42'
... (penalty)

4e klasse G

24 november 2018 14:30

Vandaag voor GOZ weer een zware wedstrijd, maar nu tegen een goed ingespeeld team. Direct na de aftrap was het duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden. De spelers van GOZ konden vandaag wel hun individuele acties maken zonder een aanslag op de ledematen te vrezen. Al vroeg in de wedstrijd 4e minuut, gaat Niels de Visser met een snelle actie de “16” binnen en daar wordt hij vast gehouden en naar de grond getrokken, scheidsrechter dhr. Potuijt stond op korte afstand, maar hij was de enige op het veld die er geen overtreding in zag. Ene minuut later is het Mike in ’t Veld die zich knap vrij speelt, maar zijn schot vanaf rand strafschopgebied gaat via de binnenkant van de paal weer het veld in. Dan is het in de 10e minuut Robin Matena die met een snelle actie na onnodig balverlies op het middenveld bij GOZ de 0-1 scoort. Een klein kwartiertje later is het die zelfde Robin die een knappe solo opzet en daar de 0-2 uit scoort.  GOZ krijgt hierna enkele goede kansen, maar de voortreffelijke doelman weet diverse schoten te keren en de nul te behouden. Het is een wedstrijd waar bij de beide ploegen op de aanval blijven spelen, vlak voor de rust is er weer een snelle counter van ZBC, bij het duel om de bal wordt volgens de scheidsrechter een overtreding gemaakt, en geeft hij na zijn waarneming, in de middencirkel nog op de helft van ZBC een strafschop. Elvis Versluis weet hier wel raad mee en scoort voor de thee de 0-3.

GOZ stroopt de mouwen op, maar je kan ook weleens een betere tegenstander treffen, en vandaag was ZBC de betere tegenstander. Snelle omschakelingen en diepe acties zorgde steeds voor gevaar. Het is de zelfde Elvis Versluis die de 0-4 scoort en natuurlijk kan Robert Matena niet achterblijven door de 0-5 te scoren. De doelpunten van ZBC werden vooral gescoord uit snelle omschakelingen naar de counter.

GOZ blijft voetballen en zoeken naar een resultaat, het duurt tot de 84e minuut waarin Rick Jeanson op snelheid het strafschopgebied in komt en breed speelt op Niels de Visser, Niels kan de spreekwoordelijke eer redden en scoort de 1-5.

In deze zeer sportieve wedstrijd was het de volwassenheid, de ervaring en het kennen van je eigen mogelijkheden bij ZBC, tegen over een jong en op de aanval spelend team waar ook de verkeerde keuzes bepalend waren voor het scoren verloop. Een terecht verlies voor GOZ derhalve van deze geflatteerde nederlaag. Weer een goed leermoment voor deze jonge ploeg die bij vlagen zeer goed speelde.