... (vrije trap)

4e klasse G

27 oktober 2018 14:30

Dhr. H.J. Groeneveld

Vandaag weer een lekkere derby, ditmaal tegen de boys uit Zinkweg welke hoog genoteerd staan in de competitie. Tot de ca. 12e minuut is het ZWB dat meer aan de bal is, echter zonder direct gevaarlijk voor doelman Kaz Kromwijk te komen. GOZ kan enkele plaagstootje er tegenover stellen welke voor doelman Martijn Krediet simpel te pakken zijn. Het is in de 18e minuut dat deze Martijn gestrekt naar de lat moet, om de bal tot hoekschop te verwerken. Na dit moment is het dat GOZ het spel dicteert en ZWB terug moet. In de 36e minuut geeft Victor Boere via Rick Jeanson een diepe bal op Jeroen de Ruiter, Jeroen ziet dat doelman Martijn te ver voor zijn doel staat en stift de bal heel fraai, net onder de lat tegen het net, 1-0. Dan is het in de 44e minuut dat Kaz speler Davie vd Voorden buiten het strafschopgebied met een forse onbesuisde overtreding  moet tegen houden, scheidsrechter Dhr. Groeneveld geeft hiervoor een gele kaart. Het is Mike Fiere die deze vrije schop laag in het doel schiet. 1-1.

In de tweede helft is het een andere wedstrijd, beide ploegen gaan voor de winst waarbij de kansen over en weer zijn. GOZ trekt in de loop van de tweede helft weer meer de wedstrijd naar zich toe, krijgt ook de betere kansen maar Martijn Krediet speelt tegen zijn oude club een hele goede wedstrijd en weet zo een verdiende voorsprong voor GOZ te voorkomen.  ZWB speelt vaker de lange bal, ook om de gevaarlijke John Ackon in het spel te brengen, de verdediging van GOZ onder aanvoering van de zeer sterk spelende Ferry de Heer weet dit gevaar te elimineren.

Het is in de 88e minuut dat Mike Fiere een forse overtreding begaat tegen Niels de Visser. Waar de scheidsrechter in de eerste helft nog een gele kaart geeft voor een forse onbesuisde overtreding van Kaz, geeft hij Mike wel de rode kaart.

De laatste 4 minuten weet ZWB stand te houden en die ene punt binnen te halen.

GOZ verzuimde in deze sportieve en vermakelijke wedstrijd hun goede spel zichzelf te belonen met een verdiende overwinning.

Volgende week speelt ZWB thuis tegen Hekelingen welke met 4-0 won van NBSVV en GOZ ontvangt WCR dat thuis verloor met 0-4 van ZBVH