de voordeelregel door de goed fuitende scheidsrechter van vanmiddag Giovanni Verhoeven.

Simonshaven verdient een groot compliment dat het een sportieve wedstrijd bleef en zij een aantal keren gevaarlijk voor het doel kwamen van Thijs. Bij een hoekschop in de 51e minuut was het weer Eugenia die de 5-2 scoorde. Direct na de aftrap is het Niels de Visser die in de 52e minuut 6-2 scoort. 10 minuten later is het Jeanson die zich knap vrij speelt en met een schot/omhaal 7-2 aantekent. Maar weer 10 minuten later mag Romano een strafschop nemen voor de 8-2 en de afsluiter is voor Rick in Veld die met een afstandsschot van buiten de “16 “ de 9-2 op het scorebord zet.

GOZ probeert de 10e ook te scoren, maar heel Simonshaven had zoiets over mijn lijk. Deze wedstrijd waar naast GOZ zeker ook het publiek de winnaar was wordt afgesloten met een 9-2 overwinning.